Glavna jela

Naša kolekcija recepata glavnih jela ima sve što vam treba - od jednostavnih i brzih do raskošnih i složenih.

Glavna jela
Najbolje lazanje na svijetu
(15)
3h 15min

Ovo je recept za najbolje lazanje! Bogati slojevi tijesta, mesa, umaka od rajčice, bijelog umaka i sira tope se u ustima. Može li bolje od ovog?

Piletina na lovački način
(14)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Brza pita s tikvicama
(13)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Mario Caramella: Ragù Alla Bolognese
(13)
4h 5min

Ovaj je recept verzija klasičnog talijanskog umaka od mesa poznatog talijanskog kuhara Maria Caramelle. Umak je gust, savršeno izbalansirane kiselosti, količine dovoljne za naveden broj porcija. Najbolji je kad kratko odstoji poslužen uz svježe tagliatelle.

Pašticada u njoku
(13)
2h

Hit jelo iz tapas bara Sol Mate Jankovića.

Kroketi od krumpira s mljevenim mesom
(13)
45min

Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.

Juneći gulaš s knedlama od kruha
(13)
2h 30min

Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.

Lazanje od palačinki
(12)
1h 10min

Mekane palačinke, slojevi špinata, ricotte, umaka od rajčice i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom. Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama.

Salata sa svježim smokvama i rikulom
(12)
10min

Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.

Brzinska piletina s kus kusom
(12)
30min

Jelo koje možete poslužiti kao ručak ili večeru, a ukusno je i idući dan. Kombinacija začina, povrća i limete će vas osvježiti, što ovo jelo čini idealno za toplije dane.

Zapečeni grah s kobasicom
(12)
1h 20min

Zapečeni grah ili gravče na tavče tradicionalno je makedonsko jelo. Najčešće se poslužuje u glinenim posudama, a može se servirati kao samostalno jelo ili kao prilog uz pečeno meso i kobasice.

Piletina na azijski način
(12)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Krpice sa šunkom
(12)
1h 15min

Volimo jela koja nas ugriju kad vani zahladi. Jedno od tih su tradicionalne zapečene krpice sa šunkom. Kuhanu tjesteninu pomiješali smo sa šunkom, prženim lukom i začinima, složili u pekač, prelili mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka te zapekli u pećnici.

Minestrone
(12)
40min

Osnovne vještine baratanja nožem, sezonsko povrće i veliki lonac - ove tri stvari su vam potrebne za pripremu obilne, bogate i hranjive talijanske juhe. Priprema ove juhe nema točno utvrđene namirnice već se one mijenjaju ovisno o sezoni. Ipak, većina recepata uključuje luk, mrkvu, celer, rajčice i mahunarke, poput graha ili graška.

Carsko meso s kremom od jabuke, češnjaka i hrena i salatom od koromača
(11)
2h 30min

Jedan od mojih najomiljenijih dijelova mesa za pripremu je svinjski trbuh, popularno nazvan carsko meso. Carsko meso se može ukuhavati u umacima, sušiti, dimiti, usoliti i peći. Ja ga preferiram peći na laganoj temperaturi da bi sočnost i fina masnoća došli do izražaja. U kombinaciji s hrskavom koricom i finim prilogom to postaje nenadmašan gastronomski doživljaj.

Zapečeni mlinci s piletinom
(11)
1h

Ukusno jelo koje izgledom podsjeća na lazanje, no umjesto tijesta za lazanje, koristili smo - mlince. Mlince je potrebno slagati u pekač s umakom, piletinom i sirom te sve zajedno zapeći u pećnici.

Bijeli žganci
(11)
30min

Starinsko i sirotinjsko jelo koje nije ništa manje ukusno od nekakvog „ekskluzivnog jela“. Štoviše, vrlo je ukusno i zaista zasitno. Potrebno nam je samo nekoliko sastojaka i možda dvadesetak kuna kako biste pripremili okrepljujući ručak.

Svinjski kare u panadi od krušnih mrvica i parmezana sa salatom od krumpira, rajčice i maslina
(11)
1h

Uz par jednostavnih trikova napravit ćete najbolji pohani kare koji ostaje sočan s ekstra hrskavom panadom. Poslužen je uz jednostavnu salatu od krumpira, luka, cherry rajčica i maslina prelijanu dresingom od senfa i maslinovog ulja.

Pečeno pile
(11)
1h 10min

Pečeno pile punjeno maslacem, začinima i limunom bit će aromatično i sočno, a poslužiti ga možete uz pečeni krumpir, mlince ili rižu.

Piletina sa senfom
(11)
35min

Jednostavan i ukusan recept koji bi vam mogao postati jedan od najdražih.

Index kuhinja

Doznajte sve o muškatnoj tikvi, jednoj od najsvestranijih namirnica

Doznajte sve o muškatnoj tikvi, jednoj od najsvestranijih namirnica

OVAJ vodič naučit će vas kako oguliti, očistiti, narezati i ispeći muškatnu tikvu na razne načine.
Deset odličnih recepata za fine priloge obiteljskom ručku

Deset odličnih recepata za fine priloge obiteljskom ručku

10 recepata za odlične priloge koji će vam pomoći zaokružiti obrok.
Kako pripremiti ciklu da bude ukusna i najvećim hejterima

Kako pripremiti ciklu da bude ukusna i najvećim hejterima

CIKLA je iznimno zdrava i lako probavljiva namirnica, a može se pripremati na mnogo ukusnih načina.