Najbolji recepti na svijetu

Najbolja jela najjačih svjetskih kuhinja s najvišim ocjenama!

Najbolji recepti na svijetu
Sacher torta
(20)
2h

Izvorna Sacher torta poznata je austrijska delicija. Torta se sastoji od čokoladnog biskvita koji je premazan tankim slojem džema od marelice i preliven čokoladnom glazurom. Servirajte je uz tučeno vrhnje.

Najbolja mileram torta
(17)
2h

Hit recept kojemu ne pada popularnost.

Najbolji recept za klasični cupcakes
(16)
35min

Ovi jednostavni i vrlo ukusni kolačići savršeni su za rođendane, piknike ili kad god poželite nešto slatko. U ovaj basic recept možete dodati što poželite, od borovnica, komadića čokolade i slično. Ukrasite ih kremom ili preljevom po želji!

Brza pita s tikvicama
(15)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Šopska salata
(14)
10min

Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba. Također pazite da salata ima dovoljno sira i da ju prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.

Muffini s borovnicama
(13)
40min

Ovi sočni i mekani muffini s borovnicama bolji su zbog hrskavog posipa na vrhu. Za ove ćete muffine reći da su najbolji koje ste probali.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Piletina na azijski način
(13)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Prirodno bojanje jaja
(11)
2h 50min

U prošlosti su se upotrebljavali mnogi prirodni materijali koje su ljudi pronašli u svom okruženju te su pomoću njih bojali jaja. Tradicija bojanja jaja prisutna je i danas stoga vam donosimo načine kako obojiti jaja pomoću vina, ljusaka luka, kurkume, cikle i crvenog kupusa.

Mekana peciva
(11)
2h 10min

Svježi i mirisni domaći kruh za čiju ćete izradu ipak trebati malo spretnosti i mašte. Kako napraviti ovaj kruh saznajte u nastavku recepta.

Bagels
(11)
2h

Osnovne sastojke iz smočnice možete pretvoriti u ukusna domaća peciva s rupom i sjemenkama, poznata pod nazivom „bagels“. Američka peciva od dizanog tijesta pripremaju se na neobičan način – prvo se kuhaju, a zatim peku, te se time postiže malo drugačija, žilavija tekstura peciva.

Ultimativna čokoladna torta
(11)
2h 10min

Ovo je torta koja će oduševiti vaše goste - 3 sočna čokoladna biskvita premazana su gustom i baršunastom čokoladnom kremom. Tortu smo dekorirali naribanom čokoladom.

Čokoladna babka
(11)
3h 15min

Babka je poljski slatki kruh koji se tradicionalno priprema u vrijeme Uskrsa, a babka na poljskom znači baka. Ovaj kruh od dizanog tijesta može se puniti različitim nadjevima, od voća do orašastih plodova, ali mi smo se ovaj put odlučili za nadjev od čokolade.

Pavlova
(10)
1h 25min

Pavlova torta, koja je prepoznatljiva po svojim beze korama i voćem, nježan je i osvježavajući desert. Spoj hrskavih i slatkih kora s tučenim vrhnjem odličan je proljetni zalogaj. Jagode, maline ili borovnice bit će odličan izbor za ovaj desert.

Cheesecake s čokoladom i kikiriki maslacem
(10)
30min

Krem sir, čokolada i kikiriki maslac tri su glavna sastojka za ovu kremastu tortu. Torta se brzo priprema, ali ipak morat ćete se malo strpjeti kako bi se krema dovoljno ohladila i stisnula prije posluživanja.

Crème Brûlée
(10)
35min

Ova svjetski poznata slastica sastoji se od bogate, guste kreme od jaja i tvrdog sloja karamele. Krema se kuha na štednjaku ili u vodenoj kupelji, zatim se posipa šećerom koji se karamelizira u pećnici ili brenerom.

Lazanje Bolonjez
(10)
2h 15min

Ukusno začinjena govedina i kremasti bešamel između slojeva nježnih listova tijesta koji upijaju bogati umak nikog ne ostavlja gladnim. Donosimo vam recept za izradu domaćeg tijesta, bolonjez i bešamel umaka.

Lasagne bolognese
(10)
1h 45min

Jedno od najdražih jela na svijetu, lasagne bolognese možete pripremiti kod kuće i bit će uz bok onima iz poznatih restorana. Poigrajte se začinima, dodajte još povrća u umak od mesa ili ih pripremite striktno po receptu i sigurno nećete požaliti.

Kimchi
(10)
2h 20min

Ovaj recept za tradicionalni korejski kimchi koristi jednostavne sastojke i prikladan je za početnike. U Južnoj Koreji se ovakva vrsta kimchija naziva Mak-Kimchi ili jednostavni kimchi, a riječ mak ovdje zapravo znači "što god" ili "kako god želite".

Ombre cheesecake
(9)
35min

Ovaj "ombre" cheesecake na prvu će vas osvojiti izgledom, a zatim i okusom. Torta je lagana i kremasta, a glavni sastojci su bobičasto voće i krem sir, dok vam sama priprema torte neće oduzeti puno vremena.

Index kuhinja

Ovakve kolače obožavamo: Potreban je samo blender i pećnica

Ovakve kolače obožavamo: Potreban je samo blender i pećnica

AKO tražite nešto brzo, jednostavno i za što se koristi samo jedna posuda - na pravom ste mjestu. Ovaj je kolač iz blendera osvojio mnoge, a toliko je jednostavan da se može napraviti svaki dan.
Prve ovogodišnje marelice već su stigle na Dolac, pogledajte cijenu

Prve ovogodišnje marelice već su stigle na Dolac, pogledajte cijenu

NEDAVNO smo prošetali Dolcem, koji je prepun voća koje najavljuje dolazak ljeta - od trešanja do marelica.
Koliko dugo otvorene namirnice smiju stajati u hladnjaku? Imamo odgovor

Koliko dugo otvorene namirnice smiju stajati u hladnjaku? Imamo odgovor

HLADNJAK je glavni saveznik u očuvanju svježine namirnica, ali čak i u hladnim uvjetima hrana ne traje vječno.