Tjestenine

Sigurno su i vaše kulinarske početke obilježile tjestenine. Jednostavne su, brze i svi ih vole.

Tjestenine
Trganci s vrhnjem
(22)
25min

Tradicionalno međimursko jelo koje možete začiniti po svom ukusu. Najčešće se rade s kiselim vrhnjem i preprženim špekom.

Zapečena tjestenina s lukom i sirom
(17)
45min

Svi obožavaju dobru zapečenu tjesteninu, a mi vam donosimo recept inspiriran francuskom juhom od luka. Ovaj zapečenac s tjesteninom, kremastim umakom s lukom i topljenim sirom Gruyère bit će vaš izbor za bilo koji dan u tjednu.

Domaći mlinci
(15)
1h 10min

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Klasični krumpirovi njoki
(14)
1h 32min

Od par sastojaka, bez kompliciranja.

Krpice sa šunkom
(12)
1h 15min

Volimo jela koja nas ugriju kad vani zahladi. Jedno od tih su tradicionalne zapečene krpice sa šunkom. Kuhanu tjesteninu pomiješali smo sa šunkom, prženim lukom i začinima, složili u pekač, prelili mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka te zapekli u pećnici.

Špageti u zelenom umaku
(12)
30min

Špageti u zelenom umaku, u kojem dominiraju burrata sir i bosiljak, idealna su kombinacija za drugačiji ručak. Kremasti umak brzo se priprema, a cijelo jelo bit će gotovo za samo pola sata.

Cheeseburger tjestenina
(12)
40min

Tjestenina u kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na okus cheeseburgera. Za ovo jelo koriste kraću tjesteninu po izboru kao što su makaroni, fusilli, penne ili ziti.

Zapečena tjestenina (bez sira)
(11)
1h 5min

Malo sastojaka, a rezultat je blago jelo koje možete jesti toplo i hladno.

Fettuccine s češnjakom i parmezanom
(11)
30min

Donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

Penne marinara
(11)
45min

U ovaj recept idu rajčice iz konzerve, bosiljak, češnjak i maslinovo ulje. Umak za jednostavan, zdrav obrok u bilo koje doba godine.

Kremasta orzo tjestenina s piletinom i sušenim rajčicama
(7)
45min

Savršeno zimsko jelo koje je krepko, ukusno i brzo gotovo, a sve u jednom loncu, odnosno tavi. Odlično je za bilo koji dan u tjednu, ali i dovoljno posebno da ga možete poslužiti za neku blagdansku večeru s obitelji i prijateljima.

Gnudi od svježeg kravljeg sira u umaku od rajčice i bosiljka
(7)
45min

Gnudi su tradicionalno talijansko jelo. Probajte ih po receptu chefa Melkiora Bašića, člana žirija ovogodišnjeg MasterChefa.

Krpice sa zeljem
(7)
1h 30min

Krautflekrle, krpice sa zeljem. Najbolje su domaće krpice, tijesto je jednostavno za izradu, nema posebnog oblikovanja kao recimo kod raviola, volim ih ostaviti malo deblje. Šećer za karamelizaciju kupusa ne koristim, dobro upržim luk i u ovom slučaju slaninu (kad su krpice sa zeljem prilog za pečenje, ne koristim slaninu), kupus sotiram bez dodatka vode i tako ga karameliziram.

Tjestenina s tunom i salsom
(6)
25min

Ovo jelo može biti super ideja za brzi ručak koji možemo ponijeti i na posao.

Punjena conchiglie tjestenina iz tave
(6)
45min

Tjestenina conchiglie je tjestenina u obliku velikih školjki koja je idealna za punjenje. Možete je puniti bolognese umakom, bešamelom ili umakom od rajčica uz dodatke po želji. Mi smo se odlučili na vegetarijansku verziju, pa smo tjesteninu punili marinarom od rajčica, šampinjonima, špinatom i ricotta sirom.

Tjestenina sa špinatom i gljivama
(6)
25min

Još jedan brzi i jednostavan recept namijenjen kuharima početnicima.

Tjestenina s brokulom, bademima i kaparima
(6)
35min

Odličan ručak to go. Baza recepta su mi namirnice iz naslova, a gljive i tofu dodam po volji, tako da može i bez toga!

Njoki od zobenih pahuljica
(5)
48min

Zdravija verzija standardnih njoka.

Tortelini od boškarina
(5)
55min

Mekano tijesto s jajima punjeno je nadjevom od pirjanog boškarina i luka i posluženo naribanim Grana Padanom i sušenim rajčicama.

Tjestenina s tunom i cherry rajčicama iz jednog lonca
(5)
35min

Ova malo sofisticiranija verzija tjestenine s tunom i dalje je vrlo jednostavna za pripremu jer sve radimo u jednom loncu.

Index kuhinja

Čitateljica Petra s nama je podijelila recept koji vrišti ljeto - lubenica cheesecake

Čitateljica Petra s nama je podijelila recept koji vrišti ljeto - lubenica cheesecake

LJETI nam se stvarno ne da paliti pećnice i zato se posebno razveselimo kada otkrijemo još jedan recept za deserte bez pečenja. Danas vam donosimo jedan upravo takav, a riječ je o lubenica cheesecakeu koji je s nama podijelila naša čitateljica Petra Sabljić.
Na moru ste? U ove se restorane u Dalmaciji isplati otići pojesti

Na moru ste? U ove se restorane u Dalmaciji isplati otići pojesti

AKO PLANIRATE na more u Dalmaciju ili ste već tamo, sigurno ćete htjeti nešto pojesti navečer nakon plaže. Taste Atlas složio je popis najboljih restorana u Dalmaciji te u nastavku donosimo top 15 restorana s dalmatinskim specijalitetima u koje se isplati otići.
Zatvorila se popularna zagrebačka pivnica koja je točila craft piva

Zatvorila se popularna zagrebačka pivnica koja je točila craft piva

KRAJEM LIPNJA pisali smo o zatvaranju jednog od popularnijih zagrebačkih craft beer shopova, Valhalle u Radićevoj ulici, a čini se da još jedan lokal slijedi njegovu sudbinu.