Povrće dobro operite i osušite. Rajčice možete oguliti ako želite, ali nije nužno.
Rajčice narežite na 4 kriške (ostavite jezgru) i stavite u blender.
Papriku prepolovite, izvadite jezgru i očistite od sjemenki. Narežite na nekoliko kriški i dodajte u blender.
Češnjak ogulite i prerežite na pola. Uklonite jezgru koja često bude gorka kada nije kuhana.
Luk narežite na nekoliko ploški i također dodajte u blender.
Krastavac ogulite i prepolovite. Polovicu dodajte u blender, a drugu polovicu sačuvajte.
Povrće blendajte velikom brzinom dok se potpuno ne izgnječi.
Dodajte sol i ocat te lagano miksajući postepeno dodajte maslinovo ulje.
Kušajte i prilagodite sol i ocat. Ako je tekstura pregusta za vaš ukus dodajte malo hladne vode.
Ohladite i poslužite jako hladno!
Ukrasite po želji. Na primjer, zelenom jabukom narezanom na kockice, lukom ili mladim lukom narezanim na kockice, paprikom narezanom na kockice, krutonima i slično.