Peršin

Peršin je najdraža začinska biljka na ovim prostorima i rado ga se dodaje u razna variva i gulaše, a neizostavan je u svim bistrim juhama.

Peršin
Recepti
Juneći gulaš s knedlama od kruha
(14)
2h 30min

Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.

Pileća juha s noklicama
(12)
2h 30min

Bistra pileća juha s razlogom je svevremenski klasik – jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva. Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.

Drvca od lisnatog tijesta
(11)
33min

Uživajte sa svojim klincima u pripremi ovih savršeno zabavnih božićnih jelki od lisnatog tijesta.

Samoborski kotleti
(11)
45min

Isprobajte recept za sočne i mekane, svima dobro poznate, samoborske kotlete. Polaganim pečenjem, gotovo kuhanjem mesa na slabijoj vatri, način je na koji ćete dobiti sočno meso. Možete ih poslužiti uz kuhani ili pečeni krumpir, krumpir salatu ili prilog po izboru.

Krumpir i grah sa suhim mesom
(10)
45min

Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.

Piletina u lisnatom
(9)
1h 5min

Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo.

Bake kuhaju: Riba na bijelo
(8)
1h 20min

Baka Marta iz Malog Lošinja nam je pokazala kako po starinski priprema ribu na bijelo.

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Okruglice od starog kruha
(6)
40min

Stari kruh ne bacajte, radije od njega napravite okruglice. Odličan su prilog mesnim jelima, posebno gulašima od divljači.

Kozice na buzaru
(6)
15min

Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.

Gregada
(6)
1h 10min

Gregada je kombinacija juhe i glavnog jela, koja se za razliku od brudeta kuha na jakoj vatri. Za dobru gregadu potrebna vam je kvalitetna riba, krumpir, bijelo vino i začini.

Dagnje na buzaru
(5)
1h

Dagnje na buzaru izrazito je jeftino, a toliko ukusno jelo da ćete njime pridobiti i one koji misle da ne vole školjke.

Kozice s rajčicom i palentom
(5)
40min

Aromatične pržene kozice u umaku s rajčicom i češnjakom odlično se slažu s nježnom i kremastom palentom. Poslužite ovo kao predjelo ili snack na druženju.

Pečeno pile s limunom, pečenim korjenastim povrćem i češnjakom
(5)
2h 10min

Zamijenite klasično nedjeljno pečenje ovim sočnim pečenim piletom s citrusnom aromom koju dopunjuje sladak okus mrkve, cikle i korijena peršina. Po želji poslužite uz sezonsku salatu.

Gusta riblja juha
(5)
35min

Stjepan Vukadin iz Rogoznice, jedan od najboljih mladih kuhara na domaćoj gastro sceni novi je član žirija MasterChefa, a u nastavku nađite recept za njegovu gustu riblju juhu.

Pešt
10min

Pešt ili zaseka dodatak je jelima, a može se staviti u razna jela poput maneštre (variva) ili graha. Možete ga i namazati na preprženi kruh.

Sarma iz pećnice
3h

S tradicionalnim receptima poput ovog ne treba se previše igrati, ali morate isprobati sarmu na malo drugačiji način - iz pećnice.

Orada na brzinu
45min

Klasična riba iz pećnice.

Cappesante na najjednostavnije
30min

Da bi Vam bolje sjele ove morske kapice, na ovaj način, obavezno prije konzumacije popijte jednu domaću rakijicu. U Jadranu nalazimo je na pjeskovitom, ljušturastom i muljasto-pjeskovitom dnu na dubini od 5-30 metara. Češća je u područjima gdje ima izvora slatke vode.

Index kuhinja

Ćevapi danas koštaju i do nekadašnjih 100 kuna. Kako je došlo do toga?

Ćevapi danas koštaju i do nekadašnjih 100 kuna. Kako je došlo do toga?

ĆEVAPI su jedno od najpopularnijih mesnih jela u Hrvatskoj. No, iako su nekoć bili sinonim za brz, obilan i jeftin obrok, danas porcije idu i preko 100 nekadašnjih kuna.
Korčulanski i dubrovački restoran dobitnici su Michelinove zlatne plakete

Korčulanski i dubrovački restoran dobitnici su Michelinove zlatne plakete

U STONU su dodijeljene prestižne Michelinove zlatne plakete restoranima LD iz Korčule te Tavulin iz Dubrovnika.
Poznati hrvatski street food brend otvara 15 novih restorana u 7 zemalja

Poznati hrvatski street food brend otvara 15 novih restorana u 7 zemalja

BREND koji je redefinirao domaću street food scenu kreće u ekspanziju na ključna europska tržišta.