Glavna jela

Naša kolekcija recepata glavnih jela ima sve što vam treba - od jednostavnih i brzih do raskošnih i složenih.

Glavna jela
Piletina na lovački način
(15)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Goveđi gulaš s Guinness pivom
(15)
1h 10min

Ovo tradicionalno irsko varivo radi se s govedinom nasjeckanom na kockice, te povrćem poput luka, mrkve, krumpira, celera i pastrnjaka. Gulaš treba kuhati na laganoj vatri kako bi se svi okusi sjedinili.

Brza pita s tikvicama
(15)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Pašta fažol
(14)
1h 40min

Iznimno jednostavno, a toliko ukusno i hranjivo jelo.

Prisiljeno zelje
(14)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Juneći gulaš s knedlama od kruha
(14)
2h 30min

Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.

Kroketi od krumpira s mljevenim mesom
(13)
45min

Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.

Piletina na azijski način
(13)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Salata sa svježim smokvama i rikulom
(12)
10min

Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.

Lazanje od palačinki
(12)
1h 10min

Mekane palačinke, slojevi špinata, ricotte, umaka od rajčice i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom. Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama.

Krpice sa šunkom
(12)
1h 15min

Volimo jela koja nas ugriju kad vani zahladi. Jedno od tih su tradicionalne zapečene krpice sa šunkom. Kuhanu tjesteninu pomiješali smo sa šunkom, prženim lukom i začinima, složili u pekač, prelili mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka te zapekli u pećnici.

Brzinska piletina s kus kusom
(12)
30min

Jelo koje možete poslužiti kao ručak ili večeru, a ukusno je i idući dan. Kombinacija začina, povrća i limete će vas osvježiti, što ovo jelo čini idealno za toplije dane.

Fettuccine s češnjakom i parmezanom
(12)
30min

Donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

Carsko meso s kremom od jabuke, češnjaka i hrena i salatom od koromača
(11)
2h 30min

Jedan od mojih najomiljenijih dijelova mesa za pripremu je svinjski trbuh, popularno nazvan carsko meso. Carsko meso se može ukuhavati u umacima, sušiti, dimiti, usoliti i peći. Ja ga preferiram peći na laganoj temperaturi da bi sočnost i fina masnoća došli do izražaja. U kombinaciji s hrskavom koricom i finim prilogom to postaje nenadmašan gastronomski doživljaj.

Mesna pita s pire krumpirom
(11)
1h 30min

Ništa nas ne može ugrijati kao ova pita s nadjevom od mljevene junetine i pire krumpira. Po želji u mesni nadjev dodajte mrkvu, papriku ili grašak.

Zapečeni mlinci s piletinom
(11)
1h

Ukusno jelo koje izgledom podsjeća na lazanje, no umjesto tijesta za lazanje, koristili smo - mlince. Mlince je potrebno slagati u pekač s umakom, piletinom i sirom te sve zajedno zapeći u pećnici.

Sočna rebarca iz pećnice
(11)
2h 30min

Ova dobro začinjena i sočna svinjska rebarca iz pećnice pun su pogodak i malo im tko može odoljeti. Osim dobre marinade i začina za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso. Uz ova rebarca nije vam potrebno baš ništa, ali slobodno ih poslužite uz omiljeni umak za roštilj i veliku zdjelu sezonske salate!

Svinjski kare u panadi od krušnih mrvica i parmezana sa salatom od krumpira, rajčice i maslina
(11)
1h

Uz par jednostavnih trikova napravit ćete najbolji pohani kare koji ostaje sočan s ekstra hrskavom panadom. Poslužen je uz jednostavnu salatu od krumpira, luka, cherry rajčica i maslina prelijanu dresingom od senfa i maslinovog ulja.

Samoborski kotleti
(11)
45min

Isprobajte recept za sočne i mekane, svima dobro poznate, samoborske kotlete. Polaganim pečenjem, gotovo kuhanjem mesa na slabijoj vatri, način je na koji ćete dobiti sočno meso. Možete ih poslužiti uz kuhani ili pečeni krumpir, krumpir salatu ili prilog po izboru.

Piletina s pestom
(11)
30min

Ovo je jelo siromašno ugljikohidratima, a izuzetno kremasto i bogatog okusa. Piletinu možete zapeći na grill tavi (ili roštilju) ili u pećnici.

Index kuhinja

Sjećate se Ane Ugarković? Imala je svoj kulinarski show, a sada se vraća na scenu

Sjećate se Ane Ugarković? Imala je svoj kulinarski show, a sada se vraća na scenu

ANA UGARKOVIĆ, poznata hrvatska chefica, vraća se na zagrebačku kulinarsku scenu s novim video serijalom "Ana kuha, Zagreb voli", koji je povodom Uskrsa i uskrsnih blagdana nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.
Uskoro kreće Asian Street Food Festival, poznata su sva jela koja će se nuditi

Uskoro kreće Asian Street Food Festival, poznata su sva jela koja će se nuditi

MEĐU 50-ak egzotičnih delicija, na Asian Street Food Festivalu od 23. do 29. travnja moći ćemo kušati i šrilankanski kothu, kineski Rou Jia Mo, Harajuku palačinke, ražnjiće s lignjama, bao bunse s pašticadom, sushi u formi burrita i lignje u kadaifu.
Kupili ste šunku i što sad? Evo kako ju pripremiti, korak po korak

Kupili ste šunku i što sad? Evo kako ju pripremiti, korak po korak

BILO da ju želite samo skuhati ili ju ispeći u kruhu, u nastavku ćemo vam, korak po korak, objasniti na što sve trebate pripaziti i kako ju pripremiti, uz recepte.