U veću zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo i sol te dobro promiješajte. Dodajte šećer u prahu, maslac, jaje i kiselo vrhnje te zamijesite glatko tijesto. Ukoliko bude potrebno dodajte još jednu žlicu kiselog vrhnja.
Tijesto podijelite ga na 3 jednaka dijela. Oblikujte diskove od tijesta te ih umotajte u prozirnu foliju. Ostavite tijesto u frižideru 15 minuta.
Pomiješate mljevene orahe i šećer. Podijelite smjesu na dva dijela. U manjem loncu zagrijte džem kako bi se lakše mazao.
Pripremite manji lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Svaki valjak tijesta razvaljajte u koru dimenzija lima za pečenje. Uz pomoć valjka premjestite razvaljano tijesto u lim. Koru izbodite vilicom i premažite s 5 žlica marmelade. Po marmeladi rasporedite jednu polovicu oraha pa dobro poškropite s nekoliko žlica ruma. Razvaljajte drugu koru i ponovite postupak.
Na zadnju koru ne stavljajte ništa, samo je izbodite vilicom. Stavite pitu u pećnicu i pecite oko 30 minuta, dok ne porumeni. Pečenu pitu izvadite na rešetku i ostavite da se ohladi.
Nasjeckajte čokoladu i stavite u metalnu ili staklenu zdjelicu koja može na paru. Dodajte ulje, stavite na lončić kipuće vode i zagrijavajte dok se čokolada ne otopi. Glazuru prelijte preko ohlađenog kolača i poslužite.