Sirnica iz tave bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Sirnica iz tave bez glutena
Sirnica iz tave bez glutena
Sirnica iz tave bez glutena

Što reći, najjednostavniji receptić i način kako ispeći pitu od sira iz tave od domaćih kora, a nije potrebno razvlačiti tijesto...

Sastojci

Broj porcija
4
400 gmix b schar bezglutenskog brašna
1 žličicasoli
270 mlmlake vode
2 žliceulja
200 gfeta sira za nadjev

Priprema

1 Napravite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Ostavite ga par minuta da odstoji.


Za to vrijeme namrvite feta sir.


Tijesto podijelite u 5 jufki. Svaku razvaljajte na pobrašnjenoj površini valjkom što tanje.


2 Oblikujte sirnice

Svaku jufku premažite mašću (ili uljem, po želji) te rasporedite malo feta sira. Zarolajte jufku u oblik puža.


3 Pecite na tavi

Zagrijte mast u tavi i stavite nadjeveno tijesto da se peče sa svake strane dok ne dobije boju.


Premažite svaki komad s malo masti.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️