Grah varivo

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Grah varivo by Balkan VEGAN Balkan VEGAN

Igor Šarkanović i Jelena Cvetković Š., autori kuharice Balkan VEGAN, s nama su podijelili recept za vegansko grah varivo. Donosimo ga u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
6
500 ggraha
2 lvode
1mrkva
1 glavicaluka
1sušena crvena paprika
2 listasušenog lovora
5 žlicamaslinovog ulja
2 žlicemljevene paprike
1 žličicakopra
0,5 vezicesvježeg peršina
sol i papar prema ukusu

Priprema

1 Pripremite i skuhajte grah

Grah potopite u vodu i ostavite tako preko noći. Vodu više puta promijenite. Idući dan skuhajte grah i kuhajte ga 15 minuta pa nakon kuhanja odlijte svu vodu.


2 Dodajte druge sastojke

Dodajte sušenu papriku, lovorov list i ulijte vruću vodu pa pustite da se kuha na srednje jakoj vatri.

 

3 Prodinstajte luk i mrkvu

Na maslinovom ulju u tavi izdinstajte nasjeckani luk i mrkvu. Dodajte mljevenu papriku i miješajte dok se ne zaprži pa to dodajte u grah.


4 Začinite

Začinite koprom, nasjeckanim peršinom te posolite i popaprite po želji. Po potrebi dolijte vodu (ako želite da varivo bude rjeđe) i promiješajte. Kuhajte dok grah ne omekša.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.