Pripremite marinadu za tunu tako da pomiješate maslinovo ulje u posudi, dodate usitnjeni ružmarin i kadulju i pola količine češnjaka te soja sos, limun, sol i papar.
Marinirajte tunu i ostavite da odleži u tome par sati.
Ostatak češnjaka usitnite za blitvu.
Operite blitvu i narežite na krupno. Narežite krumpir na kocke i stavite da se kuha, posolite po želji.
Kuhajte oko 15 minuta te ubacite blitvu. Kuhajte još 5 minuta. Skinite s vatre i procijedite, ali ostavite si malo tekućine u kojoj se kuhala.
Dok se blitva i krumpir cijede, u lonac u kojem su se kuhali stavite 5 žlica maslinovog ulja i ostatak češnjaka kojeg ste protisnuli ili sitno nasjeckali.
Dinstajte na laganoj vatri kratko da češnjak ne izgori. Vratite u lonac blitvu i krumpir i malo tekućine od kuhanja, te još posolite ako je potrebno.
Zagrijte roštilj (ili grill tavu). Stavite tunu da se prži sa svake strane između 3 do 5 minuta (ovisi o debljini steaka i jačini vatre).
Tuna bi iznutra trebala ostati lagano roskasta. Poslužite sve zajedno.