Najbolji recepti na svijetu

Najbolja jela najjačih svjetskih kuhinja s najvišim ocjenama!

Najbolji recepti na svijetu
Sacher torta
(16)
2h

Izvorna Sacher torta poznata je austrijska delicija. Torta se sastoji od čokoladnog biskvita koji je premazan tankim slojem džema od marelice i preliven čokoladnom glazurom. Servirajte je uz tučeno vrhnje.

Najbolji recept za klasični cupcakes
(14)
35min

Ovi jednostavni i vrlo ukusni kolačići savršeni su za rođendane, piknike ili kad god poželite nešto slatko. U ovaj basic recept možete dodati što poželite, od borovnica, komadića čokolade i slično. Ukrasite ih kremom ili preljevom po želji!

Brza pita s tikvicama
(13)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Mario Caramella: Ragù Alla Bolognese
(13)
4h 5min

Ovaj je recept verzija klasičnog talijanskog umaka od mesa poznatog talijanskog kuhara Maria Caramelle. Umak je gust, savršeno izbalansirane kiselosti, količine dovoljne za naveden broj porcija. Najbolji je kad kratko odstoji poslužen uz svježe tagliatelle.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Pita od jabuka
(13)
1h 45min

Ovo je pravi starinski recept za neodoljivu pitu od jabuka koja se topi u ustima i miriše na djetinjstvo. Ispunite si kuću mirisom cimeta koji, uz sočne jabuke i prhko tijesto, zove na bezbrižno druženje uz šalicu čaja ili kave. Ova je pita toliko divna i svestrana da ju možete jesti samu, a možete ju poslužiti i uz kuglu sladoleda od vanilije.

Muffini s borovnicama
(12)
40min

Ovi sočni i mekani muffini s borovnicama bolji su zbog hrskavog posipa na vrhu. Za ove ćete muffine reći da su najbolji koje ste probali.

Šopska salata
(12)
10min

Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba. Također pazite da salata ima dovoljno sira i da ju prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.

Piletina na azijski način
(12)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Stromboli
(12)
2h 25min

Ako vam je dosadila klasična pizza, predlažemo da isprobate recept za rolanu Stromboli pizzu. Tijesto se u ovom slučaju razvaljuje u pravokutnik, te se puni kombinacijom različitih mesnih narezaka, najčešće trajne kobasice (salame), šunke i sira.

Čokoladna babka
(11)
3h 15min

Babka je poljski slatki kruh koji se tradicionalno priprema u vrijeme Uskrsa, a babka na poljskom znači baka. Ovaj kruh od dizanog tijesta može se puniti različitim nadjevima, od voća do orašastih plodova, ali mi smo se ovaj put odlučili za nadjev od čokolade.

Ultimativna čokoladna torta
(11)
2h 10min

Ovo je torta koja će oduševiti vaše goste - 3 sočna čokoladna biskvita premazana su gustom i baršunastom čokoladnom kremom. Tortu smo dekorirali naribanom čokoladom.

Bagels
(11)
2h

Osnovne sastojke iz smočnice možete pretvoriti u ukusna domaća peciva s rupom i sjemenkama, poznata pod nazivom „bagels“. Američka peciva od dizanog tijesta pripremaju se na neobičan način – prvo se kuhaju, a zatim peku, te se time postiže malo drugačija, žilavija tekstura peciva.

Prirodno bojanje jaja
(10)
2h 50min

U prošlosti su se upotrebljavali mnogi prirodni materijali koje su ljudi pronašli u svom okruženju te su pomoću njih bojali jaja. Tradicija bojanja jaja prisutna je i danas stoga vam donosimo načine kako obojiti jaja pomoću vina, ljusaka luka, kurkume, cikle i crvenog kupusa.

Pavlova
(10)
1h 25min

Pavlova torta, koja je prepoznatljiva po svojim beze korama i voćem, nježan je i osvježavajući desert. Spoj hrskavih i slatkih kora s tučenim vrhnjem odličan je proljetni zalogaj. Jagode, maline ili borovnice bit će odličan izbor za ovaj desert.

Lazanje Bolonjez
(10)
2h 15min

Ukusno začinjena govedina i kremasti bešamel između slojeva nježnih listova tijesta koji upijaju bogati umak nikog ne ostavlja gladnim. Donosimo vam recept za izradu domaćeg tijesta, bolonjez i bešamel umaka.

Klasični tiramisu
(10)
35min

Tiramisu je talijanski klasik obožavan i izvan granica Italije, a ovaj će vam se recept svidjeti na prvu jer nema puno sastojaka, a voljet će ga naročito oni koji ne vole sirova jaja u desertima.

Mekana peciva
(10)
2h 10min

Svježi i mirisni domaći kruh za čiju ćete izradu ipak trebati malo spretnosti i mašte. Kako napraviti ovaj kruh saznajte u nastavku recepta.

Crème Brûlée
(10)
35min

Ova svjetski poznata slastica sastoji se od bogate, guste kreme od jaja i tvrdog sloja karamele. Krema se kuha na štednjaku ili u vodenoj kupelji, zatim se posipa šećerom koji se karamelizira u pećnici ili brenerom.

Junetina sa suhim šljivama
(10)
1h 15min

Junetina u umaku od suhih šljiva odlično paše uz široke rezance ili pire krumpir. Gusti umak od povrća, vina i šljiva može se kombinirati i uz odreske drugih vrsta mesa.

Index kuhinja

Idemo po dućanima: Pohani sir iz Eurospina je pokupio stotine lajkova

Idemo po dućanima: Pohani sir iz Eurospina je pokupio stotine lajkova

NA INDEX RECEPTIMA smo u svakodnevnoj potrazi za novim, zanimljivim i neobičnim proizvodima u našim dućanima. Evo što smo našli prošli tjedan.
Doznajte sve o muškatnoj tikvi, jednoj od najsvestranijih namirnica

Doznajte sve o muškatnoj tikvi, jednoj od najsvestranijih namirnica

OVAJ vodič naučit će vas kako oguliti, očistiti, narezati i ispeći muškatnu tikvu na razne načine.
Deset odličnih recepata za fine priloge obiteljskom ručku

Deset odličnih recepata za fine priloge obiteljskom ručku

10 recepata za odlične priloge koji će vam pomoći zaokružiti obrok.