Najbolja mileram torta

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Najbolja mileram torta by Shutterstock Shutterstock

Hit recept kojemu ne pada popularnost.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

250 gglatkog brašna
80 gmaslaca
100 gšećera
1prašak za pecivo
1jaje
1 prstohvatsoli

Krema

500 mlmlijeka
2 vrećicepraška za puding od vanilije
200 gšećera
800 gmilerama ili kiselog vrhnja

Preljev

250 gbobičastog voća (može i drugo)
1 vrećicapreljeva za torte

Priprema

1 Podloga

Od sastojaka za podlogu zamijesite prhko tijesto, pa ostaviti u hladnjaku pola sata da se odmori.


Razvaljajte i stavite u okrugli kalup koji ste premazali s malo maslaca tako da prekrije i dno i stranice. Ovo je mjera za klasični kalup za torte promjera 26 cm.


2 Krema

U mlijeku skuhajte puding i šećer, maknite s vatre i u vrući puding umiješajte mileram (ili kiselo vrhnje).


Odmah stavite u kalup preko nepečenog tijesta, a onda i voće koje ste izabrali.


3 Ispecite

Pecite sat vremena u pećnici na 175 stupnjeva. Ako vam je pećnica slabija, pecite još 5 do 10 minuta duže.


4 Preljev

Pečenu mileramku dobro ohladite, a kad je hladna, pripremite preljev za torte prema uputi na pakiranju i prelijte.


Ostavite da se stvrdne i to je to, režite na šnite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.