Visokoproteinska povrtna juha s ječmom i lećom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Visokoproteinska povrtna juha s ječmom i lećom by iStock iStock

Ovaj recept za bogatu vegansku juhu kombinira cjelovite žitarice, visokoproteinsku leću i obilje hranjivog povrća bogatog vlaknima.

Sastojci

Broj porcija
8
3 češnjačešnjaka
50 gluka, nasjeckanog
2mrkve, oguljene i nasjeckane
50 gcelera
1,7 lpovrtnog temeljca
150 gsvježih gljiva, narezanih
200 gleće, isprane
80 gječma
1 žlicakoncetrata od rajčice
1½ žličicesušenog timijana
1 žlicacurry praha
1lovorov list
1 žlicasvježeg peršina, sitno nasjeckanog
1 žlicasoja umaka
1 žličicasoli
½ žličicesvježe mljevenog papra

Priprema

1Pirjajte luk i češnjak

U velikom loncu, na laganoj vatri i malo ulja pirjajte luk i češnjak 4 minute uz povremeno miješanje.


2Dodajte mrkvu i celer

Dodajte mrkvu i celer i pirjajte još 3 minute uz povremeno miješanje.


3Dodajte povrtni temeljac

Umiješajte povrtni temeljac, narezane gljive, leću, ječam, koncentrat rajčice, timijan, curry prah i lovorov list. Pustite da prokuha, pa smanjite vatru i kuhajte 60 do 70 minuta ili dok leća i ječam ne omekšaju, ali ne budu kašasti.


4Dodajte limunov sok i soja umak

Umiješajte sitno nasjeckani peršin, limunov sok, soja umak, sol i papar.


5Poslužite

Uklonite lovorov list i poslužite vruće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.