Kristinina Juliška

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kristinina Juliška by Kristina Pavković Kristina Pavković
Kristinina Juliška by Kristina Pavković Kristina Pavković

Recept naše čitateljice Kristine Pavković.

Sastojci

Broj porcija
24

Lisnato

2 listakupovnog lisnatog tijesta

Biskvit

5jaja
150 gmljevenih lješnjaka
2vanilin šećera
150 gšećera
150 gtamne čokolade

Krema

500 mlmlijeka
4 žliceoštrog brašna
1 žlicagustina
100 gšećera
2vanilin šećera
200 gmaslaca

Priprema

1 Pripremite podlogu i biskvit

Na dno protvana stavite papir za pečenje i na njega lisnato tijesto (1 list, drugi ide na vrh).


Na pari otopite čokoladu i stavite sa strane da se ohladi.


Odvojite bjelanjke od žumanjaka i umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka.


Zajedno umutite žumanjke, šećer i vanilin šećer dok ne bude pjenasto pa dodajte mljevene lješnjake i čokoladu i sve dobro sjednite, pa na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka.


2 Ispecite

Na sirovo lisnato tijesto prelijte smjesu i stavite peći 30 minuta na 150 stupnjeva.


3 Skuhajte kremu

Za to vrijeme napravite kremu.


Odvojite 4/5 količine mlijeka i zajedno sa šećerom i vanilin šećerom stavite na laganu vatru.


Brašno i gustin pomiješajte s preostalim mlijekom i lagano ulijte u vrelo mlijeko.


Kuhajte kremu desetak minuta pa ju pustite da se hladi na sobnoj temperaturi.


4 Završite kremu i stavite preko biskvita

Kad se krema ohladila, u nju dodajte maslac sobne temperature pa kremu rasporedite preko tijesta.


5 Ispecite gornji dio lisnatog

Lisnato tijesto koje ide preko kreme lagano zarežite na željene kockice (ne do kraja) i stavite peći 15 minuta na 150 stupnjeva.


6 Ohladite

Kad je gotovo, stavite ga preko kreme, stavite da se hladi pa posipajte šećerom u prahu i režite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.