Kvasac usitnite u zdjelicu, dodajte šećer, prelijte s mlakim mlijekom i dobro promiješajte.
Ostavite da odstoji oko 10 minuta.
Žumanjke i šećer dobro izradite mikserom.
Dodajte ulje, postepeno dodajte mlijeko (pripazite da tijesto ne bude previše mekano, možda neće biti potrebno iskoristiti svo mlijeko), vanilin šećer, aromu vanilije, naribanu koricu limuna i rum.
U brašno koje je prethodno prosijano dodajte pripremljeni kvasac.
Brašno s kvascem pomiješajte sa smjesom žumanjaka pa mikserom s nastavcima za tijesto izradite oko 15 minuta.
Ostavite tijesto da se diže 45-50 minuta.
Dok oblikujete krafne, stavite grijati ulje za prženje na najnižu vatru.
Kad je tijesto naraslo, razvaljajte ga na debljinu od oko 2 cm.
Oblikujte krafne koristeći čašu za izradu krugova.
Da biste provjerili je li ulje dovoljno vruće, stavite dršku kuhače u ulje. Ako se oko drške formiraju mjehurići, ulje je spremno za pečenje.
Prilikom pečenja krafni, stranu koja je bila dolje stavljate gore, pokrijte poklopcem i pecite oko 2-3 minute.
Zatim podignite poklopac, okrenite krafne i pecite bez poklopca dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Napunite ih s nadjevom po želji.