Mladi luk

Proljeće je sezona mladog luka, namirnice koja je nezaobilazan dio uskršnjeg stola, a koja je bogata vitaminima. Najčešće se jede svjež uz malo soli i hrena, no može ga se dodavati i u brojna jela.

Mladi luk
Recepti
Prisiljeno zelje
(13)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Piletina na azijski način
(12)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Krumpir i grah sa suhim mesom
(10)
45min

Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.

Punjeni šampinjoni
(7)
50min

Šampinjone smo punili smjesom crvene paprike, luka, krušnih mrvica i začina te zapekli u pećnici. Poslužite ih kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Tjestenina s tunom i salsom
(6)
25min

Ovo jelo može biti super ideja za brzi ručak koji možemo ponijeti i na posao.

Didov soparnik
(6)
1h 15min

Recept iz konobe Didov san.

Svinjetina u woku sa začinskim biljem, povrćem i rižom
(6)
50min

Priprema hrane u wok tavi izrazito je brza i jednostavna, povrće ostaje hrskavo, a meso sočno i mekano. Za pripremu ovog azijskog jela bit će vam potrebno manje od sat vremena.

Rolade od svinjskih leđa s dinstanim aromatiziranim kiselim kupusom
(6)
1h 40min

Svinjetinu točnije svinjska leđa potrebno je istući i napuniti nadjevom te zarolati u manje rolade. Nadjev se sastoji od šljiva, vina i začina, a kao prilog savršeno uz sočno meso paše aromatizirani kupus.

Okruglice od starog kruha
(6)
40min

Stari kruh ne bacajte, radije od njega napravite okruglice. Odličan su prilog mesnim jelima, posebno gulašima od divljači.

Povrtni rižoto
(5)
50min

Šareni rižoto s raznolikim povrćem.

Punjeni zapečeni krumpir
(5)
1h 25min

Ako volite jela od krumpira, ovo je izvrstan način kako da pripremite ovu omiljenu namirnicu mnogih ljudi. Kome god ih poslužili možete biti sigurni kako će svi biti zadovoljni punjenim krumpirima iz pećnice.

Juha od mrkve i naranče
(5)
40min

Ova okrepljujuća juha puna vitamina jednostavna je za pripremu. Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom i završite juhu uz dodatak soka od naranče koji će dati posebnu aromu.

Turska juha od krumpira
30min

Ovu ukusnu juhu od krumpira i jogurta možete pripremiti u manje od pola sata, a ako volite juhe ova bi vam mogla postati omiljena.

Zapečene palačinke s mljevenim mesom
1h 25min

Zapečene palačinke s mljevenim mesom. Ovo je definitivno najdraže jelo u zadnje vrijeme mojim ukućanima. Vjerujem da će biti jedno od dražih i vama.

Omlet s pancetom i paprikom
30min

Savršen omlet s pancetom i paprikom.

Mesne okruglice u umaku od rajčice Nigelle Lawson
1h 10min

Mesne okruglice u umaku od rajčice prema receptu Nigelle Lawson, savršen su izbor za oiteljski ručak. Trik s ovim mesnim okruglicama je da budu male. Poslužite ih uz omiljenu tjesteninu.

Gulaš od krumpira
(14)
45min

Gulaš od krumpira brzo se sprema i super je izbor za ručak za hladne dane.

Rižoto Milanese
(11)
30min

Ovaj brzi recept za Milanese rižoto tradicionalno se priprema u Italiji, no vole ga ljudi diljem svijeta.

Index kuhinja

Znate li što je Pašareta? Ovo popularno istarsko piće slavi 100. rođendan

Znate li što je Pašareta? Ovo popularno istarsko piće slavi 100. rođendan

PAŠARETA je jedan od simbola Istre - to je osvježavajuće bezalkoholno piće od biljnih ekstrakata, intenzivno crvene boje, koje se radi od šećera, vode i voćne arome, a njezina je posebnost u tome što se može kupiti i naručiti samo u Istri.
Znamo u kojim slastičarnicama probati super sladolede u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Znamo u kojim slastičarnicama probati super sladolede u Zagrebu, Rijeci i Splitu

NEMA ništa bolje nego osvježiti se kuglicom ledenog sladoleda na vrući proljetni ili ljetni dan, a u nastavku smo izdvojili nekoliko super mjesta na kojima možete probati fine sladolede - u Zagrebu, Rijeci i Splitu.
Poznati proizvođači slatkiša svojom ambalažom mame djecu, pokazalo je istraživanje

Poznati proizvođači slatkiša svojom ambalažom mame djecu, pokazalo je istraživanje

IZVJEŠĆE tvrdi da prehrambene tvrtke koriste svijetle boje i likove iz crtića na neetički način kako bi manipulirali djecom da požele jesti više slatkiša i grickalica.