Brzo i lako

Početnici ste u kuhinji ili jednostavno nemate puno vremena? Onda je ovo kolekcija recepata za vas!

Brzo i lako
Razljevak
(18)
17min

Jeftino, brzo, predobro. Balkanska verzija jorkširskog pudinga.

Šnenokle
(18)
30min

Žličnjaci ili šnenokle, tradicionalni su hrvatski desert austrijskog podrijetla, koje su često pripremale naše bake. U ovom desertu glavni sastojci su jaja i mlijeko, a najukusniji su dobro ohlađeni.

Popečci od tikvica
(16)
20min

Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.

Brza pita s tikvicama
(15)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Palačinke s Nutellom
(14)
20min

Klasične, meke i ukusne palačinke uvijek su dobra ideja, a uz ovaj odličan i vrlo jednostavan recept, baš će uvijek uspjeti. Najbolje od svega - sve sastojke imate u kuhinji.

Salata s grilanim kukuruzom
(14)
30min

Ako volite pečeni kukuruz, voljet ćete i ovu salatu. Grilanom kukuruzu dodajte nasjeckan avokado i rajčicu i sve prelijte osvježavajućim vinaigrette dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz meso ili povrće s roštilja.

Sir i vrhnje
(14)
5min

Sir i vrhnje omiljena je namirnica mnogih Hrvata, a najčešće se poslužuje za doručak ili kao lagano predjelo s domaćim kobasicama, slaninom, lukom, rajčicom i čvarcima. Ono što je nekad bio skroman obrok danas je prepoznatljivo jelo sjeverozapadne hrvatske kuhinje.

Crnac bez jaja
(14)
40min

Kad vam u hladnjaku nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće.

Super brzi humus
(13)
10min

Za ovaj super brzi humus nije potrebno namakati ni kuhati slanutak. Trebat će vam jedna konzerva slanutka, tahini i začini, te multipraktik kako bi usitnili sve sastojke i dobili namaz.

Riža na mlijeku
(13)
25min

Ova je kremasta poslastica gotova za svega desetak minuta, a bez pretjerivanja i skupih sastojaka, u sekundi vas vraća u djetinjstvo.

Salata sa svježim smokvama i rikulom
(12)
10min

Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.

Karamel s prženim bademima
(12)
15min

Ovo je najjednostavniji karamel koji uvijek ispadne dobro - ne kuha se dugo i nema kritične točke gdje šećer izgori. Rezultat je slatka krema s dodatkom hrskavih badema.

Hrskavi kroketi
(12)
30min

Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.

Slani uštipci
(12)
8min

Brzo su gotovi, a još brže nestanu s tanjura uz slane nareske.

Tik Tok tortilja
(12)
25min

Ovaj viralni Tik tok trend nije ni nas zaobišao, a radi se samo o lakšem načinu motanja tortilje. Ovdje su četiri vrlo jednostavna recepta za ukusne tortilje, a mogu vam poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak, večeru i slatki desert.

Tiramisu od jagoda i kokosa
(12)
30min

Kombinacija mascarpone sira, piškota i kave zasigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta – tiramisu. Odlučili smo isprobati drugačiju, proljetnu, verziju s dodatkom jagoda i kokosa.

Fettuccine s češnjakom i parmezanom
(12)
30min

Donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

Muffini s komadićima čokolade
(11)
30min

Sočni i bogati muffini kao stvoreni za nedjeljno obiteljsko popodne. Po želji u muffine možete dodati i orašaste plodove.

Zalogajčići od banana i maslaca od kikirikija
(11)
15min

Savršeno lagani i zdravi zalogajčići koje ćete obožavati ako ste ljubitelj maslaca od kikirikija.

Dupli čokoladni mousse
(11)
20min

Za pripremu ovog čokoladnog mousse-a trebat će vam samo 3 sastojka – čokolada za kuhanje, bijela čokolada i vrhnje za šlag. Lako se priprema, a najteži dio je čekanje da se mousse ohladi.

Index kuhinja

Ne volite kelj? Zbog ovog jela promijenit ćete mišljenje

Ne volite kelj? Zbog ovog jela promijenit ćete mišljenje

NE POSTOJI osoba koja voli sve povrće - nekome je manje draga brokula, nekome cvjetača, netko ne voli špinat, netko kelj. Ipak, čvrsto vjerujemo da, ako se namirnica dobro pripremi i začini, svima može biti ukusna, a to je slučaj i s keljom, za koji smo pronašli odličan recept koji će se svidjeti i najvećim "mrziteljima" ove namirnice.
Skupili smo sve savjete kako da vam pečeni krumpir svaki put ispadne hrskav

Skupili smo sve savjete kako da vam pečeni krumpir svaki put ispadne hrskav

MALO tko ne voli pečeni krumpir, a u pečenju nam je cilj da on bude hrskav izvana, a mekan iznutra. Ipak, to se ne dogodi uvijek, pa smo zato sakupili sve provjerene savjete kako da vam uspiju svaki put.
Umaci su tajna svakog dobrog jela, znamo kako napraviti one najpopularnije

Umaci su tajna svakog dobrog jela, znamo kako napraviti one najpopularnije

UMACI su nezamjenjiv dio u kulinarstvu jer mogu poboljšati okus svakog jela, dodati mu bogatstvo i teksturu, a često i jednostavno promijeniti cijeli karakter obroka.