Predjela

Zanimljiva i atraktivna predjela važan su dio svakog partyja i druženja, a uz ove originalne ideje postat će prave zvijezde večeri.

Predjela
La Štruk štrukli
(23)
2h

La Štruk je svjetski poznat zagrebački restoran koji na meniju oduvijek ima jedno jelo, a to su štrukli. To su klasični štrukli koje vole jesti svi, pa i oni koji su mislili da ne vole štrukle. Baš smo zato htjeli recept, i dobili smo ga.

Sir i vrhnje
(14)
5min

Sir i vrhnje omiljena je namirnica mnogih Hrvata, a najčešće se poslužuje za doručak ili kao lagano predjelo s domaćim kobasicama, slaninom, lukom, rajčicom i čvarcima. Ono što je nekad bio skroman obrok danas je prepoznatljivo jelo sjeverozapadne hrvatske kuhinje.

Popečci od tikvica
(14)
20min

Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.

Brza pita s tikvicama
(14)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Super brzi humus
(13)
10min

Za ovaj super brzi humus nije potrebno namakati ni kuhati slanutak. Trebat će vam jedna konzerva slanutka, tahini i začini, te multipraktik kako bi usitnili sve sastojke i dobili namaz.

Kuhani zagorski štrukli sa sirom
(12)
1h 10min

Zagorski štrukli ili štruklji tradicionalno su jelo Hrvatskog zagorja. Pripremaju se od ukusnog vučenog tijesta i nadjeva od jaja i svježeg sira. Kuhaju se u kipućoj vodi, a za zapečenu varijantu se preliju vrhnjem i zapeku.

Hrskavi kroketi
(12)
30min

Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.

Okruglice od tune
(11)
40min

Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve.

Pohani sir
(11)
30min

Ovo je jelo toliko jednostavno, a nevjerojatno ukusno i hrskavo. Poslužite ga uz sve što vam srce poželi, a za još više okusa, pokapajte ga s nekoliko kapi limunovog soka.

Drvca od lisnatog tijesta
(11)
33min

Uživajte sa svojim klincima u pripremi ovih savršeno zabavnih božićnih jelki od lisnatog tijesta.

Kimchi
(10)
2h 20min

Ovaj recept za tradicionalni korejski kimchi koristi jednostavne sastojke i prikladan je za početnike. U Južnoj Koreji se ovakva vrsta kimchija naziva Mak-Kimchi ili jednostavni kimchi, a riječ mak ovdje zapravo znači "što god" ili "kako god želite".

Rolada od špinata
(10)
45min

Hladna rolada od špinata sa svježim sirom i šunkom.

Profiterol s mariniranom pastrvom, dimljenim vrhnjem i ikrom pastrve
(10)
5h 30min

Jelo s menija u novom tapas baru "Sol" chefa Mate Jankovića.

Školjke Sv. Jakova s lećom, pancetom i pireom od celera
(10)
50min

Školjke Svetog Jakova spadaju u namirnice koje vrlo često možemo vidjeti u visokoj gastronomiji. Možemo je pripremiti sirovu i termički obrađenu. Kod nas se vrlo često priprema gratinirana i na žaru s češnjakom i peršinom. Za ovaj blagdanski recept odlučio sam se za hrabriju hedonističku kombinaciju s pancetom, dinstanom lećom i pireom od celera. Panceta jelu daje aromu i fantastičan okus, a sve se fino upotpunjuje s okusom leće i aromom pirea od celera.

Čips od krumpira i tikvica sa slaninom i gorgonzolom
(10)
1h

Ovaj domaći čips osvaja na prvi zalogaj tako da je idealan za sve vrste druženja i zabava. Poslužite ga uz umak po izboru.

Punjene školjkice
(10)
50min

Tijesto za ovaj recept oblikovano je u školjkice i punjeno nadjevom od sira, šunke i špinata. Preklopljeno tijesto se peče, svega par minuta, na tavi i ono je spremno. Umjesto špinata možete koristiti i blitvu.

Mesne okruglice u tijestu
(10)
35min

Ukusne mesne okruglice ušuškane u mekano tijesto koje obožavaju i stari i mladi. Jednostavne su za napraviti, a odlične u kombinaciji s marinarom od rajčice.

Gljive iz pećnice
(10)
25min

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Piletina u lisnatom
(9)
1h 5min

Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo.

Tost s avokadom i gljivama
(9)
15min

Odlična ideja za brzi doručak ili lagani ručak. Gljive pripremljene na ovaj način su sočne jer su prvo pirjane, a zatim pržene.

Index kuhinja

Znate li što je Pašareta? Ovo popularno istarsko piće slavi 100. rođendan

Znate li što je Pašareta? Ovo popularno istarsko piće slavi 100. rođendan

PAŠARETA je jedan od simbola Istre - to je osvježavajuće bezalkoholno piće od biljnih ekstrakata, intenzivno crvene boje, koje se radi od šećera, vode i voćne arome, a njezina je posebnost u tome što se može kupiti i naručiti samo u Istri.
Znamo u kojim slastičarnicama probati super sladolede u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Znamo u kojim slastičarnicama probati super sladolede u Zagrebu, Rijeci i Splitu

NEMA ništa bolje nego osvježiti se kuglicom ledenog sladoleda na vrući proljetni ili ljetni dan, a u nastavku smo izdvojili nekoliko super mjesta na kojima možete probati fine sladolede - u Zagrebu, Rijeci i Splitu.
Poznati proizvođači slatkiša svojom ambalažom mame djecu, pokazalo je istraživanje

Poznati proizvođači slatkiša svojom ambalažom mame djecu, pokazalo je istraživanje

IZVJEŠĆE tvrdi da prehrambene tvrtke koriste svijetle boje i likove iz crtića na neetički način kako bi manipulirali djecom da požele jesti više slatkiša i grickalica.