Blitva

Blitva je lisnato zeleno povrće, okus joj je sličan špinatu, a odličan je dodatak juhama i još bolji prilog uz ribu te se najčešće poslužuje uz kuhani krumpir.

Blitva
Recepti
Didov soparnik
(6)
1h 15min

Recept iz konobe Didov san.

Blitva na lešo
(12)
1h 20min

Kad je riječ o prilozima, možemo sa sigurnošću reći da je blitva na lešo najpopularniji dalmatinski prilog. Blanširana blitva kombinira se s kockicama kuhanog krumpira te se začinjava sa soli, maslinovim uljem te češnjakom. Ovaj zdrav i hranjivi prilog često se poslužuje uz riblja jela i meso s roštilja.

Soparnik
(9)
50min

Ovaj specijalitet iz dalmatinskih Poljica poznat je pod nazivom soparnik, zeljanik ili uljenjak, a riječ je o tradicionalnoj piti od blitve. Soparnik je okruglog oblika, reže se u oblik romba, peče se u kominu i prekriva žeravicom. U nastavku saznajte kako pripremiti domaći soparnik iz pećnice.

Falafeli s ciklom i blitva s krumpirom
(6)
1h 45min

Bliskoistočni specijalitet u šarenom izdanju razveseli na prvi pogled. Jednostavan za pripremu, uz dašak tradicije kroz blitvu i krumpir zabavlja svakog tko je željan imati kvalitetan i potpun obrok.

Tuna odrezak s blitvom i krumpirima
(8)
1h 10min

Nema mi bolje blitve od one koju sam ubrala u svom vrtu tik prije kuhanja. U marinadu za tunu sam stavila svježe začinsko bilje jer ga isto imam u vrtu, ali naravno da i sušeno isto može.

Pogača s blitvom
(5)
2h

Pogača od dizanog tijesta koja će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.

Soparnik
45min

Ukusna pita od blitve, idealna kao međuobrok.

Soparnik
1h 5min

Blitva mi tolko ludo raste u vrtu pa je jedino logično riješenje bilo napraviti soparnik.

Index kuhinja

Znate li što je Pašareta? Ovo popularno istarsko piće slavi 100. rođendan

Znate li što je Pašareta? Ovo popularno istarsko piće slavi 100. rođendan

PAŠARETA je jedan od simbola Istre - to je osvježavajuće bezalkoholno piće od biljnih ekstrakata, intenzivno crvene boje, koje se radi od šećera, vode i voćne arome, a njezina je posebnost u tome što se može kupiti i naručiti samo u Istri.
Znamo u kojim slastičarnicama probati super sladolede u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Znamo u kojim slastičarnicama probati super sladolede u Zagrebu, Rijeci i Splitu

NEMA ništa bolje nego osvježiti se kuglicom ledenog sladoleda na vrući proljetni ili ljetni dan, a u nastavku smo izdvojili nekoliko super mjesta na kojima možete probati fine sladolede - u Zagrebu, Rijeci i Splitu.
Poznati proizvođači slatkiša svojom ambalažom mame djecu, pokazalo je istraživanje

Poznati proizvođači slatkiša svojom ambalažom mame djecu, pokazalo je istraživanje

IZVJEŠĆE tvrdi da prehrambene tvrtke koriste svijetle boje i likove iz crtića na neetički način kako bi manipulirali djecom da požele jesti više slatkiša i grickalica.