Vege

Vegetarijanska kuhinja je daleko od uvriježenih predrasuda koje ju baziraju samo na zelenoj salati i tofuu. Ovdje je niz zanimljivih vege ideja koje će se svidjeti i najvećim obožavateljima mesa.

Vege
Salata od cikle
(21)
35min

Cikla sadrži nitrite koji snižavaju krvni pritisak, a zbog svojeg visokog udjela Vitamina B, kalija i željeza svrstavamo je u skupinu najzdravijeg povrća. Cikla se dugo kuha pa za brže kuhanje možete koristiti ekspres lonac.

Štrudla sa sirom i špinatom
(20)
45min

Za ovu štrudlu trebat će vam špinat, svježi sir, kupovne kore za savijače i još nekoliko sastojaka.

Mini burek sa špinatom
(18)
50min

Ovaj recept odličan je kad ste u stisci s vremenom i nemate kad razvlačiti domaće kore. A evo kako ga i sami relativno brzo možete pripremiti.

Krastavci s vrhnjem
(17)
15min

Osvježavajuća salata, jako dobro paše uz pohano meso.

Popečci od tikvica
(17)
20min

Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.

Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja
(15)
50min

Iako se palenta najčešće priprema kao kremasti prilog, ovog puta odlučili smo se pripremiti ju na drugačiji način. Izgledom podsjeća na svima omiljene pržene krumpiriće, no ipak je riječ o zdravoj i ukusnoj grickalici.

Domaći mlinci
(15)
1h 10min

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Salata s grilanim kukuruzom
(14)
30min

Ako volite pečeni kukuruz, voljet ćete i ovu salatu. Grilanom kukuruzu dodajte nasjeckan avokado i rajčicu i sve prelijte osvježavajućim vinaigrette dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz meso ili povrće s roštilja.

Salata to go
(14)
15min

Salata u staklenci praktičan je način da je uzmete na posao, na faks ili gdje god idete. Sve je u jednoj posudi i nemate brige oko posebnog pakiranja dresinga.

Šopska salata
(14)
10min

Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba. Također pazite da salata ima dovoljno sira i da ju prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.

Prisiljeno zelje
(14)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Kiseli krastavci
(13)
1h

Ako se dosad niste okušali u pripremi kiselih krastavaca, onda je sad pravo vrijeme. Priprema je izrazito jednostavna i brza, a okus se ne može usporediti s kupovnim. Po želji prilikom punjenja staklenke dodajte gorušicu u zrnu.

Zafrkanci sa sirom
(13)
1h 15min

Za pripremu ovog jela potrebno je umijesiti tijesto, a dok se ono ne udvostručiti, pripremiti nadjev i preljev s kojim će se ono napuniti i premazati. Rezultat su ukusni i hrskavi zafrkanci sa sirom.

Hrskavi kroketi
(13)
30min

Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.

Pečeni krumpir s palentom
(12)
30min

Ovaj krumpir iz pećnice savršeno je ukusan, mekan i hrskav.

Muffini s jabukama i krem sirom
(12)
50min

Sočni biskvit s jabukama i začinima ukrašen je kremom od krem sira, maslaca i šećera u prahu. Nama su ovi muffini definitivno na vrhu jesenske liste najboljih deserata.

Špageti u zelenom umaku
(12)
30min

Špageti u zelenom umaku, u kojem dominiraju burrata sir i bosiljak, idealna su kombinacija za drugačiji ručak. Kremasti umak brzo se priprema, a cijelo jelo bit će gotovo za samo pola sata.

Penne marinara
(12)
45min

U ovaj recept idu rajčice iz konzerve, bosiljak, češnjak i maslinovo ulje. Umak za jednostavan, zdrav obrok u bilo koje doba godine.

Pohani sir
(12)
30min

Ovo je jelo toliko jednostavno, a nevjerojatno ukusno i hrskavo. Poslužite ga uz sve što vam srce poželi, a za još više okusa, pokapajte ga s nekoliko kapi limunovog soka.

Kremasta juha od bundeve
(12)
1h 25min

Iako recepti od bundeve iskaču sa svih strana, nekima nije toliko poznata. Ako je još niste ni probali, juha je dobar izbor za početak. Nije slatka ako ste to mislili, a sami si možete dodati ljutine koliko vam paše.

Index kuhinja

U centru Zagreba otvoren lokal posvećen soparniku, cijene se kreću već od 1.50 €

U centru Zagreba otvoren lokal posvećen soparniku, cijene se kreću već od 1.50 €

U SAMOM centru Zagreba, u Petrinjskoj ulici 28, otvoren je prvi zagrebački Soparnik To Go, specijalizirani lokal za najpoznatiji dalmatinski street food - soparnik.
Britanac koji 20 godina živi u Hrvatskoj otkrio gdje se u Zagrebu stvarno dobro jede

Britanac koji 20 godina živi u Hrvatskoj otkrio gdje se u Zagrebu stvarno dobro jede

PAUL Bradbury, britanski bloger koji već 20 godina živi u Hrvatskoj, nedavno je objavio video o najboljim restoranima u Zagrebu koje je posjetio otkako ovdje živi.
I vi držite maslac u hladnjaku? Evo zašto ne biste trebali

I vi držite maslac u hladnjaku? Evo zašto ne biste trebali

ČUVANJE maslaca na sobnoj temperaturi u pokrivenoj posudi čini ga mekšim.