Povrtni temeljac

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Povrtni temeljac by shutterstock shutterstock

Hranjiv recept za povrtni temeljac koji će poboljšati vaše juhe, rižota, umake i još mnogo toga.

Sastojci

Broj porcija
12
2luka, ugrubo narezana
2mrkve, ugrubo narezane
100 gšampinjona
1 češanjčešnjaka
1rajčica, prerezana na 4 dijela
0,5jabuke
2lista lovora
1 žličicapapra u zrnu
svježi peršin
4,5 lhladne vode

Priprema

1Pirjajte luk u velikom loncu

Oko 15 minuta u velikom loncu na laganoj vatri pirjajte luk, mrkvu, gljive i celer na malo maslinovog ulja.


2Dodajte ostalo povrće i vodu

U lonac dodajte poriluk, češnjak, rajčicu, jabuku, peršin, lovor, papar u zrnu, sol i vodu. Pustite da lagano prokuha, smanjite vatru i pustite da krčka na laganoj vatri poklopljeno, ali ne u potpunosti, oko sat vremena.


3Procijedite

Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Dobro procijedite kroz sito i odbacite krutine. U hladnjaku čuvajte do 5 dana, a u zamrzivaču do 3 mjeseca.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.