Samoborski kotleti

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Samoborski kotleti
Isprobajte recept za sočne i mekane, svima dobro poznate, samoborske kotlete. Polaganim pečenjem, gotovo kuhanjem mesa na slabijoj vatri, način je na koji ćete dobiti sočno meso. Možete ih poslužiti uz kuhani ili pečeni krumpir, krumpir salatu ili prilog po izboru.

Sastojci

Broj porcija
3
6svinjskih kotleta
Brašno za uvaljati kotlete
Sol po ukusu
Papar po ukusu
6 češnjevačešnjaka
½ veziceperšina
60 mlbijelog vina
300 mlmesnog temeljca ili vode
Ulje ili svinjska mast

Priprema

1 Ispecite meso

Meso posolite i popaprite, zatim ga uvaljajte u brašno. Na tavi zagrijte ulje ili svinjsku mast te pažljivo popržite kotlete. Ne morate ih dugo pržiti, dovoljno je da se malo zapeku kako bi se stvorila korica. 


2 Deglazirajte tavu

Sitno nasjeckajte peršin i češnjak, a kotlete možete izvaditi iz tave. Podlijte vinom i deglazirajte tavu. Vratite meso u tavu zapečenom stranom prema gore i pospite ih češnjakom i peršinom.


3 Kuhajte

Podlijte s malo temeljca, poklopite i kuhajte na slabijoj vatri 20 do 30 minuta. Kotlete izvadite na topli tanjur, u tavu dodajte još malo temeljca i kratko prokuhajte. 


4 Poslužite

Dobivenim umakom prelijte kotlete te ih poslužite uz kuhani ili pečeni krumpir i salatu po izboru.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.