Kalup za tortu obložite masnim papirom. Čokoladu otopite s 5 žlica vode i ostavite da se hladi. Žumanjke i šećer izmiksajte, pa polako dodajte ostale sastojke.
Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u snijeg pa lagano umiješajte u smjesu. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva, a ohlađeni biskvit prerežite na pola.
Marmeladu malo pomiješajte s vodom kako biste lakše natopili biskvit, a isto ponovite i s drugim biskvitom.
Mousse se radi kad se torta krene slagati jer se on još topao mora staviti na biskvit. Čokoladu otopite na pari te dodajte žličicu meda. Jaja odvojite, a bjelanjke umutite s prstohvatom soli i 80 g šećera u čvrst snijeg.
Umutite slatko vrhnje, a žumanjke pomiješajte s 2 žlice vruće vode i ostatkom šećera, dodajte i vanilin šećer. Umutite na pari da se šećer otopi.
Kod narednih koraka se mora raditi brzo - posudu sa žumanjcima skinite sa pare i dodajte im otopljenu čokoladu, miješajte energično pjenjačom da se sve sjedini u jednoličnu kremu.
Šlag od slatkog vrhnja lagano umiješajte u kremu od čokolade i žumanjaka, a zatim i snijeg od bjelanjaka. Lagano promiješajte tako da smjesa ostane prozračna, te lagano izlijte sa što manje visine na biskvit.
Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja pa u njega dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Time prelijte tortu i ukrasite ju po želji.