Meso narežite na manje komade, otprilike na veličinu zalogaja. Luk i češnjak nasjeckajte na sitno, a povrće narežite na kockice.
Na srednje jakoj vatri otopite mast i na njoj prepržite meso, počevši od tvrđeg mesa ka mekšem. Prvo počnite s divljači, a zatim dodajte i ostalo meso.
Pričekajte da se mesu zatvore pore i da dobije zlatno žutu koricu sa svih strana. Preprženo meso izvadite, a na masnoću dodajte narezano povrće.
Začinite sa soli i paprom i pustite da se povrće karamelizira i omekani. Vratite meso i pirjajte sve zajedno. Kad ispari sva tekućina podlijte s vinom pa još kratko pirjajte.
Dodajte usitnjeni češnjak, obje vrste mljevene paprike, koncentrat rajčice, lišće celera i peršina i lovorov list. Sve dobro promiješajte i kratko pržite.
Dodajte svježu rajčicu ili usitnjene pelate iz konzerve, ljutu papričicu i podlijte temeljcem tako da se sastojci kuhaju, a ne prže.
Kuhajte na laganoj vatri sve dok se povrće gotovo potpuno ne raspadne, a meso omekša. Povremeno podlijte s još temeljca.
Pripazite s dodavanjem temeljca, čobanac ipak treba biti nešto gušći. Kuhajte otprilike 2 sata.
U manjoj posudi umutite jaje s brašnom i malo soli. Miješajte dok ne dobijete gustu i jednoličnu smjesu. Smjesa treba biti gušća, dodajte malo vode, tek toliko da lakše povežete sastojke.
Pred sam kraj kuhanja u čobanac dodajte još malo temeljca i pričekajte da zavrije. Mokrom žlicom grabite smjesu ( otprilike 1/3 žlice) i spuštajte ju u čobanac. Kuhajte još otprilike 10 do 15 minuta. Probajte i začinite sa soli i paprom.
Poslužite sa svježim kruhom.