Kozice sa salsom od avokada

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3min
Ukupno vrijemeUkupno
23min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kozice sa salsom od avokada by Shutterstock Shutterstock

Kozice i avokado su odlična kombinacija, a uz dodatak rajčice, maslinovog ulja i luka dobit ćete fantastično osvježavajuće predjelo. Za još bolji efekt predlažemo da jelo servirate u koži avokada koja je ostala nakon dubljenja.

Sastojci

Broj porcija
1
100 gočišćenih kozica
50 gočiščenog avokada
20 gsvježe rajčice
10 gsvježeg luka
20 gsvježih krastavaca
Svježi vlasac
Sol, papar
Maslinovo ulje

Priprema

1 Prokuhajte kozice

Kozice vrlo kratko prokuhajte u slanoj vodi s nekoliko kapi limuna. Procijedite i pustite da se ohlade. 


2 Začinite povrće

Avokado izrežite na kockice te mu dodajte sjeckane krastavce, luk i rajčicu. Začinite s prstohvatom soli, papra, par kapi limuna i maslinovog ulja. Po želji možete dodati chilli. 


3 Poslužite

Ohlađene kozice začinite s malo soli i maslinovog ulja te ih servirajte sa salsom. Sve posipajte sjeckanim svježim vlascem i poslužite.