Brzo i lako

Početnici ste u kuhinji ili jednostavno nemate puno vremena? Onda je ovo kolekcija recepata za vas!

Brzo i lako
Šnenokle
(18)
30min

Žličnjaci ili šnenokle, tradicionalni su hrvatski desert austrijskog podrijetla, koje su često pripremale naše bake. U ovom desertu glavni sastojci su jaja i mlijeko, a najukusniji su dobro ohlađeni.

Popečci od tikvica
(16)
20min

Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.

Brza pita s tikvicama
(15)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Palačinke s Nutellom
(14)
20min

Klasične, meke i ukusne palačinke uvijek su dobra ideja, a uz ovaj odličan i vrlo jednostavan recept, baš će uvijek uspjeti. Najbolje od svega - sve sastojke imate u kuhinji.

Salata s grilanim kukuruzom
(14)
30min

Ako volite pečeni kukuruz, voljet ćete i ovu salatu. Grilanom kukuruzu dodajte nasjeckan avokado i rajčicu i sve prelijte osvježavajućim vinaigrette dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz meso ili povrće s roštilja.

Sir i vrhnje
(14)
5min

Sir i vrhnje omiljena je namirnica mnogih Hrvata, a najčešće se poslužuje za doručak ili kao lagano predjelo s domaćim kobasicama, slaninom, lukom, rajčicom i čvarcima. Ono što je nekad bio skroman obrok danas je prepoznatljivo jelo sjeverozapadne hrvatske kuhinje.

Crnac bez jaja
(14)
40min

Kad vam u hladnjaku nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće.

Super brzi humus
(13)
10min

Za ovaj super brzi humus nije potrebno namakati ni kuhati slanutak. Trebat će vam jedna konzerva slanutka, tahini i začini, te multipraktik kako bi usitnili sve sastojke i dobili namaz.

Riža na mlijeku
(13)
25min

Ova je kremasta poslastica gotova za svega desetak minuta, a bez pretjerivanja i skupih sastojaka, u sekundi vas vraća u djetinjstvo.

Salata sa svježim smokvama i rikulom
(12)
10min

Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.

Hrskavi kroketi
(12)
30min

Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.

Tik Tok tortilja
(12)
25min

Ovaj viralni Tik tok trend nije ni nas zaobišao, a radi se samo o lakšem načinu motanja tortilje. Ovdje su četiri vrlo jednostavna recepta za ukusne tortilje, a mogu vam poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak, večeru i slatki desert.

Fettuccine s češnjakom i parmezanom
(12)
30min

Donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

Karamel s prženim bademima
(12)
15min

Ovo je najjednostavniji karamel koji uvijek ispadne dobro - ne kuha se dugo i nema kritične točke gdje šećer izgori. Rezultat je slatka krema s dodatkom hrskavih badema.

Slani uštipci
(12)
8min

Brzo su gotovi, a još brže nestanu s tanjura uz slane nareske.

Tiramisu od jagoda i kokosa
(12)
30min

Kombinacija mascarpone sira, piškota i kave zasigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta – tiramisu. Odlučili smo isprobati drugačiju, proljetnu, verziju s dodatkom jagoda i kokosa.

Muffini s komadićima čokolade
(11)
30min

Sočni i bogati muffini kao stvoreni za nedjeljno obiteljsko popodne. Po želji u muffine možete dodati i orašaste plodove.

Zalogajčići od banana i maslaca od kikirikija
(11)
15min

Savršeno lagani i zdravi zalogajčići koje ćete obožavati ako ste ljubitelj maslaca od kikirikija.

Gljive iz pećnice
(11)
25min

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Rolada od kokosa i malina koja se ne peče
(11)
10min

Ova rolada je savršena kombinacija čokolade, kokosa i malina.Brzo je gotova, i to bez paljenja pećnice!

Index kuhinja

Jedete margarin? Onda biste trebali znati ovo

Jedete margarin? Onda biste trebali znati ovo

MASLAC ili margarin? Vječna dvojba u kuhinji, o kojoj se raspravlja desetljećima. Evo što biste trebali znati prije sljedeće kupnje.
Ogulite češnjak u jednom potezu uz jedan alat koji svi imamo - evo kako

Ogulite češnjak u jednom potezu uz jedan alat koji svi imamo - evo kako

GULJENJE češnjaka zna biti "zadatak" koji bismo najradije izbjegli - često potraje i ne ide nam baš od ruke. Pronašli smo trikove uz koje to više neće biti problem.
Na Krku se ovaj vikend jede janjetina na sve načine. Evo svih detalja

Na Krku se ovaj vikend jede janjetina na sve načine. Evo svih detalja

I OVE godine u Baški na otoku Krku održat će se Crna ovca - festival janjetine. Pripremat će se janjetina na sve načine koje možete zamisliti, a cijelo mjesto će ju slaviti. Evo svih detalja.