Zagrijte veću i dublju tavu ili lonac, a zatim ulijte malo maslinovog ulja i dodajte nasjeckani luk. Posolite i pirjajte na srednje jakoj vatri oko 5-7 minuta, ili dok luk ne postane proziran i mekan. Na samom kraju, dodajte protisnuti češnjak i uz miješanje pirjajte još 1 minutu.
Nakon što je krumpir skuhan, ogulite ga i narežite na kockice pa ga dodajte u tavu ili lonac.
Nakon 4-5 minuta, dodajte bob i sve prelijte povrtnom juhom. Kada juha zavrije, smanjite vatru i ostavite da se lagano kuha oko 30 minuta.
Odvojite 4-5 žlica povrća i stavite na stranu, a preostali dio juhe izmiksajte štapnim mikserom.
Nakon što ste izmiksali sastojke, do kraja smanjite vatru pa uzmite odvojeni krumpir i bob te ih vratite natrag u juhu.
Začinite s malo listića sjeckane mente pa pustite da juha još jednom proključa i kuhajte 1-2 minute.
Kada poslužujete juhu, na vrh dodajte malo jogurta i ukrasite s listićima mente.