Pastrva iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Pastrva iz pećnice
Pastrva iz pećnice

Brz i jednostavan način za pripremu pastrve, a uz čašu dobrog vina je prava poslastica.

Sastojci

Broj porcija
6
6pastrva
2 glaviceluka (manje)
4 režnjačešnjaka
1 vezicaperšina
1 grančicaružmarina
sol
papar
maslinovo ulje

Priprema

1Očistite ribu

Pastrvu očistite i posušite ubrusima. Posolite je izvana i iznutra (utrobu).


2Nasjeckajte povrće

Sitno nasjeckajte luk, češnjak, peršin i ružmarin. Sve pomiješajte u zdjelici, posolite, popaprite i dodajte par žlica maslinovog ulja.


Pripremljenom smjesom napunite pastrve.


3Ispecite u pećnici

Pastrve posložite u lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Na pastrve posložite limun narezan na kriške i prelijte ih sa par žlica maslinova ulja.


Prekrijte ih alu folijom i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva. Pecite ih 30 minuta pa skinite foliju i pecite još 10-15 minuta.


4Poslužite

Pečene pastrve poslužite s krumpir salatom, rižom ili nekim drugim prilogom.