Kruh i peciva

Postupak izrade kruha i peciva mnogima se čini kompliciran. Ali uz naše detaljne recepte možete lako doći do onog divnog mirisa svježe pečenog kruha.

Kruh i peciva
Burek sa sirom
(29)
1h

Burek, tvrde naši susjedi iz Bosne, može biti samo od mesa, a sve ostalo su pite. No burek je originalno iz Turske, a tamo ga najčešće pripremaju upravo sa sirom. Pita ili burek, svi se možemo složiti da je najbolji kad je poslužen topli uz čašu hladnog jogurta.

Kiflice sa šunkom i sirom
(22)
35min

Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike.

Pogača cvijet
(21)
1h 35min

Ova pogača jako je mekana i ukusna, a priprema je vrlo jednostavna.

Baguette s češnjakom
(19)
8min

Vrlo jednostavno, a jako mirišljavo i fino.

Štrudla sa sirom i špinatom
(19)
45min

Za ovu štrudlu trebat će vam špinat, svježi sir, kupovne kore za savijače i još nekoliko sastojaka.

Mini burek sa špinatom
(18)
50min

Ovaj recept odličan je kad ste u stisci s vremenom i nemate kad razvlačiti domaće kore. A evo kako ga i sami relativno brzo možete pripremiti.

Dizane štrudlice
(14)
2h 45min

Mini makovnjače i orahnjače koje možete dizati sat - dva pa peći, ali i pustiti preko noći pa ispeći ujutro. Tople i friške za uz kavu, top!

Mliječni kruh
(13)
3h 30min

Od ovog tijesta možete napraviti krafne, kifle za sendviče ili žemlje za burgere, a možete ga i ispohati. Priprema je malo drugačija od pripreme klasičnog kruha, a rezultat je hrskava korica te mekani i prozračni kruh.

Domaće kiflice
(13)
2h 5min

Domaće, mirisne i mekane kiflice svima su draže od onih kupovnih. Možete ih puniti sirom, šunkom, krem sirom ili ih ostaviti prazne. Posipajte ih sjemenkama po želji i spremne su za pećnicu.

 Punjena pogača
(13)
1h 55min

Pogaču od dizanog tijesta smo punili feta sirom i maslacem, premazali jajetom i posipali mješavinom sjemenka. Hrskava je izvana, mekana iznutra i izvrsno se slaže s čašom jogurta.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Stromboli
(12)
2h 25min

Ako vam je dosadila klasična pizza, predlažemo da isprobate recept za rolanu Stromboli pizzu. Tijesto se u ovom slučaju razvaljuje u pravokutnik, te se puni kombinacijom različitih mesnih narezaka, najčešće trajne kobasice (salame), šunke i sira.

Gougeres
(12)
50min

Ovi savršeno prozračni jastučići sa sirom dio su francuske kuhinje. Odličan su izbor ako tražite ukusan finger food, ali i doručak.

Pogačice sa sirom
(12)
45min

Za koju god priliku ih pripremite, ove ukusne pogačice nestat će u trenu.

Kupus kifle
(11)
1h 30min

Rade se jednostavnije od klasičnih i jako su mekane.

Pirov kruh s makom
(11)
1h 20min

Savršena kombinacija okusa.

Slani uštipci
(11)
8min

Brzo su gotovi, a još brže nestanu s tanjura uz slane nareske.

Komiška pogača
(11)
2h 20min

Pogača koje svoje korijene vuče s otoka Visa sastoji se od mekanog tijesta i punjenja od luka, maslinovog ulja, inćuna i povrća.

Kruh od banane i heljdinog brašna
(11)
55min

Veliki sam ljubitelj kruha od banane i dugo sam bila u potrazi za zdravijom varijantom ovog kolača koji mogu jesti bez grižnje savjesti. Brinula me sočnost pa sam isprva bila skeptična prema heljdinom brašnu, ali kombinacija je ispala fenomenalno.

Index kuhinja

Čitateljica Petra s nama je podijelila recept koji vrišti ljeto - lubenica cheesecake

Čitateljica Petra s nama je podijelila recept koji vrišti ljeto - lubenica cheesecake

LJETI nam se stvarno ne da paliti pećnice i zato se posebno razveselimo kada otkrijemo još jedan recept za deserte bez pečenja. Danas vam donosimo jedan upravo takav, a riječ je o lubenica cheesecakeu koji je s nama podijelila naša čitateljica Petra Sabljić.
Na moru ste? U ove se restorane u Dalmaciji isplati otići pojesti

Na moru ste? U ove se restorane u Dalmaciji isplati otići pojesti

AKO PLANIRATE na more u Dalmaciju ili ste već tamo, sigurno ćete htjeti nešto pojesti navečer nakon plaže. Taste Atlas složio je popis najboljih restorana u Dalmaciji te u nastavku donosimo top 15 restorana s dalmatinskim specijalitetima u koje se isplati otići.
Zatvorila se popularna zagrebačka pivnica koja je točila craft piva

Zatvorila se popularna zagrebačka pivnica koja je točila craft piva

KRAJEM LIPNJA pisali smo o zatvaranju jednog od popularnijih zagrebačkih craft beer shopova, Valhalle u Radićevoj ulici, a čini se da još jedan lokal slijedi njegovu sudbinu.