Najjednostavniji fiš paprikaš

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Najjednostavniji fiš paprikaš by Shutterstock Shutterstock

Ova začinjena riblja juha najčešće se radi sa šaranom, somom ili smuđem. Najbolji je poslužen uz domaću tjesteninu i čašu vina.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgslatkovodne ribe (som i šaran)
1,3 lvode
200 mlbijelog vina
500 gluka
2 češnja češnjaka
3 žliceulja
1 žlicaslatke crvene paprike
1suha ljute papričice (čili)
sol, po potrebi
papar u zrnu

Priprema

1 Priptemite namirnice

Ribu očistite, operite i narežite na komade. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.


2 Pržite luk

U većom loncu zagrijte ulje i dodajte luk. Pržite luk na laganoj vatri 3 minute. Dodajte češnjak, slatku papriku, papar i čili i pržite još minutu. Sve zalijte vodom i kuhajte 20 minuta.


3 Dodajte ribu

Dodajte ribu, bijelo vino i sol te sve lagano kuhajte 40 minuta bez miješanja.


4 Poslužite

Skuhajte tjesteninu po želji ili pripremite prilog koji volite. Poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.