Grašak je popularna mahunarka i odličan je dodatak mesu, varivima i umacima, a najčešće ga pravimo uz rižu kao rizi-bizi ili u varivima.
Kombinacije mekane junetine, graška, mrkve i noklica je jelo koje će vas sigurno ugrijati. Ovo klasično jelo najbolje je toplo, posluženo sa svježe nasjeckanim peršinom.
Ovo ukusno jelo možete pripremiti vrlo brzo i poslužiti kao prilog, ali i kao samostalno jelo.
Brzinska tjestenina s lososom i graškom gotova je u manje od 20 minuta i odlična je opcija za ručak ili večeru.
Prepečeni njoki s graškom i parmezanom mogu biti odličan ručak ili večera, tu je recept.
Pripremite svinjske odreske na drugačiji način - sočno meso pečeno do zlatno smeđe boje uz dodatak graška šećerca i mente. Feta sir, dodan na kraju, daje jelu kremoznost i dodatnu slanoću. Kako bi ublažili slatkoću graška šećerca, prije serviranja jelo obilno poškropite limunovim sokom.
Ova lagana i osvježavajuća salata idealna je za tople dane koji nam dolaze. Priprema je brza i jednostavna te ne zahtijeva puno sastojaka. Ipak imajte na umu da morate ostaviti dovoljno vremena za hlađenje. Budući da nema mesa, prikladna je za vegetarijance.
Jednostavan recept za obiteljski ručak koji će se svidjeti i odraslima i djeci prema receptu Zrinke Janković, autorice popularnog bloga Mamin ručak.
Okusi vrta i mediteranske tradicije mogu svakoga dana biti na vašem stoluzahvaljujući Delizie del Sole proizvodima iz Eurospina.
Ovaj tradicionalni prilog je klasičan dodatak bilo kojem obroku ili ga jednostavno poslužite kao samostalno jelo uz dodatak kuhanog ili pire krumpira.
Ovaj jednostavni povrtni curry možete poslužiti kao izdašan prilog ili, uz dodatak riže, kao glavno jelo bez mesa.
Ova gusta juha od graška s dodatkom kuhanog bunceka je gusta, ukusna i hranjiva te idealna za pripremu u bilo koje doba godine.
Tko se zasitio humusa, ovaj namaz od graška će mu dobro doći jer je fin, slatkast i paše uz sve.
Recept Ine Garten: Ova lagana i ukusna verzija poznatog jela obogaćena je proljetnim povrćem poput mahuna, šparoga i graška te prelivena kremastim umakom od parmezana i hrskavom pancetom.
Ovaj pesto prilagođen djeci može se praviti od svježeg, ali i smrznutog graška, što ga čini idealnim za one dane kada nemamo puno toga u smočnici ili kada nam nedostaje svježeg bosiljka. Poslužite ga preko tjestenine, nanesite na prepolovljene cherry rajčice ili uživajte u njemu kao namazu na kriškama tostiranog kruha.