Peršin je najdraža začinska biljka na ovim prostorima i rado ga se dodaje u razna variva i gulaše, a neizostavan je u svim bistrim juhama.
Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.
Bistra pileća juha s razlogom je svevremenski klasik – jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva. Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.
Uživajte sa svojim klincima u pripremi ovih savršeno zabavnih božićnih jelki od lisnatog tijesta.
Isprobajte recept za sočne i mekane, svima dobro poznate, samoborske kotlete. Polaganim pečenjem, gotovo kuhanjem mesa na slabijoj vatri, način je na koji ćete dobiti sočno meso. Možete ih poslužiti uz kuhani ili pečeni krumpir, krumpir salatu ili prilog po izboru.
Priprema odojka ne zahtjeva dodatne pripreme ili znanje, važno je da se pridržavate nekoliko jednostavnih pravila koje smo naveli u receptu. Iako smo se marinadom odmakli od tradicije, vjerujte nam da nakon isprobavanja nitko neće ostati razočaran.
Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.
Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo.
Baka Marta iz Malog Lošinja nam je pokazala kako po starinski priprema ribu na bijelo.
Ako ste se zaželjeli jela na žlicu, donosimo vam recept za klasik koji nas vraća u djetinjstvo! Iako se kelj nalazi u kategoriji onog povrća koje nije omiljeno baš svima, vjerujemo da će se to promijeniti nakon što isprobate ovaj recept za varivo od kelja s faširancima. Ovaj recept pokušali smo pripremiti u zdravijoj varijanti bez pripreme zaprške koju smo zamijenili korjenastim povrćem za fini okus variva.
Stari kruh ne bacajte, radije od njega napravite okruglice. Odličan su prilog mesnim jelima, posebno gulašima od divljači.
Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.
Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.
Zamijenite klasično nedjeljno pečenje ovim sočnim pečenim piletom s citrusnom aromom koju dopunjuje sladak okus mrkve, cikle i korijena peršina. Po želji poslužite uz sezonsku salatu.
Stjepan Vukadin iz Rogoznice, jedan od najboljih mladih kuhara na domaćoj gastro sceni novi je član žirija MasterChefa, a u nastavku nađite recept za njegovu gustu riblju juhu.
Aromatične pržene kozice u umaku s rajčicom i češnjakom odlično se slažu s nježnom i kremastom palentom. Poslužite ovo kao predjelo ili snack na druženju.
Gregada je kombinacija juhe i glavnog jela, koja se za razliku od brudeta kuha na jakoj vatri. Za dobru gregadu potrebna vam je kvalitetna riba, krumpir, bijelo vino i začini.
Dagnje na buzaru izrazito je jeftino, a toliko ukusno jelo da ćete njime pridobiti i one koji misle da ne vole školjke.