Mesna jela

Mesna jela
Piletina na lovački način
(15)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Goveđi gulaš s Guinness pivom
(15)
1h 10min

Ovo tradicionalno irsko varivo radi se s govedinom nasjeckanom na kockice, te povrćem poput luka, mrkve, krumpira, celera i pastrnjaka. Gulaš treba kuhati na laganoj vatri kako bi se svi okusi sjedinili.

Juneći gulaš s knedlama od kruha
(14)
2h 30min

Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.

Kroketi od krumpira s mljevenim mesom
(13)
45min

Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.

Cheeseburger tjestenina
(13)
40min

Tjestenina u kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na okus cheeseburgera. Za ovo jelo koriste kraću tjesteninu po izboru kao što su makaroni, fusilli, penne ili ziti.

Piletina na azijski način
(13)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Krpice sa šunkom
(12)
1h 15min

Volimo jela koja nas ugriju kad vani zahladi. Jedno od tih su tradicionalne zapečene krpice sa šunkom. Kuhanu tjesteninu pomiješali smo sa šunkom, prženim lukom i začinima, složili u pekač, prelili mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka te zapekli u pećnici.

Brzinska piletina s kus kusom
(12)
30min

Jelo koje možete poslužiti kao ručak ili večeru, a ukusno je i idući dan. Kombinacija začina, povrća i limete će vas osvježiti, što ovo jelo čini idealno za toplije dane.

Carsko meso s kremom od jabuke, češnjaka i hrena i salatom od koromača
(11)
2h 30min

Jedan od mojih najomiljenijih dijelova mesa za pripremu je svinjski trbuh, popularno nazvan carsko meso. Carsko meso se može ukuhavati u umacima, sušiti, dimiti, usoliti i peći. Ja ga preferiram peći na laganoj temperaturi da bi sočnost i fina masnoća došli do izražaja. U kombinaciji s hrskavom koricom i finim prilogom to postaje nenadmašan gastronomski doživljaj.

Mesna pita s pire krumpirom
(11)
1h 30min

Ništa nas ne može ugrijati kao ova pita s nadjevom od mljevene junetine i pire krumpira. Po želji u mesni nadjev dodajte mrkvu, papriku ili grašak.

Sočna rebarca iz pećnice
(11)
2h 30min

Ova dobro začinjena i sočna svinjska rebarca iz pećnice pun su pogodak i malo im tko može odoljeti. Osim dobre marinade i začina za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso. Uz ova rebarca nije vam potrebno baš ništa, ali slobodno ih poslužite uz omiljeni umak za roštilj i veliku zdjelu sezonske salate!

Svinjski kare u panadi od krušnih mrvica i parmezana sa salatom od krumpira, rajčice i maslina
(11)
1h

Uz par jednostavnih trikova napravit ćete najbolji pohani kare koji ostaje sočan s ekstra hrskavom panadom. Poslužen je uz jednostavnu salatu od krumpira, luka, cherry rajčica i maslina prelijanu dresingom od senfa i maslinovog ulja.

Pečeno pile
(11)
1h 10min

Pečeno pile punjeno maslacem, začinima i limunom bit će aromatično i sočno, a poslužiti ga možete uz pečeni krumpir, mlince ili rižu.

Samoborski kotleti
(11)
45min

Isprobajte recept za sočne i mekane, svima dobro poznate, samoborske kotlete. Polaganim pečenjem, gotovo kuhanjem mesa na slabijoj vatri, način je na koji ćete dobiti sočno meso. Možete ih poslužiti uz kuhani ili pečeni krumpir, krumpir salatu ili prilog po izboru.

Piletina s pestom
(11)
30min

Ovo je jelo siromašno ugljikohidratima, a izuzetno kremasto i bogatog okusa. Piletinu možete zapeći na grill tavi (ili roštilju) ili u pećnici.

Jambalaya s piletinom i kobasicama
(11)
55min

Mlađa sestra paelle, inspirirana cajun mješavinom začina, pikantnom kobasicom, slatkom paprikom i rajčicama.

Krvavice iz pećnice
(10)
50min

Pravo zimsko jelo, uz kiselo zelje i krumpir kao prilog nećete pogriješiti.

Piletina s kikiriki umakom
(10)
50min

Razbijte rutinu i unesite dašak tajlandske kuhinje u svoj život! Ovo jelo ne može biti jednostavnije, a eksplozija okusa je nevjerojatna – kiselkasto je, kremasto i istovremeno hrskavo, a sve sastojke najvjerojatnije već imate u svojoj kuhinji.

Odrezak Barun Trenk
(10)
30min

Ovaj sočni specijalitet Zlatne doline neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Zasitno i neobično jelo dobilo je ime po barunu Trenku koji je bio vođa Trenkovih pandura, koji su nam čak proslavili i kravatu, a ako niste znali – utemeljio je i limenu glazbu. Spoj ukusnih namirnica poput svinjetine, ajvara, kulena i jaja u sočnom i finom umaku od gljiva pravi je okus Slavonije i prekrasne Požeštine. Ako vas put nanese u Požegu, svakako probajte ovo jelo i ne zaboravite skrenuti u Trenkovo do barunovog dvorca, a dotad imate ovaj recept koji će vas barem duhom odvesti među požeška brdašca.

Krumpir i grah sa suhim mesom
(10)
45min

Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.

Index kuhinja

Želite brz, a ukusan nedjeljni ručak? Napravite ovaj ruski klasik na drugačiji način

Želite brz, a ukusan nedjeljni ručak? Napravite ovaj ruski klasik na drugačiji način

SIGURNO ste čuli za jelo Beef Stroganoff, klasično rusko jelo koje se sastoji od nježnih komadića govedine u bogatom kremastom umaku na bazi kiselog vrhnja, senfa i temeljca. Ime ovog jela dolazi od ruske plemićke obitelji Stroganov, a prvobitni recept datira još iz 19. stoljeća.
Marco Pierre White: Toalet u restoranu zna dobiti više pažnje nego jelo na tanjuru

Marco Pierre White: Toalet u restoranu zna dobiti više pažnje nego jelo na tanjuru

PRVI DAN ovogodišnjeg Weekend Food Festivala, koji se ovog vikenda održava u Rovinju, obilježio je panel na kojem je chef Mate Janković razgovarao s jednim od najpoznatijih i najutjecajnijih chefova na svijetu Marcom Pierreom Whiteom.
Kad kupujete jagode, obratite pozornost na nekoliko stvari

Kad kupujete jagode, obratite pozornost na nekoliko stvari

JAGODE su pravi vjesnik proljeća i volimo ih imati kod kuće, no poznate su po tome i da se brzo kvare. Evo na što treba obratiti pozornost, od kupnje do čuvanja kod kuće, jer neke stvari radimo pogrešno.