Glavna jela

Naša kolekcija recepata glavnih jela ima sve što vam treba - od jednostavnih i brzih do raskošnih i složenih.

Glavna jela
Piletina na lovački način
(15)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Goveđi gulaš s Guinness pivom
(15)
1h 10min

Ovo tradicionalno irsko varivo radi se s govedinom nasjeckanom na kockice, te povrćem poput luka, mrkve, krumpira, celera i pastrnjaka. Gulaš treba kuhati na laganoj vatri kako bi se svi okusi sjedinili.

Brza pita s tikvicama
(14)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Kroketi od krumpira s mljevenim mesom
(13)
45min

Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.

Pašta fažol
(13)
1h 40min

Iznimno jednostavno, a toliko ukusno i hranjivo jelo.

Mario Caramella: Ragù Alla Bolognese
(13)
4h 5min

Ovaj je recept verzija klasičnog talijanskog umaka od mesa poznatog talijanskog kuhara Maria Caramelle. Umak je gust, savršeno izbalansirane kiselosti, količine dovoljne za naveden broj porcija. Najbolji je kad kratko odstoji poslužen uz svježe tagliatelle.

Prisiljeno zelje
(13)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Juneći gulaš s knedlama od kruha
(13)
2h 30min

Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.

Lazanje od palačinki
(12)
1h 10min

Mekane palačinke, slojevi špinata, ricotte, umaka od rajčice i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom. Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama.

Salata sa svježim smokvama i rikulom
(12)
10min

Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.

Krpice sa šunkom
(12)
1h 15min

Volimo jela koja nas ugriju kad vani zahladi. Jedno od tih su tradicionalne zapečene krpice sa šunkom. Kuhanu tjesteninu pomiješali smo sa šunkom, prženim lukom i začinima, složili u pekač, prelili mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka te zapekli u pećnici.

Brzinska piletina s kus kusom
(12)
30min

Jelo koje možete poslužiti kao ručak ili večeru, a ukusno je i idući dan. Kombinacija začina, povrća i limete će vas osvježiti, što ovo jelo čini idealno za toplije dane.

Piletina na azijski način
(12)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Carsko meso s kremom od jabuke, češnjaka i hrena i salatom od koromača
(11)
2h 30min

Jedan od mojih najomiljenijih dijelova mesa za pripremu je svinjski trbuh, popularno nazvan carsko meso. Carsko meso se može ukuhavati u umacima, sušiti, dimiti, usoliti i peći. Ja ga preferiram peći na laganoj temperaturi da bi sočnost i fina masnoća došli do izražaja. U kombinaciji s hrskavom koricom i finim prilogom to postaje nenadmašan gastronomski doživljaj.

Zapečeni mlinci s piletinom
(11)
1h

Ukusno jelo koje izgledom podsjeća na lazanje, no umjesto tijesta za lazanje, koristili smo - mlince. Mlince je potrebno slagati u pekač s umakom, piletinom i sirom te sve zajedno zapeći u pećnici.

Jambalaya s piletinom i kobasicama
(11)
55min

Mlađa sestra paelle, inspirirana cajun mješavinom začina, pikantnom kobasicom, slatkom paprikom i rajčicama.

Bijeli žganci
(11)
30min

Ovo starinsko sirotinjsko jelo je vrlo ukusno i zaista zasitno, a za pripremu vam je potrebno samo nekoliko lako dostupnih sastojaka i 30 minuta vremena.

Svinjski kare u panadi od krušnih mrvica i parmezana sa salatom od krumpira, rajčice i maslina
(11)
1h

Uz par jednostavnih trikova napravit ćete najbolji pohani kare koji ostaje sočan s ekstra hrskavom panadom. Poslužen je uz jednostavnu salatu od krumpira, luka, cherry rajčica i maslina prelijanu dresingom od senfa i maslinovog ulja.

Mesna pita s pire krumpirom
(11)
1h 30min

Ništa nas ne može ugrijati kao ova pita s nadjevom od mljevene junetine i pire krumpira. Po želji u mesni nadjev dodajte mrkvu, papriku ili grašak.

Pržena riža
(11)
25min

Pržena riža, poznatija pod nazivom fried rice, jednostavno je jelo koje se može poslužiti kao prilog ili glavno jelo. Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila.

Index kuhinja

Prva mobilna pizzeria s krušnom peći u Hrvatskoj nalazi se u Zagrebu, bili smo

Prva mobilna pizzeria s krušnom peći u Hrvatskoj nalazi se u Zagrebu, bili smo

JESTE LI ikada vidjeli pizza food truck s pravom krušnom peći? Pizza Priksa prva je mobilna pizzeria s krušnom peći na drva u Hrvatskoj i prava je atrakcija, a ovo jedinstveno mjesto nalazi se u zagrebačkom kvartu Špansko (točna adresa je ulica Gustava Krkleca 23, Karting centar Zagreb).
U Pragu otvorena prva veganska "mesnica" u ovom dijelu Europe

U Pragu otvorena prva veganska "mesnica" u ovom dijelu Europe

NEDAVNO je u Pragu otvorena veganska "mesnica", prva u Češkoj, ali i u cijeloj istočnoj Europi općenito. Zove se Bezmasna, a nalazi se u četvrti Letná u glavnom gradu Češke, na adresi M. Horákové 600/38.