Recepti

Kocke lubenice s bosiljkom, limetom i melisom

5min

Što je bolje od ohlađene lubenice kad se podignu ljetne temperature? Imam verziju s bosiljkom i mentom zbog kojih će vas ovaj desert dodatno osvježiti.

Sušene smokve s prošekom, medom i cimetom

20min

Sušene smokve su lako nabavljiva namirnica na našem tržištu, pa zašto ne bi probali ovu verziju kuhanih sušenih smokva u prošeku i narančinom soku. Možete ih poslužiti odmah, ali garantiram da su jednako ukusne i ohlađene.

“Okus štrudle“

5min

Nakon što probate ovaj desert teško da ćete se vratiti pečenju štrudle. Poslužite uz prutiće lisnatog tijesta za verziju brze štrudle.

Kivi s đumbirom, sušenim marelicama i agava sirupom

5min

Verzija voćne salate od kivija začinjene s đumbirom, sušenim marelicama i sirupom od agave koja je najbolja dobro ohlađena.

Dinja sa svježom mentom i borovnicama

10min

Osim što su dinja i borovnica odlična kombinacija boja, još su bolja kombinacija okusa! Uz dodatak mente i meda od kadulje ovo će vam postati omiljen ljetni desert.

Ribana mrkva s grožđicama, javorovim sirupom i limunovim sokom

10min

Desert inspiriran tortom od mrkve, za kojeg ne trebate paliti pećnicu. Naribanu mrkvu zasladite javorovim sirupom, ohladite i poslužite.

Višnje s tekućim jogurtom, timijanom i sirupom od bazge

5min

S ovim jednostavnim desertom ćete oduševiti goste, a tako je brz i jednostavan za pripremu. Jogurt će svakom zalogaju dati svježinu, a sirup od bazge slatkoću.

Pečene breskve s glazurom od meda i sjeckanim bademima

25min

Breskve, bademi, med i vanilija - samo ovi sastojci su vam potrebni za fenomenalni osvježavajući desert. Na vam je samo da odaberete s kojim okusom sladoleda ćete ga poslužiti.

Carpaccio od ananasa s mentom i javorovim sirupom

10min

Sočan i osvježavajuć desert koji je ukusan i izgleda dobro. Izaberite ananas koji je dovoljno zreo i sočan, ali čvrst kako se ne bi raspadao prilikom rezanja na tanke trakice.

Jagode s acetom balsamicom i bosiljkom

5min

Iako su aceto i bosiljak sastavni dio salata, imam za vas recept u kojem su navedeni sastojci kombinirani sa slatkim jagodama. Poslužite kao samostalni desert ili servirajte uz sladoled od vanilije.

Kroštule

1h 35min

Hrskava tradicionalna dalmatinska slastica od prženog tijesta najbolja je još topla i posipana šećerom u prahu. Moj trik je dodavanje alkohola u tijesto kako bi upilo manje ulja pri prženju.

Ribarska lešada

1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.