Glavna jela

Naša kolekcija recepata glavnih jela ima sve što vam treba - od jednostavnih i brzih do raskošnih i složenih.

Glavna jela
Goveđi gulaš s Guinness pivom
(15)
1h 10min

Ovo tradicionalno irsko varivo radi se s govedinom nasjeckanom na kockice, te povrćem poput luka, mrkve, krumpira, celera i pastrnjaka. Gulaš treba kuhati na laganoj vatri kako bi se svi okusi sjedinili.

Piletina na lovački način
(15)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Juneći gulaš s knedlama od kruha
(14)
2h 30min

Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.

Pašta fažol
(14)
1h 40min

Iznimno jednostavno, a toliko ukusno i hranjivo jelo.

Brza pita s tikvicama
(14)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Prisiljeno zelje
(14)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Piletina na azijski način
(13)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Kroketi od krumpira s mljevenim mesom
(13)
45min

Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.

Lazanje od palačinki
(12)
1h 10min

Mekane palačinke, slojevi špinata, ricotte, umaka od rajčice i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom. Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama.

Salata sa svježim smokvama i rikulom
(12)
10min

Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.

Brzinska piletina s kus kusom
(12)
30min

Jelo koje možete poslužiti kao ručak ili večeru, a ukusno je i idući dan. Kombinacija začina, povrća i limete će vas osvježiti, što ovo jelo čini idealno za toplije dane.

Bijeli žganci
(12)
30min

Ovo starinsko sirotinjsko jelo je vrlo ukusno i zaista zasitno, a za pripremu vam je potrebno samo nekoliko lako dostupnih sastojaka i 30 minuta vremena.

Fettuccine s češnjakom i parmezanom
(12)
30min

Donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

Krpice sa šunkom
(12)
1h 15min

Volimo jela koja nas ugriju kad vani zahladi. Jedno od tih su tradicionalne zapečene krpice sa šunkom. Kuhanu tjesteninu pomiješali smo sa šunkom, prženim lukom i začinima, složili u pekač, prelili mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka te zapekli u pećnici.

Pržena riža
(11)
25min

Pržena riža, poznatija pod nazivom fried rice, jednostavno je jelo koje se može poslužiti kao prilog ili glavno jelo. Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila.

Piletina s pestom
(11)
30min

Ovo je jelo siromašno ugljikohidratima, a izuzetno kremasto i bogatog okusa. Piletinu možete zapeći na grill tavi (ili roštilju) ili u pećnici.

Svinjski kare u panadi od krušnih mrvica i parmezana sa salatom od krumpira, rajčice i maslina
(11)
1h

Uz par jednostavnih trikova napravit ćete najbolji pohani kare koji ostaje sočan s ekstra hrskavom panadom. Poslužen je uz jednostavnu salatu od krumpira, luka, cherry rajčica i maslina prelijanu dresingom od senfa i maslinovog ulja.

Carsko meso s kremom od jabuke, češnjaka i hrena i salatom od koromača
(11)
2h 30min

Jedan od mojih najomiljenijih dijelova mesa za pripremu je svinjski trbuh, popularno nazvan carsko meso. Carsko meso se može ukuhavati u umacima, sušiti, dimiti, usoliti i peći. Ja ga preferiram peći na laganoj temperaturi da bi sočnost i fina masnoća došli do izražaja. U kombinaciji s hrskavom koricom i finim prilogom to postaje nenadmašan gastronomski doživljaj.

Pečeno pile
(11)
1h 10min

Pečeno pile punjeno maslacem, začinima i limunom bit će aromatično i sočno, a poslužiti ga možete uz pečeni krumpir, mlince ili rižu.

Mesna pita s pire krumpirom
(11)
1h 30min

Ništa nas ne može ugrijati kao ova pita s nadjevom od mljevene junetine i pire krumpira. Po želji u mesni nadjev dodajte mrkvu, papriku ili grašak.

Index kuhinja

Imamo top listu najomraženijih kolača kod djece - jeste li ih i vi izbjegavali?

Imamo top listu najomraženijih kolača kod djece - jeste li ih i vi izbjegavali?

SVI se možemo prisjetiti nekih klasika iz djetinjstva od kojih smo kao djeca bježali - bili to kolači s orasima, grožđicama ili ljepljiva baklava. Sastavili smo top listu kolača za koje je najvjerojatnije da djeci baš i neće biti omiljeni.
Znate li kako Talijani jedu palačinke za blagdane? Na neobičan način - u juhi

Znate li kako Talijani jedu palačinke za blagdane? Na neobičan način - u juhi

SCRIPPELLE in brodo u doslovnom prijevodu znači "palačinke u temeljcu", odnosno palačinke u juhi, a iako nam na prvu palačinke i juha nikako ne idu zajedno, zapravo ima smisla ako su palačinke slane.
7 omiljenih kolača s korama koji nikad ne dosade, naći će se i na blagdanskom stolu

7 omiljenih kolača s korama koji nikad ne dosade, naći će se i na blagdanskom stolu

OSIM suhih kolača i keksića, za blagdane mnogi rade i kolače s korama koji, kada malo otpuste, budu savršeni. Govorimo o kolačima poput mađarice, medene pite, boem kocki i mnogih drugih, a u nastavku izdvajamo nekoliko naših omiljenih kolača s korama koje ćemo zasigurno raditi za blagdane.