Naša kolekcija recepata glavnih jela ima sve što vam treba - od jednostavnih i brzih do raskošnih i složenih.
Ovo je recept za najbolje lazanje! Bogati slojevi tijesta, mesa, umaka od rajčice, bijelog umaka i sira tope se u ustima. Može li bolje od ovog?
Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.
Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.
Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.
Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.
Ovaj je recept verzija klasičnog talijanskog umaka od mesa poznatog talijanskog kuhara Maria Caramelle. Umak je gust, savršeno izbalansirane kiselosti, količine dovoljne za naveden broj porcija. Najbolji je kad kratko odstoji poslužen uz svježe tagliatelle.
Jelo koje možete poslužiti kao ručak ili večeru, a ukusno je i idući dan. Kombinacija začina, povrća i limete će vas osvježiti, što ovo jelo čini idealno za toplije dane.
Zapečeni grah ili gravče na tavče tradicionalno je makedonsko jelo. Najčešće se poslužuje u glinenim posudama, a može se servirati kao samostalno jelo ili kao prilog uz pečeno meso i kobasice.
Mekane palačinke, slojevi špinata, ricotte, umaka od rajčice i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom. Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama.
Osnovne vještine baratanja nožem, sezonsko povrće i veliki lonac - ove tri stvari su vam potrebne za pripremu obilne, bogate i hranjive talijanske juhe. Priprema ove juhe nema točno utvrđene namirnice već se one mijenjaju ovisno o sezoni. Ipak, većina recepata uključuje luk, mrkvu, celer, rajčice i mahunarke, poput graha ili graška.
Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.
Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.
Jednostavan i ukusan recept koji bi vam mogao postati jedan od najdražih.
Pečeno pile punjeno maslacem, začinima i limunom bit će aromatično i sočno, a poslužiti ga možete uz pečeni krumpir, mlince ili rižu.
Ova dobro začinjena i sočna svinjska rebarca iz pećnice pun su pogodak i malo im tko može odoljeti. Osim dobre marinade i začina za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso. Uz ova rebarca nije vam potrebno baš ništa, ali slobodno ih poslužite uz omiljeni umak za roštilj i veliku zdjelu sezonske salate!
Ovo je jelo siromašno ugljikohidratima, a izuzetno kremasto i bogatog okusa. Piletinu možete zapeći na grill tavi (ili roštilju) ili u pećnici.
Pržena riža, poznatija pod nazivom fried rice, jednostavno je jelo koje se može poslužiti kao prilog ili glavno jelo. Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila.
Starinsko i sirotinjsko jelo koje nije ništa manje ukusno od nekakvog „ekskluzivnog jela“. Štoviše, vrlo je ukusno i zaista zasitno. Potrebno nam je samo nekoliko sastojaka i možda dvadesetak kuna kako biste pripremili okrepljujući ručak.
Donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.