Tortelini od boškarina

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Tortelini od boškarina

Mekano tijesto s jajima punjeno je nadjevom od pirjanog boškarina i luka i posluženo naribanim Grana Padanom i sušenim rajčicama.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

200 gdurum brašna
2jaja

Nadjev

150 gmesa od boškarina (govedina), sitno sjeckano
150 gljutike, sitno sjeckane
50 gmaslaca
50 gekstra djevičanskog maslinovog ulja
Grana Padano, za serviranje
Sušene rajčice, za serviranje

Priprema

Tijesto

1 Zamijesite tijesto

Pomiješajte brašno i jaja dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.

Nadjev

2 Pirjajte meso i luk

Na maslinovom ulju kratko pirjajte sitno sjeckano meso boškarina i sitno nasjeckanu ljutiku dok tekućina od mesa ne ishlapi. Začinite soli i paprom.


3 Razvaljajte tijesto

Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i tanko ga razvaljajte. Kalupom (ili čašom) napravite krugove promjera oko 10 cm. Napunite ih nadjevom od boškarina te zatvorite u obliku tortelina. Ukoliko je potrebno pri oblikovanju tortelina smočite rubove s vodom.


4 Kuhajte torteline

Zakuhajte lonac vode i lagano posolite. Kuhajte torteline u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.


5 Poslužite

Na sredinu tanjura dodajte po četiri tortelina i ukrasite naribanim sirom Grana Padano, sušenim rajčicama i maslinovim uljem. Dekorirajte tanjur sa sezonskim zelenim povrćem i poslužite.

Teo Fernetich
Teo Fernetich
Chef