Piletina na naglo s rajčicom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina na naglo s rajčicom by Shutterstock Shutterstock
Lagana, zdrava bruschetta piletina s roštilja s začinima, topljenim mozzarella sirom i preljevom od svježe rajčice i bosiljka jednostavan je i brz ljetni obrok!

Sastojci

Broj porcija
4

Piletina

4pileća filea bez kostiju i kože - istučena na jednake debljinu
2 žliceulja
1 žličicatalijanskog začina (ili ¼ žličice suhog bosiljka, suhog origana i sušene majčine dušice)
1 žličicačešnjaka u prahu
½ žličicesoli
⅛ žličicecrnog papra
4 kriškemozzarella sira

Nadjev od rajčice

3Roma rajčice, narezane na kockice
sol po ukusu
papar po ukusu
2 žličicesvježeg limunovog soka
2 žličicesitno nasjeckanog svježeg bosiljka

Priprema

Piletina

1Pripremite piletinu

U veliku zdjelu dodajte piletinu, ulje, talijanski začin, češnjak u prahu i crni papar. Promiješajte da se piletina ravnomjerno premaže začinima.


2Pecite

Piletinu pecite na roštilju ili grill tavi na srednje jakoj vatri 6 do 8 minuta sa svake strane. Dok se piletina peče, pripremite nadjev.

Nadjev od rajčice

3Napravite nadjev

U srednjoj zdjeli pomiješajte rajčicu, sol i papar, limunov sok i bosiljak i dobro promiješajte.


4Poslužite

Nakon što se piletina ispeče, na svaki komad pilećih prsa stavite krišku mozzarella sira i ostavite otprilike 1 minutu dok se sir ne otopi. Preko piletine stavite nadjev od rajčica i odmah poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
288 kcal
Proteini
31 g
Masnoće
16 g
Ugljikohidrati
3 g
Kolesterol
95 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.