Glavna jela

Naša kolekcija recepata glavnih jela ima sve što vam treba - od jednostavnih i brzih do raskošnih i složenih.

Glavna jela
Piletina na lovački način
(15)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Goveđi gulaš s Guinness pivom
(15)
1h 10min

Ovo tradicionalno irsko varivo radi se s govedinom nasjeckanom na kockice, te povrćem poput luka, mrkve, krumpira, celera i pastrnjaka. Gulaš treba kuhati na laganoj vatri kako bi se svi okusi sjedinili.

Brza pita s tikvicama
(14)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Prisiljeno zelje
(14)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Kroketi od krumpira s mljevenim mesom
(13)
45min

Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.

Juneći gulaš s knedlama od kruha
(13)
2h 30min

Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.

Mario Caramella: Ragù Alla Bolognese
(13)
4h 5min

Ovaj je recept verzija klasičnog talijanskog umaka od mesa poznatog talijanskog kuhara Maria Caramelle. Umak je gust, savršeno izbalansirane kiselosti, količine dovoljne za naveden broj porcija. Najbolji je kad kratko odstoji poslužen uz svježe tagliatelle.

Pašta fažol
(13)
1h 40min

Iznimno jednostavno, a toliko ukusno i hranjivo jelo.

Lazanje od palačinki
(12)
1h 10min

Mekane palačinke, slojevi špinata, ricotte, umaka od rajčice i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom. Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama.

Salata sa svježim smokvama i rikulom
(12)
10min

Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.

Brzinska piletina s kus kusom
(12)
30min

Jelo koje možete poslužiti kao ručak ili večeru, a ukusno je i idući dan. Kombinacija začina, povrća i limete će vas osvježiti, što ovo jelo čini idealno za toplije dane.

Krpice sa šunkom
(12)
1h 15min

Volimo jela koja nas ugriju kad vani zahladi. Jedno od tih su tradicionalne zapečene krpice sa šunkom. Kuhanu tjesteninu pomiješali smo sa šunkom, prženim lukom i začinima, složili u pekač, prelili mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka te zapekli u pećnici.

Piletina na azijski način
(12)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Fettuccine s češnjakom i parmezanom
(12)
30min

Donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

Bijeli žganci
(11)
30min

Ovo starinsko sirotinjsko jelo je vrlo ukusno i zaista zasitno, a za pripremu vam je potrebno samo nekoliko lako dostupnih sastojaka i 30 minuta vremena.

Svinjski kare u panadi od krušnih mrvica i parmezana sa salatom od krumpira, rajčice i maslina
(11)
1h

Uz par jednostavnih trikova napravit ćete najbolji pohani kare koji ostaje sočan s ekstra hrskavom panadom. Poslužen je uz jednostavnu salatu od krumpira, luka, cherry rajčica i maslina prelijanu dresingom od senfa i maslinovog ulja.

Pržena riža
(11)
25min

Pržena riža, poznatija pod nazivom fried rice, jednostavno je jelo koje se može poslužiti kao prilog ili glavno jelo. Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila.

Piletina s pestom
(11)
30min

Ovo je jelo siromašno ugljikohidratima, a izuzetno kremasto i bogatog okusa. Piletinu možete zapeći na grill tavi (ili roštilju) ili u pećnici.

Zapečeni mlinci s piletinom
(11)
1h

Ukusno jelo koje izgledom podsjeća na lazanje, no umjesto tijesta za lazanje, koristili smo - mlince. Mlince je potrebno slagati u pekač s umakom, piletinom i sirom te sve zajedno zapeći u pećnici.

Pečeno pile
(11)
1h 10min

Pečeno pile punjeno maslacem, začinima i limunom bit će aromatično i sočno, a poslužiti ga možete uz pečeni krumpir, mlince ili rižu.

Index kuhinja

Vrijeme je da upalite pećnice i ugrijete se s jednim od ovih jesenskih kolača

Vrijeme je da upalite pećnice i ugrijete se s jednim od ovih jesenskih kolača

KIŠA i nagli pad temperature znače samo jedno - jesen je stigla, htjeli mi to ili ne. Postoji nešto posebno u ovom godišnjem dobu, a najviše volimo jesenske plodove i sve te slasne kolače koji se od njih mogu napraviti. Zato ovog vikenda, kako bismo se ugrijali, ne izlazimo iz kuhinje i radimo jedan od ovih jesenskih kolača kako bismo si uljepšali ove tmurne dane.
Tip odbio platiti večeru ženinim prijateljicama, račun je iznosio više od 700 dolara

Tip odbio platiti večeru ženinim prijateljicama, račun je iznosio više od 700 dolara

NOVAC je često tema o kojoj je neugodno razgovarati, posebno kada smo u restoranu i kada stigne račun - hoće li svatko platiti svoje ili će se račun podijeliti ravnopravno? Uglavnom bude vrlo lako dogovoriti se, no problem nastane onda kada drugi očekuju da se plati umjesto njih.
Zaboravite na cimet rolice, za ove rolice od borovnica svi traže recept. Imamo ga

Zaboravite na cimet rolice, za ove rolice od borovnica svi traže recept. Imamo ga

KIŠNI VIKEND je stigao, a Facebook grupa Index Recepti: Što ste danas kuhali? prepuna je ideja za slastice koje možete napraviti već danas. Jedna od tih slastica su i ove neodoljive rolice naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić, koje su skupile više od 300 lajkova.