Kruh i peciva

Postupak izrade kruha i peciva mnogima se čini kompliciran. Ali uz naše detaljne recepte možete lako doći do onog divnog mirisa svježe pečenog kruha.

Kruh i peciva
Burek sa sirom
(27)
1h

Burek, tvrde naši susjedi iz Bosne, može biti samo od mesa, a sve ostalo su pite. No burek je originalno iz Turske, a tamo ga najčešće pripremaju upravo sa sirom. Pita ili burek, svi se možemo složiti da je najbolji kad je poslužen topli uz čašu hladnog jogurta.

Pogača cvijet
(21)
1h 35min

Ova pogača jako je mekana i ukusna, a priprema je vrlo jednostavna.

Kiflice sa šunkom i sirom
(20)
35min

Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike.

Štrudla sa sirom i špinatom
(19)
45min

Za ovu štrudlu trebat će vam špinat, svježi sir, kupovne kore za savijače i još nekoliko sastojaka.

Baguette s češnjakom
(19)
8min

Vrlo jednostavno, a jako mirišljavo i fino.

Mini burek sa špinatom
(18)
50min

Ovaj recept odličan je kad ste u stisci s vremenom i nemate kad razvlačiti domaće kore. A evo kako ga i sami relativno brzo možete pripremiti.

Brza pita sa sirom
(14)
40min

Ova pita idealna je ako nemate previše slobodnog vremena na raspolaganju, a opet želite pripremiti nešto ukusno. Kore za pitu potrebno je oblikovati u lepezu, a zatim preliti nadjevom i staviti u pećnicu.

 Punjena pogača
(13)
1h 55min

Pogaču od dizanog tijesta smo punili feta sirom i maslacem, premazali jajetom i posipali mješavinom sjemenka. Hrskava je izvana, mekana iznutra i izvrsno se slaže s čašom jogurta.

Mliječni kruh
(13)
3h 30min

Od ovog tijesta možete napraviti krafne, kifle za sendviče ili žemlje za burgere, a možete ga i ispohati. Priprema je malo drugačija od pripreme klasičnog kruha, a rezultat je hrskava korica te mekani i prozračni kruh.

Domaće kiflice
(13)
2h 5min

Domaće, mirisne i mekane kiflice svima su draže od onih kupovnih. Možete ih puniti sirom, šunkom, krem sirom ili ih ostaviti prazne. Posipajte ih sjemenkama po želji i spremne su za pećnicu.

Dizane štrudlice
(13)
2h 45min

Mini makovnjače i orahnjače koje možete dizati sat - dva pa peći, ali i pustiti preko noći pa ispeći ujutro. Tople i friške za uz kavu, top!

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Stromboli
(12)
2h 25min

Ako vam je dosadila klasična pizza, predlažemo da isprobate recept za rolanu Stromboli pizzu. Tijesto se u ovom slučaju razvaljuje u pravokutnik, te se puni kombinacijom različitih mesnih narezaka, najčešće trajne kobasice (salame), šunke i sira.

Gougeres
(12)
50min

Ovi savršeno prozračni jastučići sa sirom dio su francuske kuhinje. Odličan su izbor ako tražite ukusan finger food, ali i doručak.

Komiška pogača
(11)
2h 20min

Pogača koje svoje korijene vuče s otoka Visa sastoji se od mekanog tijesta i punjenja od luka, maslinovog ulja, inćuna i povrća.

Flammkuchen
(11)
1h 15min

Jelo koje izgledom podsjeća na pizzu se radi od dizanog tankog tijesta nadjevenog kiselim vrhnjem, lukom i slaninom.

Pogačice sa sirom
(11)
45min

Za koju god priliku ih pripremite, ove ukusne pogačice nestat će u trenu.

Slani uštipci
(11)
8min

Brzo su gotovi, a još brže nestanu s tanjura uz slane nareske.

Čokoladna babka
(11)
3h 15min

Babka je poljski slatki kruh koji se tradicionalno priprema u vrijeme Uskrsa, a babka na poljskom znači baka. Ovaj kruh od dizanog tijesta može se puniti različitim nadjevima, od voća do orašastih plodova, ali mi smo se ovaj put odlučili za nadjev od čokolade.

Bagels
(11)
2h

Osnovne sastojke iz smočnice možete pretvoriti u ukusna domaća peciva s rupom i sjemenkama, poznata pod nazivom „bagels“. Američka peciva od dizanog tijesta pripremaju se na neobičan način – prvo se kuhaju, a zatim peku, te se time postiže malo drugačija, žilavija tekstura peciva.

Index kuhinja

Lijepa priča iz Pule: Larine su torte prava umjetnost, a sve je počelo slučajno

Lijepa priča iz Pule: Larine su torte prava umjetnost, a sve je počelo slučajno

LARA Tišljar je iznimno talentirana slastičarka iz Pule koja je karijeru restauratorice umjetnina zamjenila stvaranjem vizualno impresivnih torti i slastica.
Glavni sastojak ovog napitka mogao bi vas šokirati, no neki tvrde kako je odličan

Glavni sastojak ovog napitka mogao bi vas šokirati, no neki tvrde kako je odličan

OTKRIJTE kako pripremiti hranjivi smoothie s 50 grama proteina, bez ikakvog proteinskog praha.
Na Mažuranac se vraća Ljeto kod Matoša

Na Mažuranac se vraća Ljeto kod Matoša

ZAGREBAČKA manifestacija Ljeto kod Matoša spremna je za svoje ovogodišnje izdanje, a održavat će se u centru grada, na Mažurancu.