Juha od medvjeđeg luka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od medvjeđeg luka by Shutterstock Shutterstock

Ova osvježavajuća kremasta juha pravi je izbor za proljeće! Iskoristite sezonu medvjeđeg luka i pripremite ovo jelo u manje od 30 minuta.

Sastojci

Broj porcija
8
40 gmaslaca
1crveni luk
3krumpira
1,5 lpovrtnog temeljca
300 gmedvjeđeg luka
50 mlvrhnja za kuhanje
sol
papar

Priprema

1Narežite luk i krumpir

Luk sitno nasjeckajte. Krumpir ogulite i narežite na manje komadiće.


2Dinstajte luk

Na srednjoj vatri u loncu otopite maslac. Dodajte luk pa dinstajte dok ne omekša.


3U temeljcu skuhajte krumpir

Ulijte temeljac. Ubacite krumpir, pojačajte vatru i kuhajte dok ne omekša.


4Medvjeđi luk kratko kuhajte pa izblendajte sastojke

Dodajte medvjeđi luk i kuhajte nekoliko minuta, dok ne uvene. Juhu usitnite štapnim mikserom.


5Završite vrhnjem i začinima

Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje i začinite solju i paprom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.