Postoji bezbroj kombinacija da svom tijelu date hranjive sastojke koji su mu potrebni, uz povrće, zdrave proteine i žitarice. Pronađite ih ovdje.
Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.
Ako imate Tik Tok onda znate da su ovi keksići preplavili društvene mreže. Priprema je gotova za svega 5 minuta, a kao rezultat ćete dobiti mekane veganske keksiće. Po želji maslac od indijskih oraščića zamijenite bademovim ili kikiriki maslacem te dodajte orašaste plodove po želji.
Ovo je brz veganski smoothie jake ružičaste boje i guste, bogate teksture. Zasitan je, sprema se brzo pa je odlična ideja za ljude koji su ujutro u žurbi, a žele zdrav i ukusan obrok.
Ukusni njoki od cvjetače se rade od cvjetova cvjetače umjesto pire krumpira. Kuhanu cvjetaču potrebno je dobro procijediti kako bi izgubila vodu i njoki ostanu mekani. Naša verzija njoka je poslužena uz umak marinaru, no vi koristite umak po želji.
Odlična ideja za brzi doručak ili lagani ručak. Gljive pripremljene na ovaj način su sočne jer su prvo pirjane, a zatim pržene.
Uz nekoliko sastojaka koje sigurno već imate u kuhinji, dobit ćete ovaj ukusan i zdrav sladoled. Idealan je kao međuobrok te zdrava slastica za djecu, ali odrasle.
U chia pudingu možete uživati bez grižnje savjesti, a možete ga konzumirati za doručak ili večeru. Umjesto šećera stavite med, javorov sirup ili steviju, možete dodati bobičasto voće, kikiriki maslac ili grubo nasjeckane lješnjake ili bademe. Mi smo se odlučili za verziju s bananom i kokosom. Inače, chia sjemenke potiču rad crijeva i zato je ovakav doručak bolja opcija od masnih tosteva ili jaja.
Zelena vitaminska bomba koja će ojačati vaš imunitet i pružiti vam kvalitetne nutrijenate prije ili nakon treninga, kao međuobrok na predavanjima ili poslu.
Osvježavajuć spoj jagoda, jogurta, biljnog mlijeka i vanilije odlična je ideja za doručak ili zdrav međuobrok.
Ukusna raffaello granola će vas opskrbiti s energijom kako bi svoj dan započeli na najbolji mogući način.
Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.
Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.
Palamida je plava riba koja je kvalitetom u rangu s tunom, no cijenom je povoljnija. U ovom jelu je kombinirana sa soja umakom, senfom, kaparima te tostiranim bučinim sjemenkama. Tartar poslužite uz domaći kruh.
Desert inspiriran tortom od mrkve, za kojeg ne trebate paliti pećnicu. Naribanu mrkvu zasladite javorovim sirupom, ohladite i poslužite.
Osim što su dinja i borovnica odlična kombinacija boja, još su bolja kombinacija okusa! Uz dodatak mente i meda od kadulje ovo će vam postati omiljen ljetni desert.
S ovim jednostavnim desertom ćete oduševiti goste, a tako je brz i jednostavan za pripremu. Jogurt će svakom zalogaju dati svježinu, a sirup od bazge slatkoću.
Hladna, osvježavajuća juha od rajčice je rješenje kako se osvježiti kroz ljeto. Poslužite je uz nasjeckan krastavac ili bruskete.