Salate

Salate mogu biti sve - predjela, prilozi, glavna jela ili osvježavajući ljetni deserti.

Salate
Salata od cikle
(21)
35min

Cikla sadrži nitrite koji snižavaju krvni pritisak, a zbog svojeg visokog udjela Vitamina B, kalija i željeza svrstavamo je u skupinu najzdravijeg povrća. Cikla se dugo kuha pa za brže kuhanje možete koristiti ekspres lonac.

Krastavci s vrhnjem
(17)
15min

Osvježavajuća salata, jako dobro paše uz pohano meso.

Salata to go
(14)
15min

Salata u staklenci praktičan je način da je uzmete na posao, na faks ili gdje god idete. Sve je u jednoj posudi i nemate brige oko posebnog pakiranja dresinga.

Šopska salata
(14)
10min

Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba. Također pazite da salata ima dovoljno sira i da ju prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.

Salata s grilanim kukuruzom
(14)
30min

Ako volite pečeni kukuruz, voljet ćete i ovu salatu. Grilanom kukuruzu dodajte nasjeckan avokado i rajčicu i sve prelijte osvježavajućim vinaigrette dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz meso ili povrće s roštilja.

Kiseli krastavci
(13)
1h

Ako se dosad niste okušali u pripremi kiselih krastavaca, onda je sad pravo vrijeme. Priprema je izrazito jednostavna i brza, a okus se ne može usporediti s kupovnim. Po želji prilikom punjenja staklenke dodajte gorušicu u zrnu.

Salata sa svježim smokvama i rikulom
(12)
10min

Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.

Miješana kisela salata
(11)
1h 10min

Miješana salata nam ide uz sve, a posebno uz neki konkretni mesni saft s okruglicama od kruha.

Kimchi
(10)
2h 20min

Ovaj recept za tradicionalni korejski kimchi koristi jednostavne sastojke i prikladan je za početnike. U Južnoj Koreji se ovakva vrsta kimchija naziva Mak-Kimchi ili jednostavni kimchi, a riječ mak ovdje zapravo znači "što god" ili "kako god želite".

Grčka salata
(9)
15min

Prednost ove svježe i šarene salate je brza i jednostavna priprema. Poslužite je kao glavno jelo ili kao prilog uz meso s roštilja.

Voćna salata s tekilom i limetom
(9)
20min

Nešto drugačija voćna salata idealna kao osvježenje za vruće ljetne večeri i druženja s prijateljima. Za pripremu ovog recepta potrebne su jagode, ananas, kivi, crveno grožđe i tekila.

Bogata krumpir salata
(7)
1h

Ova hranjiva i svestrana salata je jednako ukusna kao prilog ili kao samostalni obrok. Kombinacija majoneze i kiselog vrhnja pruža ugodnu kremastu teksturu. Ovo je iznimno praktično jelo za pripremu unaprijed, pogotovo kada očekujete goste, jer je često još ukusnije kada odstoji nekoliko sati ili preko noći, što omogućuje da se okusi prožmu.

Marinirana pureća prsa s rižom i salatom od avokada i cherry rajčice
(6)
50min

Marinirana pečena pureća prsa na podlozi od kuhane riže sa salatom od avokada i cherry rajčica odlična su ideja za brz i hranjiv obrok. Mariniranje purećih prsa limunovim sokom, češnjakom i chillijem prije pečenja će im dati sočnost i mekoću.

Salata od jadranskih sipa
(5)
50min

Jadranske se sipe najčešće spremaju na rižot, ali i salata od sipa jako je ukusna, bez obzira na to što se ne koristi sipino crnilo.

Hladna salata s piletinom
(5)
20min

Jednostavna salata odlična je ideja za lagani ručak.

Salata od šparoga i tvrdo kuhanog jaja
(5)
25min

Salata za koju trebate svježe šparoge i jaja, sol, papar, ocat i kvalitetno maslinovo ulje! Hrskave šparoge se odlično kombiniraju uz jaja, a zbog jednostavnog dresinga od ulja i octa mogla bi vam postati najdraža salata. Poslužite je kao predjelo ili prilog uz jelo po želji.

Salata od pilećih prsa s dresingom od meda, narančinog soka i senfa s mahunama
(5)
40min

Kombinacija sočne pečene piletine, kuhanih mahuna i dresinga na bazi senfa i meda. Za još ukusniju salatu mahune skuhajte da ostanu al dente.

Salata s pečenim patlidžanima
40min

Ova salata od pečenih patlidžana prepuna je bliskoistočnih začina koji joj daju sjajan okus. Svestrano je jelo u kojem možete uživati ​​kao salati ili kao prilogu, a spada i pod vegansku i paleo prehranu.

Vegetarijanska salata s avokadom
(13)
15min

Salata koja je kombinacija boja i okusa - bijeli grah, sočne cherry rajčice i kremasti avokado. Možete je poslužiti uz glavno jelo, no dovoljno je hranjiva da bude kompletan obrok.

Salata od govedine iz juhe
(12)
2h 15min

Nakon kuhanja goveđe juhe, ostat će vam fini komadi mesa od kojeg se može napraviti ova salata.

Index kuhinja

Pitali smo vas što mislite o pretjeranoj cijeni kukuruza: "Kunu su pretvorili u euro"

Pitali smo vas što mislite o pretjeranoj cijeni kukuruza: "Kunu su pretvorili u euro"

PRIJE PAR dana pisali smo da je prvi ovogodišnji kukuruz stigao na tržnice. I dok je cijena jednog klipa kukuruza na zagrebačkom Dolcu između 50 centi i 1 eura, u drugim hrvatskim gradovima nešto je drugačija situacija, a na šibenskoj tržnici cijena prvog ovogodišnjeg kukuruza čak je dvostruko viša od ove u Zagrebu - klip košta čak 2 eura.
Pronašli smo odličan trik za guljenje breskvi, ne može jednostavnije od ovog

Pronašli smo odličan trik za guljenje breskvi, ne može jednostavnije od ovog

SEZONA JE breskvi koje su osvježavajuće i sočne kada ih jedemo sirove, a poseban okus imaju i kada od njih radimo kolače. Od njih možete napraviti zaista svašta, no najgori dio je upravo guljenje. Ipak, sada smo pronašli prejednostavan trik uz koji ćete idući put bez problema oguliti breskve.
Ove se subote u Slavoniji ispeklo 1200 šarana na rašljama i skuhalo 200 litara fiša

Ove se subote u Slavoniji ispeklo 1200 šarana na rašljama i skuhalo 200 litara fiša

TRADICIONALNA Fišijada u Sibinju nedaleko od Slavonskog Broda održana je ove subote, 13. srpnja, u sibinjskom parku, a okupila je nekoliko tisuća posjetitelja iz svih krajeva Slavonije.