Tjestenine

Sigurno su i vaše kulinarske početke obilježile tjestenine. Jednostavne su, brze i svi ih vole.

Tjestenine
Trganci s vrhnjem
(22)
25min

Tradicionalno međimursko jelo koje možete začiniti po svom ukusu. Najčešće se rade s kiselim vrhnjem i preprženim špekom.

Zapečena tjestenina s lukom i sirom
(17)
45min

Svi obožavaju dobru zapečenu tjesteninu, a mi vam donosimo recept inspiriran francuskom juhom od luka. Ovaj zapečenac s tjesteninom, kremastim umakom s lukom i topljenim sirom Gruyère bit će vaš izbor za bilo koji dan u tjednu.

Domaći mlinci
(15)
1h 10min

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Klasični krumpirovi njoki
(14)
1h 32min

Od par sastojaka, bez kompliciranja.

Cheeseburger tjestenina
(12)
40min

Tjestenina u kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na okus cheeseburgera. Za ovo jelo koriste kraću tjesteninu po izboru kao što su makaroni, fusilli, penne ili ziti.

Krpice sa šunkom
(12)
1h 15min

Volimo jela koja nas ugriju kad vani zahladi. Jedno od tih su tradicionalne zapečene krpice sa šunkom. Kuhanu tjesteninu pomiješali smo sa šunkom, prženim lukom i začinima, složili u pekač, prelili mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka te zapekli u pećnici.

Zapečena tjestenina (bez sira)
(12)
1h 5min

Malo sastojaka, a rezultat je blago jelo koje možete jesti toplo i hladno.

Fettuccine s češnjakom i parmezanom
(12)
30min

Donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

Špageti u zelenom umaku
(12)
30min

Špageti u zelenom umaku, u kojem dominiraju burrata sir i bosiljak, idealna su kombinacija za drugačiji ručak. Kremasti umak brzo se priprema, a cijelo jelo bit će gotovo za samo pola sata.

Penne marinara
(11)
45min

U ovaj recept idu rajčice iz konzerve, bosiljak, češnjak i maslinovo ulje. Umak za jednostavan, zdrav obrok u bilo koje doba godine.

Krpice sa zeljem
(7)
1h 30min

Krautflekrle, krpice sa zeljem. Najbolje su domaće krpice, tijesto je jednostavno za izradu, nema posebnog oblikovanja kao recimo kod raviola, volim ih ostaviti malo deblje. Šećer za karamelizaciju kupusa ne koristim, dobro upržim luk i u ovom slučaju slaninu (kad su krpice sa zeljem prilog za pečenje, ne koristim slaninu), kupus sotiram bez dodatka vode i tako ga karameliziram.

Gnudi od svježeg kravljeg sira u umaku od rajčice i bosiljka
(7)
45min

Gnudi su tradicionalno talijansko jelo. Probajte ih po receptu chefa Melkiora Bašića, člana žirija ovogodišnjeg MasterChefa.

Kremasta orzo tjestenina s piletinom i sušenim rajčicama
(7)
45min

Savršeno zimsko jelo koje je krepko, ukusno i brzo gotovo, a sve u jednom loncu, odnosno tavi. Odlično je za bilo koji dan u tjednu, ali i dovoljno posebno da ga možete poslužiti za neku blagdansku večeru s obitelji i prijateljima.

Tjestenina s brokulom, bademima i kaparima
(6)
35min

Odličan ručak to go. Baza recepta su mi namirnice iz naslova, a gljive i tofu dodam po volji, tako da može i bez toga!

Tjestenina sa špinatom i gljivama
(6)
25min

Još jedan brzi i jednostavan recept namijenjen kuharima početnicima.

Punjena conchiglie tjestenina iz tave
(6)
45min

Tjestenina conchiglie je tjestenina u obliku velikih školjki koja je idealna za punjenje. Možete je puniti bolognese umakom, bešamelom ili umakom od rajčica uz dodatke po želji. Mi smo se odlučili na vegetarijansku verziju, pa smo tjesteninu punili marinarom od rajčica, šampinjonima, špinatom i ricotta sirom.

Njoki od zobenih pahuljica
(5)
48min

Zdravija verzija standardnih njoka.

Tortelini od boškarina
(5)
55min

Mekano tijesto s jajima punjeno je nadjevom od pirjanog boškarina i luka i posluženo naribanim Grana Padanom i sušenim rajčicama.

Tjestenina s tikvicama, limunom i bosiljkom
(5)
30min

Imam za vas jednostavan recept koji će vam zasigurno trebati kad krene sezona tikvica. Ovo je jelo iz jednog lonca, s par dostupnih sastojka, čiji će rezultat zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Linguine kuham zajedno sa sotiranim tikvicama, limunovim sokom i češnjakom.

Cannelloni di carne
(5)
2h 35min

Ovaj klasični recept za cannellone s mesnim raguom predstavlja talijansku hranu u svom najboljem izdanju. Kaneloni su punjeni bogatim, sporo kuhanim raguom pa preliveni kremastim bešamel umakom i većom količinom parmezana, a zatim zapečeni dok nisu poprimili lijepu zlatnu boju.

Index kuhinja

Možete li zaista napraviti 50 kiflica za 7 eura? Provjerili smo

Možete li zaista napraviti 50 kiflica za 7 eura? Provjerili smo

NAKON što je krajem prošle godine ministar gospodarstva Ante Šušnjar komentirao rast cijena u predblagdansko vrijeme i građanima savjetovao da sami počnu peći pekarske proizvode, sada je rekao da je njegova poznanica 50 kiflica ispekla za sedam eura.
Šest svima omiljenih jela s kiselim kupusom od kojih ćete se pošteno najesti

Šest svima omiljenih jela s kiselim kupusom od kojih ćete se pošteno najesti

KISELI KUPUS vrlo je ljekovit i odličan za imunitet, a jela s kiselim kupusom sinonim su za zimu i nema tko ih ne voli. Od sarme do sekeli gulaša, postoji toliko jela s kiselim kupusom koja ćemo kroz sljedeća dva mjeseca pripremati, a u nastavku smo izdvojili neka nama najdraža.
Znate li kako neki hoteli pripremaju kajganu? Prilično je drugačije od kućne pripreme

Znate li kako neki hoteli pripremaju kajganu? Prilično je drugačije od kućne pripreme

KAJGANA je mnogima prvi izbor na hotelskom doručku, a ako ste se pitali što čini kajganu u hotelima tako različitom od one domaće - malo smo istražili kako ih neki popularno pripremaju.