Najbolji recepti na svijetu

Najbolja jela najjačih svjetskih kuhinja s najvišim ocjenama!

Najbolji recepti na svijetu
Tijesto za pizzu
(15)
3h 25min

Ovo nježno, aromatično tijesto za pizzu čini domaću pizzu posebnom i najfinijom ikad. Tijesto može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Sacher torta
(15)
2h

Izvorna Sacher torta poznata je austrijska delicija. Torta se sastoji od čokoladnog biskvita koji je premazan tankim slojem džema od marelice i preliven čokoladnom glazurom. Servirajte je uz tučeno vrhnje.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Pita od jabuka
(13)
50min

Ovo je pravi starinski recept za neodoljivu pitu od jabuka koja se topi u ustima i miriše na djetinjstvo. Ispunite si kuću mirisom cimeta koji, uz sočne jabuke i prhko tijesto, zove na bezbrižno druženje uz šalicu čaja ili kave. Ova je pita toliko divna i svestrana da ju možete jesti samu, a možete ju poslužiti i uz kuglu sladoleda od vanilije.

Najbolji recept za klasični cupcakes
(13)
35min

Ovi jednostavni i vrlo ukusni kolačići savršeni su za rođendane, piknike ili kad god poželite nešto slatko. U ovaj basic recept možete dodati što poželite, od borovnica, komadića čokolade i slično. Ukrasite ih kremom ili preljevom po želji!

Brza pita s tikvicama
(12)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Muffini s borovnicama
(12)
40min

Ovi sočni i mekani muffini s borovnicama bolji su zbog hrskavog posipa na vrhu. Za ove ćete muffine reći da su najbolji koje ste probali.

Piletina na azijski način
(12)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Mario Caramella: Ragù Alla Bolognese
(12)
4h 5min

Ovaj je recept verzija klasičnog talijanskog umaka od mesa poznatog talijanskog kuhara Maria Caramelle. Umak je gust, savršeno izbalansirane kiselosti, količine dovoljne za naveden broj porcija. Najbolji je kad kratko odstoji poslužen uz svježe tagliatelle.

Stromboli
(11)
2h 25min

Ako vam je dosadila klasična pizza, predlažemo da isprobate recept za rolanu Stromboli pizzu. Tijesto se u ovom slučaju razvaljuje u pravokutnik, te se puni kombinacijom različitih mesnih narezaka, najčešće trajne kobasice (salame), šunke i sira.

Ultimativna čokoladna torta
(11)
2h 10min

Ovo je torta koja će oduševiti vaše goste - 3 sočna čokoladna biskvita premazana su gustom i baršunastom čokoladnom kremom. Tortu smo dekorirali naribanom čokoladom.

Bagels
(11)
2h

Osnovne sastojke iz smočnice možete pretvoriti u ukusna domaća peciva s rupom i sjemenkama, poznata pod nazivom „bagels“. Američka peciva od dizanog tijesta pripremaju se na neobičan način – prvo se kuhaju, a zatim peku, te se time postiže malo drugačija, žilavija tekstura peciva.

Mekana peciva
(10)
2h 10min

Svježi i mirisni domaći kruh za čiju ćete izradu ipak trebati malo spretnosti i mašte. Kako napraviti ovaj kruh saznajte u nastavku recepta.

Čokoladna babka
(10)
3h 15min

Babka je poljski slatki kruh koji se tradicionalno priprema u vrijeme Uskrsa, a babka na poljskom znači baka. Ovaj kruh od dizanog tijesta može se puniti različitim nadjevima, od voća do orašastih plodova, ali mi smo se ovaj put odlučili za nadjev od čokolade.

Junetina sa suhim šljivama
(10)
1h 15min

Junetina u umaku od suhih šljiva odlično paše uz široke rezance ili pire krumpir. Gusti umak od povrća, vina i šljiva može se kombinirati i uz odreske drugih vrsta mesa.

Pavlova
(10)
1h 25min

Pavlova torta, koja je prepoznatljiva po svojim beze korama i voćem, nježan je i osvježavajući desert. Spoj hrskavih i slatkih kora s tučenim vrhnjem odličan je proljetni zalogaj. Jagode, maline ili borovnice bit će odličan izbor za ovaj desert.

Prirodno bojanje jaja
(10)
2h 50min

U prošlosti su se upotrebljavali mnogi prirodni materijali koje su ljudi pronašli u svom okruženju te su pomoću njih bojali jaja. Tradicija bojanja jaja prisutna je i danas stoga vam donosimo načine kako obojiti jaja pomoću vina, ljusaka luka, kurkume, cikle i crvenog kupusa.

Lazanje Bolonjez
(10)
2h 15min

Ukusno začinjena govedina i kremasti bešamel između slojeva nježnih listova tijesta koji upijaju bogati umak nikog ne ostavlja gladnim. Donosimo vam recept za izradu domaćeg tijesta, bolonjez i bešamel umaka.

Crème Brûlée
(10)
35min

Ova svjetski poznata slastica sastoji se od bogate, guste kreme od jaja i tvrdog sloja karamele. Krema se kuha na štednjaku ili u vodenoj kupelji, zatim se posipa šećerom koji se karamelizira u pećnici ili brenerom.

Ombre cheesecake
(9)
35min

Ovaj "ombre" cheesecake na prvu će vas osvojiti izgledom, a zatim i okusom. Torta je lagana i kremasta, a glavni sastojci su bobičasto voće i krem sir, dok vam sama priprema torte neće oduzeti puno vremena.

Index kuhinja

Vidjeli smo da jako volite kuglofe. Nakon hita s narančom evo još jednog

Vidjeli smo da jako volite kuglofe. Nakon hita s narančom evo još jednog

KUGLOFI od svježeg sira, naranče, kakaa ili limuna su taman za ovo doba godine, kad sezonskog voća nema na bacanje.
Ovaj kruh uspjet će svima: Ne mijesi se, a izgleda bolje od onog iz pekare

Ovaj kruh uspjet će svima: Ne mijesi se, a izgleda bolje od onog iz pekare

KRUH koji se ne mijesi nije ništa novo, ali vrijedi ga se sjetiti. Nije zahtjevan za pripremu, jedino što vam treba je strpljenje.
Nikad jednostavnije pizza-rolice: Gotove za čas i svima fine

Nikad jednostavnije pizza-rolice: Gotove za čas i svima fine

PIZZA-ROLICE od lisnatog tijesta punjene šunkom, sirom i pasiranom rajčicom brzo su gotove i super su za druženja navečer, ali i doručak ujutro.