Keksi puni čokolade

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Keksi puni čokolade by Shutterstock Shutterstock
Američki keksi s komadićima tamne, mliječne i bijele čokolade uz dodatak karamele i pekan oraha pravo su rješenje kad vam treba nešto slatko.

Sastojci

Broj porcija
25
230 gomekšalog maslaca
100 gsmeđeg šećera
100 gšećera
2 velikajaja, sobne temperature
2 žličiceekstrakta vanilije
300 gglatkog brašna
1 žličicasode bikarbone
soli
150 gčokoladnih kapljica ili komadića čokolade za kuhanje
150 gčokoladnih kapljica od mliječne čokolade ili komadića čokolade
150 gčokoladnih kapljica od bijele čokolade
100 gčokoladnih kapljica od tamne čokolade
200 gkomadića karamele
60 gnasjeckanih pekan oraha (može i običnih oraha)
Napomena: Čokoladne kapljice možete zamijeniti komadićima čokolade.

Priprema

1 Miksajte maslac i šećer

U većoj posudi miksajte maslac i šećer do kremaste teksture. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući nakon svakog dodavanja. Dodajte ekstrakt vanilije.


2 Sjedinite suhe sastojke

U drugoj posudi sjedinite brašno, sodu bikarbonu i sol. Suhe sastojke postepeno dodajte u kremu s maslacem i dobro izmiksajte. Ubacite i ostale sastojke te nježno sjedinite špatulom ili drvenom kuhačom.


3Pecite

Grabite smjesu žlicom te slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pazite da ostavite dovoljan razmak između keksa jer će se raširiti prilikom pečenja. Pecite na 180 stupnjeva 10 do 12 minuta ili dok ne porumene. Ostavite da se ohlade pa poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
115 kcal
Proteini
1 g
Masnoće
7 g
Ugljikohidrati
14 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.