Lisnato s višnjama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnato s višnjama by Shutterstock Shutterstock

Bit će vam dovoljan jedan griz da se zaljubite u ovo lisnato s višnjama.

Sastojci

Broj porcija
12
500 gsvježeg lisnatog tijesta
300 gvišanja
200 ml soka od višnje
150 gšećera
1 žličicavanilin šećera
1 puding od vanilije
šećer u prahu, za posipanje

Priprema

1 Razvaljajte tijesto

Tijesto prerežite na dva dijela. Svaki dio razvaljajte na dimenzije 20×30 cm. Zagrijte pećnicu na temperaturu od 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


2 Pripremite nadjev

Višnje, 100 ml soka od višnje, šećer i vaniliju ulijte u lonac i stavite zagrijavati na vatru. Puding pomiješajte s ostatkom soka od višnje te dodajte u lonac uz miješanje. Kuhajte 5 minuta uz konstantno miješanje. 


3 Zarolajte štrudlu

Uz duži rub jednog komada razvaljanog tijesta nanesite polovicu nadjeva. Pažljivo zarolajte štrudlu pazeći da rubovi ostanu spojevi kako nadjev ne bi iscurio. 


4 Poslužite

Pripremljenu savijaču prebacite na lim i stavite u pećnicu na 25 minuta. Pečenu štrudlu izvadite iz pećnice, ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi, posipajte šećerom u prahu, narežite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.