Juhe i variva

Zdrava te vitaminima i okusima bogata variva i juhe savršeni su izbor za okrijepu nakon napornog radnog dana.

Juhe i variva
Pašta fažol
(14)
1h 40min

Iznimno jednostavno, a toliko ukusno i hranjivo jelo.

Prisiljeno zelje
(14)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Kremasta juha od bundeve
(12)
1h 25min

Iako recepti od bundeve iskaču sa svih strana, nekima nije toliko poznata. Ako je još niste ni probali, juha je dobar izbor za početak. Nije slatka ako ste to mislili, a sami si možete dodati ljutine koliko vam paše.

Pileća juha s noklicama
(12)
2h 30min

Bistra pileća juha s razlogom je svevremenski klasik – jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva. Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.

Varivo od leće i bunceka
(11)
4h 10min

Varivo od grahorica, u ovom slučaju leće, odlično je zimsko jelo, a uz dodatak bunceka još je bogatije. Buncek je potrebno kuhati dok se meso ne počne odvajati od kostiju, otprilike dva do dva i pol sata. Varivo od bunceka i leće može vam trajati i nekoliko dana u hladnjaku.

Krumpir i grah sa suhim mesom
(10)
45min

Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.

Pappa al pomodoro
(9)
25min

Ova je krepka juha tipično toskansko jelo, a zbog svoje izrazite jednostavnosti, pripremiti ju možete bilo koji dan u tjednu. Ovu će juhu obožavati i djeca, a kako biste malo ublažili kiselinu rajčica, slobodno joj dodajte i malo šećera.

Juha za svaki dan
(8)
45min

Ova brzinska juha će vam super doći kad imate ostataka mesa.

Toskanska juha od graha
(8)
30min

Ova ukusna juha samo je jedna od verzija Toskanske juhe, a dobra je i dan nakon što ste je skuhali. Samo je trebate podgrijati.

Ribollita
(8)
1h

Ova gusta juha iz Toscane prava je hrana za tmurne dane. Prepuna je povrća i radi se u bezbroj različitih verzija, ali osnovu čine stari kruh, bijeli grah i jeftino povrće. Ime dolazi od riječi „podgrijati“ jer se obično radila s ostacima minestrone juhe.

Juha od krumpira
(7)
40min

Ako volite krem juhe, ovoj nećete moći odoljeti. Iako ova juha od krumpira ima osebujan okus možete je obogatiti dodatkom popečenih kockica kruha.

Brzi grah s kobasicom
(7)
45min

Najčešće se radi s kranjskim kobasicama, ali možete staviti bilo koje dimljene kobasice za kuhanje koje nađete u hladnjaku. Ako redovno doma kuhate grah, stavite taj koji ste sami skuhali umjesto ovog iz konzerve.

Varivo od hokaido tikve i ječma
(6)
50min

Ovog ljeta su mi hokaido tikve baš lijepo rodile pa sam ih maksimalno iskoristila u kuhinji. Bilo je tu kiflica, rolada, keksića, namaza, pogača i buhtli, sve od pečene hokaido tikve koja se pokazala kao super namirnica. Osim u slatka, tikve volim staviti i u slana jela poput juha, variva i slanih kruhova i pogača. A pošto su nam stigli tmurni, prohladni i kišni dani, ovakva variva su prava riznica okrjepe, dobrog raspoloženja i zdravlja. Tako je nastalo i ovo varivo. Varivo sam obogatila poprženim dimljenim lungićem, slanutkom i čili papričicom jer volim pikantnost i ljutinu. Naravno, možete pripremati i vege varijantu pa izostavite meso i mesni temeljac koji sam koristila.

Hladna juha od rajčice
(5)
1h

Hladna, osvježavajuća juha od rajčice je rješenje kako se osvježiti kroz ljeto. Poslužite je uz nasjeckan krastavac ili bruskete.

Juha od mrkve i naranče
(5)
40min

Ova okrepljujuća juha puna vitamina jednostavna je za pripremu. Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom i završite juhu uz dodatak soka od naranče koji će dati posebnu aromu.

Gusta riblja juha
(5)
35min

Stjepan Vukadin iz Rogoznice, jedan od najboljih mladih kuhara na domaćoj gastro sceni novi je član žirija MasterChefa, a u nastavku nađite recept za njegovu gustu riblju juhu.

Pikantni curry od leće i korjenastog povrća
45min

Krumpiri i ljutkasti okusi začina u ovom su receptu savršen spoj te čine idealnu večeru za ljubitelje povrća.

Juha od krumpira i poriluka
45min

Jednostavna juha od krumpira i poriluka koja ne koristi prečace kako bi pružila najbolji mogući okus i teksturu.

Krem juha od poriluka i batata
35min

Ako volite kremaste juhe, evo još jedne koju trebate uvrstiti na listu.

Turska juha od krumpira
30min

Ovu ukusnu juhu od krumpira i jogurta možete pripremiti u manje od pola sata, a ako volite juhe ova bi vam mogla postati omiljena.

Index kuhinja

Sjećate li se kukuruznog kruha od kumica s Dolca? Evo kako se zapravo radio

Sjećate li se kukuruznog kruha od kumica s Dolca? Evo kako se zapravo radio

MNOGI se sjećaju legendarnog domaćeg kukuruznog kruha sa zagrebačkog Dolca. Nekoć se mogao kupiti na šnite kod kumica, a sada vam donosimo originalni recept za koji se govori kako uspijeva savršeno svakome.
Znate li što je to padišpanj? Radi se od tri sastojka, a može se jesti i sam

Znate li što je to padišpanj? Radi se od tri sastojka, a može se jesti i sam

IAKO se danas u mnoge biskvite dodaju prašci i arome, prisjetili smo se jednog tradicionalnog koji se dugo vremena diljem Europe koristio za razne slastice. Potječe iz Španjolske, izmislio ga je Talijan, a priprema se od tri osnovna sastojka.
Cijela kuća mirisat će vam po domaćem kruhu ako ga napravite po ovom receptu

Cijela kuća mirisat će vam po domaćem kruhu ako ga napravite po ovom receptu

OVIH dana, u duhu bojkotiranja trgovina, svi pokušavaju napraviti domaći kruh, a ako se i vi želite okušati u tome, imamo još jedan provjereni recept.