Peršin

Peršin je najdraža začinska biljka na ovim prostorima i rado ga se dodaje u razna variva i gulaše, a neizostavan je u svim bistrim juhama.

Peršin
Recepti
Juneći gulaš s knedlama od kruha
(13)
2h 30min

Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.

Pileća juha s noklicama
(12)
2h 30min

Bistra pileća juha s razlogom je svevremenski klasik – jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva. Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.

Drvca od lisnatog tijesta
(11)
33min

Uživajte sa svojim klincima u pripremi ovih savršeno zabavnih božićnih jelki od lisnatog tijesta.

Krumpir i grah sa suhim mesom
(10)
45min

Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.

Pečeni marinirani odojak s povrćem
(10)
10h 20min

Priprema odojka ne zahtjeva dodatne pripreme ili znanje, važno je da se pridržavate nekoliko jednostavnih pravila koje smo naveli u receptu. Iako smo se marinadom odmakli od tradicije, vjerujte nam da nakon isprobavanja nitko neće ostati razočaran.

Samoborski kotleti
(10)
45min

Isprobajte recept za sočne i mekane, svima dobro poznate, samoborske kotlete. Polaganim pečenjem, gotovo kuhanjem mesa na slabijoj vatri, način je na koji ćete dobiti sočno meso. Možete ih poslužiti uz kuhani ili pečeni krumpir, krumpir salatu ili prilog po izboru.

Piletina u lisnatom
(9)
1h 5min

Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo.

Bake kuhaju: Riba na bijelo
(8)
1h 20min

Baka Marta iz Malog Lošinja nam je pokazala kako po starinski priprema ribu na bijelo.

Varivo od kelja s faširancima
(8)
1h 20min

Ako ste se zaželjeli jela na žlicu, donosimo vam recept za klasik koji nas vraća u djetinjstvo! Iako se kelj nalazi u kategoriji onog povrća koje nije omiljeno baš svima, vjerujemo da će se to promijeniti nakon što isprobate ovaj recept za varivo od kelja s faširancima. Ovaj recept pokušali smo pripremiti u zdravijoj varijanti bez pripreme zaprške koju smo zamijenili korjenastim povrćem za fini okus variva.

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Kozice na buzaru
(6)
15min

Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.

Okruglice od starog kruha
(6)
40min

Stari kruh ne bacajte, radije od njega napravite okruglice. Odličan su prilog mesnim jelima, posebno gulašima od divljači.

Gregada
(5)
1h 10min

Gregada je kombinacija juhe i glavnog jela, koja se za razliku od brudeta kuha na jakoj vatri. Za dobru gregadu potrebna vam je kvalitetna riba, krumpir, bijelo vino i začini.

Dagnje na buzaru
(5)
1h

Dagnje na buzaru izrazito je jeftino, a toliko ukusno jelo da ćete njime pridobiti i one koji misle da ne vole školjke.

Pečeno pile s limunom, pečenim korjenastim povrćem i češnjakom
(5)
2h 10min

Zamijenite klasično nedjeljno pečenje ovim sočnim pečenim piletom s citrusnom aromom koju dopunjuje sladak okus mrkve, cikle i korijena peršina. Po želji poslužite uz sezonsku salatu.

Gusta riblja juha
(5)
35min

Stjepan Vukadin iz Rogoznice, jedan od najboljih mladih kuhara na domaćoj gastro sceni novi je član žirija MasterChefa, a u nastavku nađite recept za njegovu gustu riblju juhu.

Kozice s rajčicom i palentom
(5)
40min

Aromatične pržene kozice u umaku s rajčicom i češnjakom odlično se slažu s nježnom i kremastom palentom. Poslužite ovo kao predjelo ili snack na druženju.

Sarma iz pećnice
3h

S tradicionalnim receptima poput ovog ne treba se previše igrati, ali morate isprobati sarmu na malo drugačiji način - iz pećnice.

Orada na brzinu
45min

Klasična riba iz pećnice.

Index kuhinja

Naručila KFC pileća krilca, a u kutiji ju dočekala kokošja glava s kljunom

Naručila KFC pileća krilca, a u kutiji ju dočekala kokošja glava s kljunom

BRITANKA Gabrielle naručila je kutiju KFC-ovih pilećih krilca za van iz jednog KFC-a u okolici Londona, no ono što je pronašla u njoj šokiralo ju je i odlučila je napisati recenziju kojom je zgrozila cijeli internet.
O Kristininim štruklima pišu svjetski mediji. Pokazala nam je proces, sve smo snimili

O Kristininim štruklima pišu svjetski mediji. Pokazala nam je proces, sve smo snimili

KRISTINA koja u zagrebačkom La Štruku štrukle priprema već deset godina pokazala nam je kako ih napraviti.
Znate li što su prkači? Ovog je vikenda održan festival posvećen upravo njima

Znate li što su prkači? Ovog je vikenda održan festival posvećen upravo njima

U MJESTU Virje nedaleko od Đurđevca proteklog je vikenda održana 9. po redu Virovska prkačijada, trodnevna izložba sitnih kolača koje u ovom dijelu Podravine zovu jednim imenom - prkači.