Marinirana pureća prsa s rižom i salatom od avokada i cherry rajčice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Marinirana pureća prsa s rižom i salatom od avokada i cherry rajčice by Shutterstock Shutterstock
Marinirana pečena pureća prsa na podlozi od kuhane riže sa salatom od avokada i cherry rajčica odlična su ideja za brz i hranjiv obrok. Mariniranje purećih prsa limunovim sokom, češnjakom i chillijem prije pečenja će im dati sočnost i mekoću.

Sastojci

Broj porcija
4

Marinirana pureća prsa

4 odreskapurećih prsa (800 g)
Sol, po ukusu
1chilli
Papar, po ukusu
Prstohvat sjemenka korijandera
2 češnjačešnjaka

Salata od avokada i cherry rajčica

240 griže
500 gcherry rajčice
1avokado
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Maslinovo ulje
Malo svježeg sjeckanog mladog luka

Priprema

Marinirana pureća prsa

1 Marinirajte meso

Pureća prsa ostavite nekoliko sati u frižideru u mješavini limunovog soka, soli, papra, chilija, zdrobljenih sjemenki korijandera, češnjaka i ulja. 


2 Ispecite puretinu

Kada je vrijeme za pečenje, obrišite ih te ih ispecite na zagrijanoj nauljenoj tavi pazeći da ih se ne presuši. 

Salata od avokada i cherry rajčica

3 Pripremite salatu

Narežite rajčicu i avokado na kocke, dodajte sjeckani mladi luk te začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. 


4 Skuhajte rižu

Rižu skuhajte, dodajte joj malo soka limuna i sjeckanog peršina. 


5 Poslužite

Stavite rižu kao podlogu, na nju stavite puretinu, a na puretinu stavite salatu od rajčice i avokada.

Mate Janković
Mate Janković
Chef