Tjestenine

Sigurno su i vaše kulinarske početke obilježile tjestenine. Jednostavne su, brze i svi ih vole.

Tjestenine
Trganci s vrhnjem
(22)
25min

Tradicionalno međimursko jelo koje možete začiniti po svom ukusu. Najčešće se rade s kiselim vrhnjem i preprženim špekom.

Zapečena tjestenina s lukom i sirom
(17)
45min

Svi obožavaju dobru zapečenu tjesteninu, a mi vam donosimo recept inspiriran francuskom juhom od luka. Ovaj zapečenac s tjesteninom, kremastim umakom s lukom i topljenim sirom Gruyère bit će vaš izbor za bilo koji dan u tjednu.

Domaći mlinci
(15)
1h 10min

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Klasični krumpirovi njoki
(14)
1h 32min

Od par sastojaka, bez kompliciranja.

Cheeseburger tjestenina
(13)
40min

Tjestenina u kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na okus cheeseburgera. Za ovo jelo koriste kraću tjesteninu po izboru kao što su makaroni, fusilli, penne ili ziti.

Špageti u zelenom umaku
(12)
30min

Špageti u zelenom umaku, u kojem dominiraju burrata sir i bosiljak, idealna su kombinacija za drugačiji ručak. Kremasti umak brzo se priprema, a cijelo jelo bit će gotovo za samo pola sata.

Zapečena tjestenina (bez sira)
(12)
1h 5min

Malo sastojaka, a rezultat je blago jelo koje možete jesti toplo i hladno.

Krpice sa šunkom
(12)
1h 15min

Volimo jela koja nas ugriju kad vani zahladi. Jedno od tih su tradicionalne zapečene krpice sa šunkom. Kuhanu tjesteninu pomiješali smo sa šunkom, prženim lukom i začinima, složili u pekač, prelili mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka te zapekli u pećnici.

Penne marinara
(12)
45min

U ovaj recept idu rajčice iz konzerve, bosiljak, češnjak i maslinovo ulje. Umak za jednostavan, zdrav obrok u bilo koje doba godine.

Fettuccine s češnjakom i parmezanom
(12)
30min

Donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

Gnudi od svježeg kravljeg sira u umaku od rajčice i bosiljka
(7)
45min

Gnudi su tradicionalno talijansko jelo. Probajte ih po receptu chefa Melkiora Bašića, člana žirija ovogodišnjeg MasterChefa.

Kremasta orzo tjestenina s piletinom i sušenim rajčicama
(7)
45min

Savršeno zimsko jelo koje je krepko, ukusno i brzo gotovo, a sve u jednom loncu, odnosno tavi. Odlično je za bilo koji dan u tjednu, ali i dovoljno posebno da ga možete poslužiti za neku blagdansku večeru s obitelji i prijateljima.

Krpice sa zeljem
(7)
1h 30min

Krautflekrle, krpice sa zeljem. Najbolje su domaće krpice, tijesto je jednostavno za izradu, nema posebnog oblikovanja kao recimo kod raviola, volim ih ostaviti malo deblje. Šećer za karamelizaciju kupusa ne koristim, dobro upržim luk i u ovom slučaju slaninu (kad su krpice sa zeljem prilog za pečenje, ne koristim slaninu), kupus sotiram bez dodatka vode i tako ga karameliziram.

Tjestenina s brokulom, bademima i kaparima
(6)
35min

Odličan ručak to go. Baza recepta su mi namirnice iz naslova, a gljive i tofu dodam po volji, tako da može i bez toga!

Punjena conchiglie tjestenina iz tave
(6)
45min

Tjestenina conchiglie je tjestenina u obliku velikih školjki koja je idealna za punjenje. Možete je puniti bolognese umakom, bešamelom ili umakom od rajčica uz dodatke po želji. Mi smo se odlučili na vegetarijansku verziju, pa smo tjesteninu punili marinarom od rajčica, šampinjonima, špinatom i ricotta sirom.

Tjestenina sa špinatom i gljivama
(6)
25min

Još jedan brzi i jednostavan recept namijenjen kuharima početnicima.

Cannelloni di carne
(5)
2h 35min

Ovaj klasični recept za cannellone s mesnim raguom predstavlja talijansku hranu u svom najboljem izdanju. Kaneloni su punjeni bogatim, sporo kuhanim raguom pa preliveni kremastim bešamel umakom i većom količinom parmezana, a zatim zapečeni dok nisu poprimili lijepu zlatnu boju.

Tortelini od boškarina
(5)
55min

Mekano tijesto s jajima punjeno je nadjevom od pirjanog boškarina i luka i posluženo naribanim Grana Padanom i sušenim rajčicama.

Njoki od zobenih pahuljica
(5)
48min

Zdravija verzija standardnih njoka.

Piletina Alfredo
(5)
30min

Piletina Alfredo je poznato pseudotalijansko jelo koje zapravo potječe iz SAD-a. Prilično je jednostavno za pripremu i sve se radi u jednoj tavi.

Index kuhinja

Među prvima smo probali što će se jesti na Fuliranju, ponuda je opasno dobra

Među prvima smo probali što će se jesti na Fuliranju, ponuda je opasno dobra

FULIRANJE je već godinama gastronomski vrhunac Adventa, a tako će biti i ove godine
Kako vi kupujete namirnice? Ovako to rade nutricionisti

Kako vi kupujete namirnice? Ovako to rade nutricionisti

Tri registrirane dijetetičarke dijele sedam praktičnih savjeta za zdraviju i ekonomičniju kupovinu namirnica, od provjere jedinične cijene do fleksibilnog planiranja obroka i kupovine.
Ovaj sir pobijedio je 5.200 drugih i proglašen je najboljim na svijetu

Ovaj sir pobijedio je 5.200 drugih i proglašen je najboljim na svijetu

Jedan je sir proglašen najboljim na svijetu na natjecanju World Cheese Awards 2025. u Bernu, pobijedivši u konkurenciji od rekordnih 5.244 sira.