Grašak s noklicama (bez mesa)

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Grašak s noklicama (bez mesa)

Jelo iz djetinjstva.

Sastojci

Broj porcija
4

Grašak

3 žlicesuncokretovog/biljnog ulja
1 žlicaglatkog brašna
1crveni luk
3 žlicekoncentrata rajčice
1 žličicaslatke crvene paprike
200 ggraška (smrznutog ili svježeg)
sol, papar

Noklice

2jaja
5 žlicaglatkog brašna

Priprema

1 Napravite zapršku

Na ulju zapržite brašno na ne previše jakoj vatri da ne izgori.


2 Dodajte ostale sastojke

Ubacite sitno sjeckani luk, dinstajte par minuta da postakli. Dodajte ostale sastojke i prelijte vodom tako da bude par centimetara iznad svega.


3 Napravite smjesu za noklice

Jaja i brašno dobro izmiješajte vilicom, ne smije ostati nijedna grudica.


4 Skuhajte sve skupa

Spuštajte u grašak koji lagano ključa noklicu po noklicu koju ste oblikovali uz pomoć dvije žličice.


Kuhajte još 15-ak minuta u polupoklopljenom loncu. Ako treba, dodajte vode.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.