Kruh i peciva

Postupak izrade kruha i peciva mnogima se čini kompliciran. Ali uz naše detaljne recepte možete lako doći do onog divnog mirisa svježe pečenog kruha.

Kruh i peciva
Burek sa sirom
(29)
1h

Burek, tvrde naši susjedi iz Bosne, može biti samo od mesa, a sve ostalo su pite. No burek je originalno iz Turske, a tamo ga najčešće pripremaju upravo sa sirom. Pita ili burek, svi se možemo složiti da je najbolji kad je poslužen topli uz čašu hladnog jogurta.

Pogača cvijet
(22)
1h 35min

Ova pogača jako je mekana i ukusna, a priprema je vrlo jednostavna.

Kiflice sa šunkom i sirom
(22)
35min

Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike.

Štrudla sa sirom i špinatom
(20)
45min

Za ovu štrudlu trebat će vam špinat, svježi sir, kupovne kore za savijače i još nekoliko sastojaka.

Baguette s češnjakom
(19)
8min

Vrlo jednostavno, a jako mirišljavo i fino.

Mini burek sa špinatom
(18)
50min

Ovaj recept odličan je kad ste u stisci s vremenom i nemate kad razvlačiti domaće kore. A evo kako ga i sami relativno brzo možete pripremiti.

Dizane štrudlice
(15)
2h 45min

Mini makovnjače i orahnjače koje možete dizati sat - dva pa peći, ali i pustiti preko noći pa ispeći ujutro. Tople i friške za uz kavu, top!

 Punjena pogača
(13)
1h 55min

Pogaču od dizanog tijesta smo punili feta sirom i maslacem, premazali jajetom i posipali mješavinom sjemenka. Hrskava je izvana, mekana iznutra i izvrsno se slaže s čašom jogurta.

Mliječni kruh
(13)
3h 30min

Od ovog tijesta možete napraviti krafne, kifle za sendviče ili žemlje za burgere, a možete ga i ispohati. Priprema je malo drugačija od pripreme klasičnog kruha, a rezultat je hrskava korica te mekani i prozračni kruh.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Domaće kiflice
(13)
2h 5min

Domaće, mirisne i mekane kiflice svima su draže od onih kupovnih. Možete ih puniti sirom, šunkom, krem sirom ili ih ostaviti prazne. Posipajte ih sjemenkama po želji i spremne su za pećnicu.

Pogačice sa sirom
(12)
45min

Za koju god priliku ih pripremite, ove ukusne pogačice nestat će u trenu.

Gougeres
(12)
50min

Ovi savršeno prozračni jastučići sa sirom dio su francuske kuhinje. Odličan su izbor ako tražite ukusan finger food, ali i doručak.

Slani uštipci
(12)
8min

Brzo su gotovi, a još brže nestanu s tanjura uz slane nareske.

Kupus kifle
(11)
1h 30min

Rade se jednostavnije od klasičnih i jako su mekane.

Kruh od banane i heljdinog brašna
(11)
55min

Veliki sam ljubitelj kruha od banane i dugo sam bila u potrazi za zdravijom varijantom ovog kolača koji mogu jesti bez grižnje savjesti. Brinula me sočnost pa sam isprva bila skeptična prema heljdinom brašnu, ali kombinacija je ispala fenomenalno.

Komiška pogača
(11)
2h 20min

Pogača koje svoje korijene vuče s otoka Visa sastoji se od mekanog tijesta i punjenja od luka, maslinovog ulja, inćuna i povrća.

Flammkuchen
(11)
1h 15min

Jelo koje izgledom podsjeća na pizzu se radi od dizanog tankog tijesta nadjevenog kiselim vrhnjem, lukom i slaninom.

Mekana peciva
(11)
2h 10min

Svježi i mirisni domaći kruh za čiju ćete izradu ipak trebati malo spretnosti i mašte. Kako napraviti ovaj kruh saznajte u nastavku recepta.

Index kuhinja

Vrijeme je za voćne deserte, a ovo su najjednostavniji koje možete napraviti

Vrijeme je za voćne deserte, a ovo su najjednostavniji koje možete napraviti

KAD svježe voće zavlada tržnicama, nema boljeg načina da se zasladite nego laganim, osvježavajućim desertima. Voćni deserti idealan su izbor za tople dane - brzo se pripremaju, puni su prirodnih okusa i ne opterećuju organizam. U nastavku donosimo neke od najjednostavnijih recepata koje možete pripremiti kod kuće, bez puno truda, a uz maksimalan užitak.
Sjećate li se svojih početaka u kuhinji? Evo u čemu svi početnici griješe

Sjećate li se svojih početaka u kuhinji? Evo u čemu svi početnici griješe

SVI smo jednom bili početnici u kuhinji i radili pogreške koje danas ne bi mogli zamisliti - evo koje su to najčešće.
Kako temeljito očistiti jagode? Donosimo pet provjerenih metoda

Kako temeljito očistiti jagode? Donosimo pet provjerenih metoda

STIGLA je sezona jagoda, omiljenog voća koje vežemo uz kasno proljeće i rano ljeto. Bilo da ih jedete izravno iz zdjelice, koristite za pripremu deserta ili kolača ili pak od njih radite džem, prvo ih je uvijek potrebno oprati, bez obzira na to gdje su kupljene.