Ječmena kaša s batatom i prokulicama

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Ječmena kaša s batatom i prokulicama by dianaprpic dianaprpic

Na ovakvu ječmenu kašu možda niste navikli, ali još je bolja od obične.

Sastojci

Broj porcija
8
1crveni luk
3 žlicemaslinovog ulja
300 gječma
1mrkva
sol, papar
200 gbatata
200 gkrumpira

Priprema

1 Dinstajte luk

Narežite luk skroz sitno i dinstajte na maslinovom ulju.


2 Ubacite ječam

Dodajte isprani ječam (nisam prethodno namakala) i dinstajte "na suho" kako bi kaša pustila svoj škrob i poslije bila fina kremasta.


3 Podlijte

Dodajte vodu da prekrije sve, posolite i popaprite.


4 Dodajte mrkvu, celer, peršinov korijen

Narežite mrkvu, peršinov korijen i celerov korijen na sitno pa ubacite u lonac.


5 Dodajte batat, krumpir i prokulice

Kuhajte cca 50 minuta pa podlijte još (može temeljac, može i voda), dodajte narezani batat, krumpir i očišćene prokulice.


6 Skuhajte do kraja

Kuhajte još oko 15 minuta da sve omekša. Probajte pa produžite 5 minuta ili koliko je potrebno.