Antonijeve lignje na žaru

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Antonijeve lignje na žaru by Shutterstock Shutterstock

Recept istarskog chefa Antonija Brajkovića za ukusne i jednostavne lignje na žaru.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kglignji
100 mlbijelog vina
1 žlicamaslinovog ulja
1 žličicamaslaca

Priprema

1 Pripremite lignje

Lignje zarežite, kao da režete kolutiće, ali ih nemojte prerezati do kraja, kako bi se prilikom pečenja bolje termički obradila.


2 Pecite

Grill tavu stavite na vatru i dobro zagrijte. Kada se zagrije, dodajte maslinovo ulje, a kada se ulje zagrije stavite lignje.


Posolite i popaprite i pecite po nekoliko minuta s obje strane.


Izvadite lignje, na tavu dodajte vino i maslac i pustite neka alkohol ispari. Ovim umakom prelijte lignje prilikom serviranja. Dobar tek!

Antonio Brajković