Recepti

Pašticada u njoku

(13)
2h

Hit jelo iz tapas bara Sol Mate Jankovića.

Profiterol s mariniranom pastrvom, dimljenim vrhnjem i ikrom pastrve

(10)
5h 30min

Jelo s menija u novom tapas baru "Sol" chefa Mate Jankovića.

Kocke lubenice s bosiljkom, limetom i melisom

(5)
5min

Što je bolje od ohlađene lubenice kad se podignu ljetne temperature? Imam verziju s bosiljkom i mentom zbog kojih će vas ovaj desert dodatno osvježiti.

Sušene smokve s prošekom, medom i cimetom

(5)
20min

Sušene smokve su lako nabavljiva namirnica na našem tržištu, pa zašto ne bi probali ovu verziju kuhanih sušenih smokva u prošeku i narančinom soku. Možete ih poslužiti odmah, ali garantiram da su jednako ukusne i ohlađene.

“Okus štrudle“

(5)
5min

Nakon što probate ovaj desert teško da ćete se vratiti pečenju štrudle. Poslužite uz prutiće lisnatog tijesta za verziju brze štrudle.

Kivi s đumbirom, sušenim marelicama i agava sirupom

(5)
5min

Verzija voćne salate od kivija začinjene s đumbirom, sušenim marelicama i sirupom od agave koja je najbolja dobro ohlađena.

Dinja sa svježom mentom i borovnicama

(5)
10min

Osim što su dinja i borovnica odlična kombinacija boja, još su bolja kombinacija okusa! Uz dodatak mente i meda od kadulje ovo će vam postati omiljen ljetni desert.

Ribana mrkva s grožđicama, javorovim sirupom i limunovim sokom

(5)
10min

Desert inspiriran tortom od mrkve, za kojeg ne trebate paliti pećnicu. Naribanu mrkvu zasladite javorovim sirupom, ohladite i poslužite.

Višnje s tekućim jogurtom, timijanom i sirupom od bazge

(5)
5min

S ovim jednostavnim desertom ćete oduševiti goste, a tako je brz i jednostavan za pripremu. Jogurt će svakom zalogaju dati svježinu, a sirup od bazge slatkoću.

Pečene breskve s glazurom od meda i sjeckanim bademima

(5)
25min

Breskve, bademi, med i vanilija - samo ovi sastojci su vam potrebni za fenomenalni osvježavajući desert. Na vam je samo da odaberete s kojim okusom sladoleda ćete ga poslužiti.

Carpaccio od ananasa s mentom i javorovim sirupom

(5)
10min

Sočan i osvježavajuć desert koji je ukusan i izgleda dobro. Izaberite ananas koji je dovoljno zreo i sočan, ali čvrst kako se ne bi raspadao prilikom rezanja na tanke trakice.

Jagode s acetom balsamicom i bosiljkom

(5)
5min

Iako su aceto i bosiljak sastavni dio salata, imam za vas recept u kojem su navedeni sastojci kombinirani sa slatkim jagodama. Poslužite kao samostalni desert ili servirajte uz sladoled od vanilije.