U 120 ml tople vode, bez miješanja, dodajte šećer i kvasac i ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira, a potom promiješajte.
Pomiješajte sol i 440 g brašna u većoj posudi, napravite udubinu u sredini, dodajte smjesu s kvascem i 80 ml tople vode. Miješajući rukama, dodajte ostatak vode po potrebi. Trebali bi dobiti vlažno i čvrsto tijesto.
Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu pa ga mijesite otprilike 10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Po potrebi dodajte još brašna kako se tijesto ne bi ljepilo.
Lagano namastite veću posudu, stavite tijesto, okrenite par puta kako bi se nauljilo sa svih strana, prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu 60 minuta, odnosno dok se ne udvostruči.
Nakon što je tijesto naraslo, dlanom ga pritisnite i pustite da odmori još 10 minuta.
Tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova, ako želite možete koristiti i vagu da budete sigurni da su jednake težine. Svaki komad oblikujte u krug. Uzmite tijesto u ruke i lagano ga kružnim pokretima pritisnite na radnu površinu kako bi dobili savršeno oblikovano okruglo tijesto. Ponovite postupka s ostatkom tijesta.
Prst umočite u brašno i s njim pritisnite središte svake kuglice kako biste dobili tijesto nalik prstenu. Lagano svaki prsten raširite rukama kako bi dobili veću rupu u sredini.
Oblikovano tijesto poslažite na pobrašnjeni pleh ili papir za pečenje, ostavljajući razmak između peciva, prekrijte ih vlažnom krpom i ostavite da odmore 10 minuta.
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva, a veći lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Zakuhajte veliki lonac s vodom i pomoću šupljikave žlice ih spuštajte unutra, pazite da ne pretrpate lonac. Nakon što isplivaju na vrh, kuhajte minutu, preokrenite i kuhajte još jednu minutu. Izvadite ih iz vode i slažite na pripremljeni pleh.
Premažite ih umućenim jajetom i posipajte sjemenkama po želji ili krupnom soli.
Stavite u pećnicu na 20 do 25 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju.
Izvadite, poslažite ih na rešetku i ostavite da se kratko ohlade.
Razrežite i premažite sirnim namazom ili džemom po želji.
(po porciji)