Kalup premažite maslacem i posipajte brašnom, krušne mrvice prelijte rumom i izmiješajte te otopite čokoladu (na pari ili u mikrovalnoj).
Maslac, šećer, sol i žumanjke pjenasto izmiksajte, pa dodajte omekšanu čokoladu i mrvice namočene u rumu. Dodajte i mljevene orahe.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, pa ga lagano ručno umiješajte u smjesu jaja, čokolade, oraha.
Dobivenu smjesu stavite u kalup za srneći hrbat i pecite oko 40 minuta na 170/180°C bez ventilatora ili na 150°C uz uključen ventilator.
Pečeni kolač ostavite u kalupu 10-ak minuta da malo odstoji, pa ga lagano nožićem odvojite od kalupa ako je potrebno. Primite kalup u ruke i par puta lupnite kalupom o radnu plohu kako bi se kompletan kolač lijepo odvojio od kalupa, pa istresite kolač na tacnu i pustite da se ohladi do kraja.
Otopite na pari uz stalno miješanje čokoladu, slatko vrhnje, med i maslac.
Kada dobijete lijepu sjajnu gustu smjesu, prelijte je preko kolača. Ako vam se glazura čini pregusta, slobodno dodajte još malo slatkog vrhnja.
Ohlađeni kolač obilno prelijte čokoladnom glazurom.