Celer

Celer se najčešće dodaje u bistre juhe, a ako je mlad, odličan je riban u salatama. Također, neizostavan je u gulašima i sličnim jelima jer pirjanjem postaje kašast.

Celer
Recepti
Salata to go
(14)
15min

Salata u staklenci praktičan je način da je uzmete na posao, na faks ili gdje god idete. Sve je u jednoj posudi i nemate brige oko posebnog pakiranja dresinga.

Pašta fažol
(13)
1h 40min

Iznimno jednostavno, a toliko ukusno i hranjivo jelo.

Pileća juha s noklicama
(12)
2h 30min

Bistra pileća juha s razlogom je svevremenski klasik – jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva. Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.

Školjke Sv. Jakova s lećom, pancetom i pireom od celera
(10)
50min

Školjke Svetog Jakova spadaju u namirnice koje vrlo često možemo vidjeti u visokoj gastronomiji. Možemo je pripremiti sirovu i termički obrađenu. Kod nas se vrlo često priprema gratinirana i na žaru s češnjakom i peršinom. Za ovaj blagdanski recept odlučio sam se za hrabriju hedonističku kombinaciju s pancetom, dinstanom lećom i pireom od celera. Panceta jelu daje aromu i fantastičan okus, a sve se fino upotpunjuje s okusom leće i aromom pirea od celera.

Junetina sa suhim šljivama
(10)
1h 15min

Junetina u umaku od suhih šljiva odlično paše uz široke rezance ili pire krumpir. Gusti umak od povrća, vina i šljiva može se kombinirati i uz odreske drugih vrsta mesa.

Toskanska juha od graha
(8)
30min

Ova ukusna juha samo je jedna od verzija Toskanske juhe, a dobra je i dan nakon što ste je skuhali. Samo je trebate podgrijati.

Varivo od kelja s faširancima
(8)
1h 20min

Ako ste se zaželjeli jela na žlicu, donosimo vam recept za klasik koji nas vraća u djetinjstvo! Iako se kelj nalazi u kategoriji onog povrća koje nije omiljeno baš svima, vjerujemo da će se to promijeniti nakon što isprobate ovaj recept za varivo od kelja s faširancima. Ovaj recept pokušali smo pripremiti u zdravijoj varijanti bez pripreme zaprške koju smo zamijenili korjenastim povrćem za fini okus variva.

Brzi grah s kobasicom
(7)
45min

Najčešće se radi s kranjskim kobasicama, ali možete staviti bilo koje dimljene kobasice za kuhanje koje nađete u hladnjaku. Ako redovno doma kuhate grah, stavite taj koji ste sami skuhali umjesto ovog iz konzerve.

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Gusta riblja juha
(5)
35min

Stjepan Vukadin iz Rogoznice, jedan od najboljih mladih kuhara na domaćoj gastro sceni novi je član žirija MasterChefa, a u nastavku nađite recept za njegovu gustu riblju juhu.

Rustikalni gulaš od sipe
(11)
2h 15min

Ovaj recept se temelji se na tradicionalnom španjolskom jelu iz pokrajine Galicije koje se zove Sepia Guisada con Patatas, što doslovno znači "sipa pirjana s krumpirom". Ovo je tradicionalno rustikalno jelo koje se u svakoj kući priprema malo drugačije, a u nedostatku sipe možete ga pripremiti s lignjama.

Ajngemahtec s noklicama
(14)
1h 30min

Ova poznata juha koja liječi prehladu, gripu ili mamurluk dolazi iz Austrije. Sastoji se od piletine za juhu, povrće i mekanih griz noklica. Kuhajte je minimalno sat vremena kako bi dobili bogatu, finu i hranjivu juhu.

Sušena svinjska koljenica s kiselim kupusom
(7)
50min

Sušena svinjska koljenica ili buncek jelo je koje se priprema u našim krajevima čim zahladi, najčešće se poslužuje s kiselim kupusom i kuhanim ili pire krumpirom, no u ovom slučaju krumpir smo zamijenili s povrćem.

Teleći rižoto
(7)
1h 35min

Teleći rižoto nije jelo koje ćete napraviti na brzinu. Upravo suprotno, ali uloženo vrijeme dvostruko će vam se vratiti puninom okusa.

Pileći paprikaš
(6)
1h 5min

Paprikaš možete jesti bar jednom tjedno, pogotovo u hladnije dane da se zagrijete, a svi koji vole piletinu i nešto jednostavno za skuhati, ovo je recept stvoren za njih.

Pašticada u njoku
(15)
2h

Hit jelo iz tapas bara Sol Mate Jankovića.

Povrtni temeljac
(5)
1h 10min

Hranjiv recept za povrtni temeljac koji će poboljšati vaše juhe, rižota, umake i još mnogo toga.

Domaći povrtni začin
(7)
5h 10min

Ako želite uvijek pri ruci imati domaći temeljac pripremite ovu mješavinu sušenog povrća i soli. Od navedene količine sastojaka dobit ćete oko 150 grama domaćeg začina.

Minestrone
(13)
40min

Osnovne vještine baratanja nožem, sezonsko povrće i veliki lonac - ove tri stvari su vam potrebne za pripremu obilne, bogate i hranjive talijanske juhe. Priprema ove juhe nema točno utvrđene namirnice već se one mijenjaju ovisno o sezoni. Ipak, većina recepata uključuje luk, mrkvu, celer, rajčice i mahunarke, poput graha ili graška.

Klasičan Ragù Alla Bolognese
(15)
4h

Ragù alla Bolognese tradicionalno je talijansko jelo podrijetlom iz Bologne, koje se sastoji od tjestenine tagliatelle i bogatog ragùa od govedine (ponekad i svinjetine) i rajčice. Na kraju kuhanja dodaje se mlijeko kako bi neutralizirala kiselost rajčica.

Index kuhinja

U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj, ima više od 900 sadnica

U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj, ima više od 900 sadnica

POVODOM Dana planeta Zemlje svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF u suradnji s Gradom Koprivnicom i komunalnim poduzećem Komunalcem posadila je najveću šumu hrane u Hrvatskoj.
Njihove su jagode hit: "Svi ih vole, pogotovo igrači Dinama i Varaždina"

Njihove su jagode hit: "Svi ih vole, pogotovo igrači Dinama i Varaždina"

AKO PROLAZITE selom Čukovec u blizini Ludbrega i nađete se na državnoj cesti Koprivnica-Varaždin, velike su šanse da ćete naići na jagode mame Lilike, koja ih prodaje na kućnom pragu uz prometnicu.
Hrvatica probala slavni novosadski sendvič: "I onda ti, pazi ovo..."

Hrvatica probala slavni novosadski sendvič: "I onda ti, pazi ovo..."

SRBIJOM se prije par mjeseci proširio video Hrvatice koja je, nakon izlaska u Novom Sadu, otišla na popularni novosadski Index sendvič, a njezine reakcije i komentari zapalili su internet - i oduševili Srbe.