Krumpir dobro operite, stavite u vodu, poklopite i zakuhajte u ljusci (pazite da krumpir bude u potpunosti prekriven vodom). Smanjite vatru i ostavite da krčka 40 od 50 minuta dok ne omekša. Skuhani krumpir ocijedite i ostavite da se kratko ohladi. Zatim ga ogulite te gnječilicom izgnječite kao za pire krumpir.
Krumpiru dodajte ulje, sol, papar, nasjeckani peršin, jaje, brašno i prašak za pecivo. Rukama umijesite u glatko tijesto.
Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu, oblikujte u manji disk rukama i podijelite na 4 jednaka dijela.
Tijesto rukama oblikujte u manje loptice. Svaku lopticu razvaljajte u okrugli oblik veličine tave u kojoj ćete pržiti tijesto.
Na razvaljano tijesto poslažite 6 prutića sira te na njega stavite drugi komad tijesta. Pazite da dobro utisnete rubove tijesta kako pri prženju sir ne bi curio van. Poklopljeno tijesto izrežite na trokute tako da u svakom trokutu ostane jedan prutić sira. Trebali bi dobiti 6 trokuta tijesta. Prije prženja još jednom dobro utisnite rubove tijesta svakog dobivenog trokuta. Ponovite postupak s preostalim tijestom.
Na srednje jakoj vatri dobro zagrijte ulje i poslažite tijesto u tavu. Poklopljeno tijesto pržite 5-7 minuta sa svake strane. Izvadite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. Poslužite toplo.