Krem juha od krumpira i boba

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Krem juha od krumpira i boba by Shutterstock Shutterstock

Uživajte u ovoj kremastoj juhi koja savršeno kombinira okuse krumpira i boba. Dodatak svježe mente osvježava cijelo jelo i pruža dodatnu dimenziju okusa.

Sastojci

Broj porcija
4
1crveni luk, nasjeckan
2 režnjačešnjaka, protisnutog
500 gkrumpira, skuhanog
500 gboba
1 lpovrtne juhe
2 žlicelistova mente, nasjeckanih
jogurt
listovi mente

Priprema

1Pirjajte luk

Zagrijte veću i dublju tavu ili lonac, a zatim ulijte malo maslinovog ulja i dodajte nasjeckani luk. Posolite i pirjajte na srednje jakoj vatri oko 5-7 minuta, ili dok luk ne postane proziran i mekan. Na samom kraju, dodajte protisnuti češnjak i uz miješanje pirjajte još 1 minutu.


2Dodajte krumpir i bob

Nakon što je krumpir skuhan, ogulite ga i narežite na kockice pa ga dodajte u tavu ili lonac.


Nakon 4-5 minuta, dodajte bob i sve prelijte povrtnom juhom. Kada juha zavrije, smanjite vatru i ostavite da se lagano kuha oko 30 minuta.


3Izmiksajte štapnim mikserom

Odvojite 4-5 žlica povrća i stavite na stranu, a preostali dio juhe izmiksajte štapnim mikserom.


Nakon što ste izmiksali sastojke, do kraja smanjite vatru pa uzmite odvojeni krumpir i bob te ih vratite natrag u juhu.


4Dodajte nasjeckanu mentu

Začinite s malo listića sjeckane mente pa pustite da juha još jednom proključa i kuhajte 1-2 minute.


5Poslužite

Kada poslužujete juhu, na vrh dodajte malo jogurta i ukrasite s listićima mente.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.