Šubarice

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 55min
KompliciranostTežina
Cijena
Šubarice by Shutterstock Shutterstock
Šubarice
Kolač koji sliči na kapice ili na bijeli snijeg, kada ga probate odmah ćete ga zavoljeti.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

5bjelanjaka
200 gšećera
5žumanjaka
8 žlicakuhane kave
100 glješnjaka, mljevenih
150 goštrog brašna
1prašak za pecivo

Krema

350 mlmlijeka
5 žlicaoštrog brašna
150 gmaslaca
150 gšećera u prahu
1vanilin šećer

Glazura

150 gčokolade za kuhanje
250 mlslatkog vrhnja
1 žlicaulja
100 gkokosovog brašna, za valjanje

Priprema

1 Napravite biskvit

Bjelanjke miksajte u čvrsti snijeg i dodajte mu šećer i još miksajte. Dodajte žumanjak po žumanjak i lagano miksajte.


Dodajte kuhanu kavu. Na kraju umiješajte sve suhe sastojke. Stavite sve u lim dimenzija 20×30 cm obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C 25 minuta. Biskvit ohladite.


2 Skuhajte kremu

Stavite kuhati mlijeko i brašno,koje stalno miješate do guste kreme. Kremu ohladite i u ohlađenu dodajte maslac izmiksan sa šećerom i vanilin šećerom.


3 Napravite šubarice

Biskvit izrežite okruglim kalupićem i svaki prerežite na pola tako da iz jednoga dobijete dva koje spajate kremom.


Svaki spojeni krug (valjak, šubaricu) namažite u sredini i bočno cijeli uvaljajte u kokos.


Na kraju čokoladu otopite na pari i dodajte joj vrhnje i ulje .Kada je sve sjedinjeno stavite glazuru po šubaricama. Ostavite da se stisne i da se one ohlade.

stefica-dvecko