Nasjeckajte čokoladu za kuhanje i bijelu čokoladu na manje komadiće i prebacite ih u dvije odvojene posude.
Na srednje jakoj vatri zagrijte 200 ml vrhnja za šlag do vrenja pa sklonite s vatre. U jednakoj količini prelijte vrhnje preko nasjeckane bijele i tamne čokolade. Pustite da odstoji 2 minute pa dobro promiješajte. Nakon što se u potpunosti otopila, stavite ju sa strane kako bi se ohladila.
U većoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja u čvrsti šlag. Dobiveni šlag u istom omjeru podijelite u dvije posude.
U jednu polovicu šlaga postepeno dodajte ohlađenu bijelu čokoladu i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Isti postupak ponovite s ostatkom šlaga i tamnom čokoladom.
Pripremite manje posudice ili čaše za serviranje. Raspodijelite tamnu smjesu u posudice, zagladite vrh ili malo protresite da se smjesa ravnomjerno rasporedi. Na nju stavite bijelu smjesu i stavite u frižider na 3 do 4 sata.
Prije posluživanja na vrh svakog čokoladnog moussea naribajte malo čokolade.