Varivo od ječma

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Varivo od ječma by Shutterstock Shutterstock

Možete ga pripremiti u kombinaciji namirnica koja vam je najdraža. Više o pripremi ječma saznajte na ovom linku.

Sastojci

Broj porcija
4
3 žliceulja
150 gsuhe slanine
1crveni luk
250 gpoluskuhanog ječma
2 žlicekoncentrata rajčice
1mrkva
100 ggraška
2krumpira
sol, papar, crvena paprika

Priprema

1 Popržite slaninu i luk

Na zagrijanom ulju popržite slaninu da zamiriši pa dodajte luk. Pržite dok ne postane staklast.


2 Dodajte rajčicu i začine

Dodajte koncentrat rajčice i kratko promiješajte. Ubacite crvenu papriku i propržite par sekundi - nemojte da ne zagori. Pri ruci imajte vode da zalijete.


3 Ubacite ostale sastojke

Ubacite mrkvu narezanu na kolutiće, krumpir na kocke, grašak i poluskuhani ječam. Posolite i popaprite.


4 Skuhajte do kraja

Kuhajte oko pola sata ili dok svi sastojci ne omekšaju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.