Super zdravo

Postoji bezbroj kombinacija da svom tijelu date hranjive sastojke koji su mu potrebni, uz povrće, zdrave proteine i žitarice. Pronađite ih ovdje.

Super zdravo
Gljive iz pećnice
(11)
25min

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Smoothie sa zobenim pahuljicama i jagodama
(10)
5min

Ovo je brz veganski smoothie jake ružičaste boje i guste, bogate teksture. Zasitan je, sprema se brzo pa je odlična ideja za ljude koji su ujutro u žurbi, a žele zdrav i ukusan obrok.

Keksi sa slanutkom i komadićima čokolade
(10)
20min

Ako imate Tik Tok onda znate da su ovi keksići preplavili društvene mreže. Priprema je gotova za svega 5 minuta, a kao rezultat ćete dobiti mekane veganske keksiće. Po želji maslac od indijskih oraščića zamijenite bademovim ili kikiriki maslacem te dodajte orašaste plodove po želji.

Njoki od cvjetače
(9)
50min

Ukusni njoki od cvjetače se rade od cvjetova cvjetače umjesto pire krumpira. Kuhanu cvjetaču potrebno je dobro procijediti kako bi izgubila vodu i njoki ostanu mekani. Naša verzija njoka je poslužena uz umak marinaru, no vi koristite umak po želji.

Tost s avokadom i gljivama
(9)
15min

Odlična ideja za brzi doručak ili lagani ručak. Gljive pripremljene na ovaj način su sočne jer su prvo pirjane, a zatim pržene.

Sladoled od banane
(8)
15min

Uz nekoliko sastojaka koje sigurno već imate u kuhinji, dobit ćete ovaj ukusan i zdrav sladoled. Idealan je kao međuobrok te zdrava slastica za djecu, ali odrasle.

Chia puding s bananom i kokosom
(7)
5min

U chia pudingu možete uživati bez grižnje savjesti, a možete ga konzumirati za doručak ili večeru. Umjesto šećera stavite med, javorov sirup ili steviju, možete dodati bobičasto voće, kikiriki maslac ili grubo nasjeckane lješnjake ili bademe. Mi smo se odlučili za verziju s bananom i kokosom. Inače, chia sjemenke potiču rad crijeva i zato je ovakav doručak bolja opcija od masnih tosteva ili jaja.

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Smoothie od konoplje
(6)
10min

Zelena vitaminska bomba koja će ojačati vaš imunitet i pružiti vam kvalitetne nutrijenate prije ili nakon treninga, kao međuobrok na predavanjima ili poslu.

Raffaello granola
(6)
36min

Ukusna raffaello granola će vas opskrbiti s energijom kako bi svoj dan započeli na najbolji mogući način.

Smoothie s jagodama i vanilijom
(6)
5min

Osvježavajuć spoj jagoda, jogurta, biljnog mlijeka i vanilije odlična je ideja za doručak ili zdrav međuobrok.

Kozice na buzaru
(6)
15min

Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.

Banana kruh
(5)
45min

Ako ne znate kuda s prezrelim bananama, ovaj kruh je super rješenje.

Tartar od jadranske palamide s tostiranim bučinim sjemenkama
(5)
10min

Palamida je plava riba koja je kvalitetom u rangu s tunom, no cijenom je povoljnija. U ovom jelu je kombinirana sa soja umakom, senfom, kaparima te tostiranim bučinim sjemenkama. Tartar poslužite uz domaći kruh.

Ribana mrkva s grožđicama, javorovim sirupom i limunovim sokom
(5)
10min

Desert inspiriran tortom od mrkve, za kojeg ne trebate paliti pećnicu. Naribanu mrkvu zasladite javorovim sirupom, ohladite i poslužite.

Dinja sa svježom mentom i borovnicama
(5)
10min

Osim što su dinja i borovnica odlična kombinacija boja, još su bolja kombinacija okusa! Uz dodatak mente i meda od kadulje ovo će vam postati omiljen ljetni desert.

Višnje s tekućim jogurtom, timijanom i sirupom od bazge
(5)
5min

S ovim jednostavnim desertom ćete oduševiti goste, a tako je brz i jednostavan za pripremu. Jogurt će svakom zalogaju dati svježinu, a sirup od bazge slatkoću.

Kozice sa salsom od avokada
(5)
23min

Kozice i avokado su odlična kombinacija, a uz dodatak rajčice, maslinovog ulja i luka dobit ćete fantastično osvježavajuće predjelo. Za još bolji efekt predlažemo da jelo servirate u koži avokada koja je ostala nakon dubljenja.

Index kuhinja

Amerikanac obilazi balkanske zatvore i isprobava hranu: "Čujem da je tamo najbolja"

Amerikanac obilazi balkanske zatvore i isprobava hranu: "Čujem da je tamo najbolja"

AMERIKANAC Justus Reid već nekoliko godina živi na Balkanu, o čemu redovito snima videa i objavljuje ih na svojim društvenim mrežama. Tema njegovih uradaka nerijetko je i balkanska hrana, a sada se odlučio na jedan pomalo neuobičajen potez - isprobavanje hrane u balkanskim zatvorima.
U Le Bistrou traju Dani štrukli, dvije porcije koštaju 17 eura

U Le Bistrou traju Dani štrukli, dvije porcije koštaju 17 eura

U ESPLANADINOM restoranu Le Bistro i ovog se siječnja obilježavaju Dani Esplanadinih štrukli, a od 13. do 31. siječnja dvije porcije koštat će 17 eura. Svaka porcija sadrži dva komada štrukli, a redovna cijena jedne porcije inače je 12 eura.
Jelo od krumpira koje su nekoć za doručak jeli farmeri danas je simbol Švicarske

Jelo od krumpira koje su nekoć za doručak jeli farmeri danas je simbol Švicarske

KRUMPIR je nekoć na selu bio pristupačna, zasitna i svestrana namirnica. Tako je bilo i u Švicarskoj, gdje su ga farmeri na zanimljiv način pripremali za doručak.