Srneći hrbat

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Srneći hrbat by Snježana Drusany Snježana Drusany
Srneći hrbat by Snježana Drusany Snježana Drusany

Recept Snježane Drusany iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

70 gmaslaca
150 gšećera
6jaja
100 gtamne čokolade
3 žlicekrušnih mrvica
50 mlruma
150 gmljevenih oraha
1 prstohvatsoli

Glazura

150 gtamne čokolade
50 mlslatkog vrhnja
1 žličicameda
malo maslaca

Priprema

1 Ispecite biskvit

Kalup premažite maslacem i posipajte brašnom, krušne mrvice prelijte rumom i izmiješajte te otopite čokoladu (na pari ili u mikrovalnoj).


Maslac, šećer, sol i žumanjke pjenasto izmiksajte, pa dodajte omekšanu čokoladu i mrvice namočene u rumu. Dodajte i mljevene orahe.


Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, pa ga lagano ručno umiješajte u smjesu jaja, čokolade, oraha.


Dobivenu smjesu stavite u kalup za srneći hrbat i pecite oko 40 minuta na 170/180°C bez ventilatora ili na 150°C uz uključen ventilator.


Pečeni kolač ostavite u kalupu 10-ak minuta da malo odstoji, pa ga lagano nožićem odvojite od kalupa ako je potrebno. Primite kalup u ruke i par puta lupnite kalupom o radnu plohu kako bi se kompletan kolač lijepo odvojio od kalupa, pa istresite kolač na tacnu i pustite da se ohladi do kraja.


2 Pripremite glazuru

Otopite na pari uz stalno miješanje čokoladu, slatko vrhnje, med i maslac.


Kada dobijete lijepu sjajnu gustu smjesu, prelijte je preko kolača. Ako vam se glazura čini pregusta, slobodno dodajte još malo slatkog vrhnja.


Ohlađeni kolač obilno prelijte čokoladnom glazurom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.