Jednostavan recept za vruće ljetne dane koji je oduševio i moju sedmomjesečnu bebu. Za atraktivniji izgled, led sam zamrznula s komadićima mrkve.
Više od ičega veseli me kuhanje s namirnicama iz vlastitog vrta. Danas je ručak s mojim lukom, češnjakom, feferonom i keljom. Koristila sam lisnati kelj, vidi se na slici.
Za one koji ne vole ili ne smiju jesti jaja, a htjeli bi, ovo je najbliže omletu koji to nije. Bonus tip, posolite s crnom soli, pa će i mirisom podsjećati na jaja. Svježe bilje sam ubrala u svom vrtu, ako nemate pri ruci, poslužit će i sušeno. Pojeli smo omlet s rikolom, rajčicom i humusom, da s još malo slanutka 😅 Recept za humus je na mom profilu.
Umami je peti element okusa uz 4 osnovna koja su nam poznata, slatko, slano, gorko i kiselo. Umami je okus kojeg je najteže opisati, za ljubitelje dobrog jela to je onaj osjećaj okusne potpunosti i užitka pri jelu; zaokružena cjelina uravnoteženih okusa koji pružaju puno više od pojedinačnih sastojka.
Nema mi bolje blitve od one koju sam ubrala u svom vrtu tik prije kuhanja. U marinadu za tunu sam stavila svježe začinsko bilje jer ga isto imam u vrtu, ali naravno da i sušeno isto može.
Doručak za heroje. Držat će vas sitima satima! Stavljam razno voće, ovo sam danas imala na raspolaganju.
Odličan ručak to go. Baza recepta su mi namirnice iz naslova, a gljive i tofu dodam po volji, tako da može i bez toga!
Rolice se obično pune povrćem rezanim u trakice, ipak u nedostatku vremena, odlučila sam sve ubaciti u multipraktik da to odradi za mene.. I nisam pogriješila. Super su ispale. Ovaj put bezmesna verzija, makar ovako usitnjeno podsjeća na ćevap. Dobila sam 20ak komada, pržila pola, a pola zaledila. Kore nisam sve potrošila, ostalo je i za neki kolač. Kore sam prvo malo premazala uljem (zato su ove na slici takve.. ), kasnije sam odustala od ulja.